Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hudební producent Phil Spector se zapsal do dějin rockové hudby nejen spoluprací s Beatles či Tinou Turnerovou. V roce 2003 byl obviněn z vraždy mladé herečky a mezi jeho obhájce patřila i Linda Kenney Badenová. Komorní drama o neobvyklém vztahu obviněného a jeho advokátky stojí na hereckých výkonech Ala Pacina a Helen Mirrenové. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (54)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nový (nebo relativně nový) film, při jehož sledování by mě od začátku do konce napadalo, jak bezvýhradně skvělý herec je Al Pacino a jaká je radost ho sledovat, tady dlouho nebyl. Naposledy snad v roce 2010, kdy vznikl Doktor Smrt. Možná je to náhoda, že oba filmy vyrobila HBO, možná ne. Každopádně platí, že i ve Philu Spectorovi se Pacino našel, předvádí něco neskutečného a opět má k ruce perfektní spoluhráče s Helen Mirren v čele. Scénář pomocí důmyslně napsaných monologů i dialogů nechává diváka celou dobu balancovat na pochybách stejně jako Spectorovu obhájkyni, aby mu v závěru nic nevysvětlil a nechal ho, ať se rozhodne sám, jestli má důvodné podezření, nebo ne, a čemu vlastně věří (nebo věřit chce). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Místy ubíjející nuda. Film má 85 minut. A i z tak malé stopáže bych označil větší polovinu za hodně nudnou. Pokud někomu stačí celý film spekulovat nad tím jestli Phil vraždil nebo si ta ženská strčila revolver do pusy sama tak si tady pošmákne. Nic jiného se tady totiž neřeší. Co naplat že Pacino hraje jako z partesu, když scénář nenabízí vlastně nic. 45% ()

Reklama

rigby 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mé zálibě v Beatles a hudbě šedesátých let vůbec jsem proces sledoval on-line. Film jen přináší náhled do vztahu Phila Spectora a jeho obhájkyně. A klade věčnou otázku: vinen či nevinen? Bohužel k opakovanému sledování tohoto filmu je potřeba mnohem víc. Takto je divák rád, že to vůbec dokouká na první pokus. Ale pár chvil je tam zajímavých... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Proč se vyplatí, čučet na další ambiciózní bio od HBO? Jen kvůli uřvanému Pacinovi a ledově chladné Mirren - ti oba jsou zde skvělí. Jinak skoro nic a nuda, i když pár scén se povedlo... Bude to asi znít dost blbě, ale kdybych nebyl "odkojenej" klonama televizních CSI, asi bych si to užil mnohem víc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Soudní dramata můžou hvězdičky natrhat na třech větvích, na zajímavosti soudního případu, na emocích a na hereckých výkonech. První dvě větve Phil Spector jen tak šolíchá, za to tu třetí větev urval od základů, protože to co tady předvádí Helen Mirren a Al Pacino je hotová oslava herectví. Především jejich zásluhou si film u mě natrhal tři hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Phil Spector (Al Pacino) v roce 2003 zastřelil herečku Lanu Clarkson zbraní namířenou do úst, za což byl roku 2009 odsouzen k devatenácti letům vězení. Zemřel ve vězeňské nemocnici v roce 2021. (TroiMae)
  • Film se točí kolem vraždy Lany Clarkson (Meghan Marx). Lana Clarkson se objevila ve filmu Scarface (1983) spolu s Al Pacinem, který hraje Phila Spectora v tomto filmu. (rafix)

Reklama

Reklama