Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

POMO 

všechny recenze uživatele

V dobe pixarovských celovečerákov už Spirit s jeho tradične animovanou grafikou nemohol uspieť vo veľkom. Hoci je strhujúci, poetický, dobrodružný, má srdce i kolosálnu Zimmerovu nádheru. Normálne by som v aute Bryana Adamsa nepočúval, ale tento OST ma dlhé roky sprevádzal po alpských serpentínach. A boli to úžasné chvíle. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy počítačová animace není ještě tolik proflákla, vzniká Spirit - divoký hřebec, který se pyšní ještě „starou“ dobrou kreslenou animací. Téměř všechny dialogy jsou vyměněny za řeč těla a výrazy obličeje a děj se spokojí s touhou po svobodě. Prosté ale přesto účinné. Jeden by se mohl divit, jak je možné, že tenhle koník o kterém v životě neslyšel, dosáhl červeného hodnocení? Rozumět zvířatům beze slov, kteří jsou ke všemu virtuální se nepoštěstí vidět často :o) ()

Reklama

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Tvrdohlavý kůň mustang si mě získal svým šibalským pohledem už jakou malou holčičku a moje slabost pro něj trvá až dodnes. Mustang je kůň divoký, nezkrotitelný a jak to v pohádkách bývá tak i odvážný a se srdcem na pravém místě. Mustang nemluví, přesto se dokáže svým pohybem a pohledem vyjádřit líp než věčně tlachající lidé. Mustang chce objevovat, chce běhat rychleji než vítr, chce být silný a hlavně, chce být navždy svobodný. Příběh Mustanga je jednoduchý, s málo slovy, jednoduchou animací a zároveň s hezkou zprávou a milou náladou. Celé téhle idylice dodává šmrnc hudba a řeknu vám, že tahle písnička je nejvíc motivační song pod sluncem, kam se hrabe Till I Collapse, promiň Emčo. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Pre animovaný film sú dôležité dobrý príbeh, pekná hudba a nádherná animácia. Všetky tieto atribúty spĺňa napínavý dobrodružný príbeh žrebca Spirita. Na filme je vidieť, že animátori si dali prácu a naštudovali a vynikajúco vystihli chovanie, pohyb a mimiku koní. O dokonalosti animácie svedčí aj to, že v snímke je len minimum dialógov a stručný monológ. Spirita preto nie je problém pozerať aj v pôvodnom anglickom znení bez dabingu, či titulkov. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

pekny filmecek s peknym soudntrackem od Hansa Zimmera a prolozen skvelymi pisnickami, ktere nektere sceny dovadeji k dokonalosti. Nezlomna vule, krasna priroda a panovacni belosi.. Klasicky indiansky pribeh, co ho povysuje je velice zvlastni nemluveni zvirat, vzdy sem v nejake scene cekal, ze na sebe kone promluvi a nic.. ty obcasne Damonovy kecy tam nemuseli byt, stejne by to kazdy pochopil, taky trochu divny vizual, proste mi to nekdy prislo az smesne, ale jinak vse v poradku. nic nebrani v udeleni dobrych 4 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)
  • Zvuky, které vydávaly koně ve filmu, byly zvuky opravdových koní. (Soundtrack)

Reklama

Reklama