Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Keby tie kone neboli tak krásne a keby rozprávali dala by som nižšie hodnotenie. Čakala som od toho trošku viac. A na moje počudovanie som sa veľmi bravúrne udržala slzám čo je u mňa pri rozprávkach so zvieratami takmer nemožné ale predsa. A trošku ma prekvapuje, že ma vôbec neoslovili pesničky a hudba (okej okrem Here I am), no a to viac ma potom aj tie pesničky samozrejme otravovali. Ale boli tam krásne koníky. ()

JoVanGogh 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvitujem skutočnosť, že v tomto filme zvieratá nerozprávajú. Spirit je krásny príbeh o tom, ako nemožno skrotiť niečo, čo je zakorenené v prírode, nech je snaha akokoľvek veľká. Hlavná myšlienka je teda pekná ale to nepovažujem za až tak podstatné. Čo ma však absolútne ohromilo bola dokonalá animácia pohybov (najmä koní) prepracovaná do najmenšieo detailu. Na tomto filme je čo študovať. ()

Reklama

helrohir 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledných klasicky animovaných filmov priniesol veľmi pekný príbeh o boji za slobodu. Skvelé animácie, krásna hudba aj filmové piesne spôsobili, že si ma tento animák získal veľmi rýchlo. Ako veľmi dobrý ťah tvorcov oceňujem to, že na rozdiel od väčšiny animákov sa tu zvieratá správajú naozaj ako zvieratá, čo znamená, že nerozprávajú, ale napriek tomu divák vďaka premyslenej animácie vždy vie, o čo práve hlavným "hrdinom" ide. 75%. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

V prvom rade oceňujem poňatie zvieracích postáv - to, že ide o animovaný film ešte neznamená, že musia zvieratá vedieť rozprávať. Zo samotných kvalít filmu musím vyzdvihnúť predovšetkým krásnu animáciu prírodných scenérií a skvelú hudbu s nezabudnuteľnou skladbou "Here I Am" v podaní Bryana Adamsa. Ak sa niekedy budem k Spiritovi vracať, tak to bude zrejme práve kvôli nim. Samotný príbeh, respektíve spracovanie jeho hlboko pôsobiacej myšlienky, vo mne totiž zanechalo skôr rozpačitý dojem. Tomu príliš nepomohlo ani pár scén pôsobiacich aj napriek krátkej stopáži ako zbytočná vata, ktorá by vo filme vôbec nechýbala. (60%) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství hodně, krásné animace hodně, písniček taky bohužel hodně (ale většina z nich se docela v pohodě dala), jenže Spirit tak strašně sází na tyhle tři aspekty, že docela kašle na vše ostatní. Nějaký děj to sice má, ale je tak strašně slabý, že na 83 minut ani náhodou nevystačí, je v něm dost vaty a ke konci už mě to celé dost nudilo. Asi už bych si to znova nepustil, ale nutno uznat, že nějaké kouzlo to přece jenom má. Navíc je to celé příjemně ozvláštněné tím, že na rozdíl od drtivé většiny animáků zde zvířata nemluví, jen vydávají přirozené zvuky. 3* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Písničky k filmu složil a nazpíval Bryan Adams, čeští diváci zpěv uslyší v podání Fredyho Bittnera, text z angličtiny do češtiny přeložil Petr Čejka. V originále můžeme slyšet písničky na konci filmu v titulcích. Jde o tyto songy: „Here I am“, „This Is Where I Belong“, „You Can't Take Me“, „Get Off My Back“, „Sound The Bugle“, „I Will Always Return“, „Don't Let Go“, „Brothers Under The Sun“. (mar48)
  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)

Reklama

Reklama