Reklama

Reklama

Eva tropí hlouposti

  • Protektorát Čechy a Morava Eva tropí hlouposti (více)

Obsahy(1)

Eva Norová se vrací domů z penzionátu, protože její teta bude mít narozeniny a ona pro ni chystá překvapení. Ví, že nesmírně touží po návodu na vypěstování odrůdy růží, kterou vyšlechtil její soused, továrník Záhorský. Potíž je v tom, že teta se sousedy příliš nevychází, a tak si Eva usmyslí, že návod na „Záhorské růže“ ukradne. Pronikne do domu jako uchazečka o místo sekretářky a ke svému překvapení se tu setká se svým bratrem Michalem. Ten se po letech strávených v cizině vrátil domů a cestou se seznámil s dcerou továrníka Záhorského Eliškou. Ta se právě snaží uniknout plánům své matky, která chce za každou cenu oznámit její zasnoubení s přihlouplým Zdeňkem. Proto požádá Michala, aby se vydával za jejího snoubence, anglického hraběte. Už tak velký zmatek zkomplikuje továrníkův tajemník Jiří Kučera, ve skutečnosti doktor Jiří Novotný, jenž se do domu vetřel, aby se zmocnil drahocenného náramku své matky. Rázná paní Záhorská ho získala jako zástavu a odmítá ho vrátit. Je víc než jisté, že dům Záhorských čeká rušná noc. (TV Nova)

(více)

Recenze (324)

honz 

všechny recenze uživatele

"Děti, polibte se!" pronese několikrát Ella Nolová s klamnou nadějí, že je ruka v rukávě, v crazy komedii podle románu Fan Vavřincové. Mezi dalšími postavami je Zdeňka Baldová - teta Pa, klidná a stále pletoucí punčochy, a především duo "sourozenců" Nataša Gollová a Oldřich Nový. Výtečný snímek M. Friče jistě právem patří ke zlatému fondu naší kinematografie. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nataša Gollová byla za prvorepublikové éry českého filmu jedna z mála hereček, která nepřehrávala, byla naprosto přirozená a přitom velmi sexy a zábavná. Dokladem je i tato podařená veselohra, ve stylu hollywoodských crazy komedií, plná brilantních hlášek (Nového milostné tokání - "Také máte ráda vlahé večery?" - "Ano, zajisté. Proč se ptáte?" - "Ale jen tak, kvůli houbám." :o)).....Velká škoda, že Nataša Golová po komunistickém převratu nedostávala více hereckých příležitostí. ()

Reklama

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Jedním zhoupnutím spojí Eva Norová dva vzdálené světy – svobody a kázně, hřejivosti a chladu, pravdy a lži, pospolitosti a sobectví – a zahojí to, co se nechá. Jsou to právě jen ty hlouposti, které léčí, protože jsou plné radosti, důvěry a odhodlání žít přese všechna nepřátelství všedních dnů, a příběh napovídá, že bychom na ně neměli rezignovat. Nataša Gollová tuto moderní heroinu ztvárnila přesvědčivě a pobývat v její blízkosti může právě tak pobavit jako utěšit. Totéž lze říci i o Oldřichu Novém, jenž jako měsíc odráží „sestřin“ jas a v nejednom okamžiku přesvědčuje i o své „nepolepšitelnosti“. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Viac menej taká česká veseloherná obdoba zlatej éry hollywoodu. V ťažkých časoch bolo treba publikum pobaviť, mužom ukázať tie najkrajšie tváričky, aké boli v tunajších vodách k dispozícii a nejako to svižne zbúchať dohromady. Pre mňa je Eva filmom, ktorý viac funguje v jednotlivostiach, ako v chaotickom celku, kde je jasné, že na konci sa všetko zamotané rýchlo a nepravdepodobne šťastne rozmotá (šikovná to metafora s bavlneným klbkom) a publikum odíde znova domov do drsnej reality začínajúcej druhej svetovej vojny. Potešia maličkosti ako podvázové poldecáky pani domácej, nesentimentálny Nový a v závere nečakane rázny pán domu, ja som už ale trochu unavený z komédií, kde prichádza k rôznym zámenám a nedorozumeniam, aj keď Eva bola v tomto smere jedna z prvých a tým pádom aj originálna. 70%. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Tak jestli tohle je z třicátýhodevátýho, tak já jsem čínskej bůh srandy. Ono to je totiž tak šílený, ujetý a střeštěný, až je to naprosto funky. Angličtina pana Nového, jakožto i pohybové nadání paní Gollové, je exelentní. "Políbit, ou jés." Viděno v rámci Challenge Tour Special - Filmový lov - červen 2015. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (17)

  • Roli Evy původně dostala Adina Mandlová, ale přenechala ji Nataše Gollové, protože ta měla větší komediální vlohy. V té době byly nejlepšími kamarádkami. Když se Martin Frič dozvěděl, že místo Adiny Mandlové bude Evu hrát Nataša Gollová, strašně zuřil, bral to jako zradu a v té době skončilo jeho přátelství s Adinou Mandlovou. (marhan)
  • Film byl natočen za velmi krátkou dobu, snad jen 14 dní. (Kulmon)

Reklama

Reklama