Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Norová se vrací domů z penzionátu, protože její teta bude mít narozeniny a ona pro ni chystá překvapení. Ví, že nesmírně touží po návodu na vypěstování odrůdy růží, kterou vyšlechtil její soused, továrník Záhorský. Potíž je v tom, že teta se sousedy příliš nevychází, a tak si Eva usmyslí, že návod na „Záhorské růže“ ukradne. Pronikne do domu jako uchazečka o místo sekretářky a ke svému překvapení se tu setká se svým bratrem Michalem. Ten se po letech strávených v cizině vrátil domů a cestou se seznámil s dcerou továrníka Záhorského Eliškou. Ta se právě snaží uniknout plánům své matky, která chce za každou cenu oznámit její zasnoubení s přihlouplým Zdeňkem. Proto požádá Michala, aby se vydával za jejího snoubence, anglického hraběte. Už tak velký zmatek zkomplikuje továrníkův tajemník Jiří Kučera, ve skutečnosti doktor Jiří Novotný, jenž se do domu vetřel, aby se zmocnil drahocenného náramku své matky. Rázná paní Záhorská ho získala jako zástavu a odmítá ho vrátit. Je víc než jisté, že dům Záhorských čeká rušná noc. (TV Nova)

(více)

Recenze (324)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Tak jestli tohle je z třicátýhodevátýho, tak já jsem čínskej bůh srandy. Ono to je totiž tak šílený, ujetý a střeštěný, až je to naprosto funky. Angličtina pana Nového, jakožto i pohybové nadání paní Gollové, je exelentní. "Políbit, ou jés." Viděno v rámci Challenge Tour Special - Filmový lov - červen 2015. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč jsem prvorepublikové Fričoviny nikdy nebral zvlášť vážně. Nějak ve mně nebudí důvěru a zájem. Teď jsem si řekl, že si jich několik oživím. A vykročil jsem levou nohou. V Evě je hodně jednotlivostí, které mě bavily, ale celek mi přišel až moc... "pamětnický". Se všemi negativními konotacemi k tomu výrazu. Takový dojem u zahraniční dobové produkce nemám. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pozitivně laděný a absolutně pohodový film. Na samém začátku nasadí ďábelské tempo, které nehodlá snížit a diváky nechá vydechnout až v samém závěru. Zahrané je vše maximálně perfektně. Nemá smysl sem vypisovat jednotlivá jména, protože každý byl absolutně geniální. Nečekal jsem, že mě dokáže rozesmát československý snímek z roku 1939. Tomuhle se to povedlo hned několikrát. Zdejší humor je perfektní. Lze zde nalézt situační i verbální. Na dvě hlavní herečky se navíc dobře kouká. Marně hledám co snímku vytknout. Dle mých požadavků má naprosto vše. Ani vzdáleně jsem nečekal, že mě tak okouzlí. Film je přitom hrozně jednoduchoučký. A právě v tomhle spočívá jeho největší síla a kouzlo, které, soudě dle zdejšího hodnocení a komentářů, nevymizelo ani po těch letech. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ďalšia roztomilá komédia s Novým, kde veľmi nejde o zmysluplnosť príbehu, ale o pobavenie širokého publika. Zámena postáv je prijateľná, nie je prehnaná a Nového tu o malý kúsok herecky prekonáva Nataša Gollová. Účesy boli vtedy iné, ale ženy boli rovnako pekné ako dnes, v tomto prípade aj pojašené. V druhej polovici filmu trochu dochádza dych a niektoré nehody a nezdary sú trochu násilné, viac divadelné ako filmové. –––– Ty mlč! Ty tomu nerozumíš. –––– Tady jsou dvě možnosti... ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Nový coby anglický baron s neznalostí "svého" jazyka pobavit dokáže, stejně jako Gollová, která chodí dveřmi tehdy, jen když má problémy. Ovšem film samotný je někdy až tak ujetý, že to někdy působí spíše trpce. Navíc toto duo natočilo lepší komedie a třeba ve srovnání s americkou Leopardí ženou prohrává film ještě výrazněji - nalejme si čistého vína, ale Katharine Hepburn tenhle typ role zahrála podstatně lépe... Lepší tři hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Roli Evy původně dostala Adina Mandlová, ale přenechala ji Nataše Gollové, protože ta měla větší komediální vlohy. V té době byly nejlepšími kamarádkami. Když se Martin Frič dozvěděl, že místo Adiny Mandlové bude Evu hrát Nataša Gollová, strašně zuřil, bral to jako zradu a v té době skončilo jeho přátelství s Adinou Mandlovou. (marhan)
  • Automobil, ve kterém přijíždí Michal Norr (Oldřich Nový) z ciziny, je americký Graham Supercharger 4-door Sedan, model 1936. (LadyPupu)

Reklama

Reklama