Reklama

Reklama

Eva tropí hlouposti

  • Protektorát Čechy a Morava Eva tropí hlouposti (více)

Obsahy(1)

Eva Norová se vrací domů z penzionátu, protože její teta bude mít narozeniny a ona pro ni chystá překvapení. Ví, že nesmírně touží po návodu na vypěstování odrůdy růží, kterou vyšlechtil její soused, továrník Záhorský. Potíž je v tom, že teta se sousedy příliš nevychází, a tak si Eva usmyslí, že návod na „Záhorské růže“ ukradne. Pronikne do domu jako uchazečka o místo sekretářky a ke svému překvapení se tu setká se svým bratrem Michalem. Ten se po letech strávených v cizině vrátil domů a cestou se seznámil s dcerou továrníka Záhorského Eliškou. Ta se právě snaží uniknout plánům své matky, která chce za každou cenu oznámit její zasnoubení s přihlouplým Zdeňkem. Proto požádá Michala, aby se vydával za jejího snoubence, anglického hraběte. Už tak velký zmatek zkomplikuje továrníkův tajemník Jiří Kučera, ve skutečnosti doktor Jiří Novotný, jenž se do domu vetřel, aby se zmocnil drahocenného náramku své matky. Rázná paní Záhorská ho získala jako zástavu a odmítá ho vrátit. Je víc než jisté, že dům Záhorských čeká rušná noc. (TV Nova)

(více)

Recenze (324)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Já jsem měla totiž jednoho kanárka a ten se jmenoval Maníček a byl takhle malinký, ale chcípnul." Eva tropí hlouposti je názorným příkladem toho, že i v československé kinematografii máme kvalitního zástupce americké "ztřeštěné komedie", na čemž má největší podíl přirozeně vtipná a roztomilá Nataša Gollová, jejíž série držkopádů a vstupů oknem měla své zvláštní kouzlo. Příběhově nejde v podstatě o nic složitého, celé to stojí na hbitých dialozích a humorně podané akci, které je zde opravdu požehnaně. Ke konci film maličko ztrácel dech a postava Jiřiny Sedláčkové mi přišla vážně otravná, i tak se ale ve výsledku jedná o kvalitní a nadmírou vtipnou podívanou. "Evo, dítě, tobě se muselo něco strašného stát. - Jak to víš, teto Pa? - Protože jsi přišla dveřmi a ne oknem." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeej. Tak toto bola naozaj kúzelná klasika. Príjemné, jednoduché, bláznivé, miestami, na danú dobu priam šialené a komické miesta neskutočne vtipné. Svoje precízne zohrali aj dokonalý Oldřich Nový a neskutočne milo pojašená Nataša Gollová. Už by to chcelo len vtipne vylepšiť dobre napísaný záver a niektoré príliš jednoduché pasáže. 85%. ()

Reklama

Mackin 

všechny recenze uživatele

Eva Norová (Nataša Gollová) se stává sekretářkou Evou Norbertovou, její bratr Michal (Oldřich Nový) zase anglickým hrabětem a začíná nestárnoucí crazy komedie Martina Friče, plná úžasně vtipných dialogů a situací, které vyplývají ze snahy získat návod na pěstování Záhorské růže. Ve vedlejší, ale za to výrazné komické roli Zdeňka se objevuje herec a režisér filmu Hostinec „U kamenného stolu“ Josef Gruss. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Moje na 100% nejoblíbenější komedie, o Novém a Gollové netřeba hovořit, to je nošení dříví do lesa. Co stojí ve filmu (jako ostatně ve většině z té doby) fakt za koukání, jsou toalety. Eviny plisované šaty bych si tak ráda kdysi vzala na ples nebo do divadla, a vzala bych si je i dnes. Nemohu nezmínit knihu. Fan Vavřincová je geniální a Evou a rodinkou si vydobyla místečko v mém filmovém srdci. Brožovanou Evu chovám jako relikvii po babičce. Už jde vlastně jen o jednotlivé listy, ale jsou tam už fotky z filmu, skvost. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Opět příjemný film pro pamětníky, leč zase ne taková bomba, jak jsem si původně myslela. Nataša Gollová super, komediální nadání rozhodně měla. Pro Oldřicha Nového jsem slabost nikdy neměla a asi ani mít nebudu. Zápletka krkolomná a vtipná, i když motiv záměny rozhodně není nic nového. Podáno s lehkostí, zkaženo velkým očekáváním z mé strany. Pořád ten pro sebe nejlepší film pro pamětníky teprve hledám. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (17)

  • Film se natáčel pod názvem „Přenechte to Zuzaně“. (marhan)
  • Automobil, ve kterém přijíždí Michal Norr (Oldřich Nový) z ciziny, je americký Graham Supercharger 4-door Sedan, model 1936. (LadyPupu)
  • Vše se točilo v ateliéru, takže i stromy v okně jsou sice živé, ale jen uříznuté a přenesené. Když listy na stromě uvadaly, musel být přivezen nový strom. (Kulmon)

Reklama

Reklama