Reklama

Reklama

Býval člen elitní zásahové jednotky, nyní se z něj stal hledaný uprchlík. Joey (Jason Statham) utíká před svou minulostí, kterou je dohnán, až k vojenskému soudu. Nyní na dně, hnán touhou po pomstě se Joey přidává k londýnskému podsvětí, kde bere spravedlnost do svých rukou. Podaří se mu dosáhnout svého vykoupení? (Intersonic)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (350)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

WTF?! co tohle kurva melo bejt??? uz kdyz Statham dostane na zacatku nakladacku nasadi trpitelskej vyraz a po celej film se vsude potlouka jak bozi umuceni tak jsem si rikal ze neco neni v poradku jeden vystresovanej valecnej veteran co si hraje na bezdaka a pritom bydli v baraku a ma auto co se tyce pribehu tady nejakej byl? ze jsem si ho nevsimnul no par souboju se tu sice najde ale jsou kratky a odflaknuty zkratka a jednoduse se Stathamem do jde posledni dobou pomalu ale jiste do kytek lec neveril jsem ze by mohl jeste vubec natocit neco horsiho nez megastupidni Safe a Parkera ale nic neni nemozne jinak myslete si o mne co chcete ja vim ze Stathamovi fans z toho budou vycakany i tak jako ja ho mam taky rad ale tenhle chlap byl proste vzdycky drsnak a bitkar na nic vic nikdy nemel a jak se zacne pokouset o neco jako herectvi nemuze to dobre dopadnout a ja proste nejsem slepej abych tohle nevidel takze hodnotit si muzete kazdej jak se vam zachce ja vam to neberu ale mne tenhle film udelal lobotomii a navic kdyz se nam drsnak Jason na konci samotnym dojetim rozplakal tak uz jsem to musel vypnout to se fakt nedalo... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna zo Stathamoviek v ktorej sa snaží ukázať, že vie hrať a pre mňa je jej vysoké hodnotenie nepochopiteľné. Mne to pripomína Lundgrenovky zo začiatku milénia v ktorých často hral nejakého ožrana s mindrákom z minulosti. Akcie v nich bolo minimum a ani po dejovej a hereckej stránke to nebolo vydarené. A presne takýto je aj tento film. Stathamova postava najprv chlastá, potom mláti ľudí na zlej strane, kým sa mu vďaka jednej mníške konečne rozsvieti v hlave a zachová sa správne. Tá dramatická rovina ma vôbec nezaujala a romantický vzťah s mníškou tiež išiel mimo mňa. Ona je škaredá a on nie je zas tak dobrý herec, aby takúto polohu uhral. Bitky tvoria pársekundové potýčky a dokopy ich je v celom filme menej jak pár minút. Ale aspoň sú kvalitné a celkom drsné. Takže ani na druhý pokus som tomuto filmu na chuť neprišiel a celý čas som sa nudil. 3/10. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Akční thriller pro ženy (pomalý film bez akce a napětí). Statný Statham, který může drtit koule oponentům jen apatickým nadzvednutím obočí, se stává směšnou pacifistickou karikaturou na vyhaslého válečného veterána deprimovaného hrůzností války, ve které sice zavraždil pět nevinných lidí a jde po něm jeho vlastní vláda, ale v roli sebedestruktivního londýnského bezdomovce získává zcela novou filozofickou rovinu. Čím více okeny vychlastá a čím více se nechává mlátit od pasáků děvek (kteří okrádají -> bezdomovce), tím více citu pro sociální spravedlnost získává. Jeho cesta za vykoupením pak nenabízí nic jiného, než decentní balení polské jeptišky a objednávání pizzy jeho bývalým sousedům ze smradlavé krabicové uličky za čínským bistrem. Nejakčnější pasáž filmu pak spočívá v tom, když vytáhne černoprdelnici z továrny na obchodování se vzduchem, a ukáže jí v galerii výstavu čuráků. Pseudodrama, ve kterém hraje mašina na zabíjení a přitom je mučena existenciálními dialogy a přístupem režiséra, který měl scénář plný akce a napětí, a udělal z něj raději nepovedený pokus o psychologickou sociální sondu, která se akčním způsobem vymyká běžným stereotypům akčních filmů. Úspěšně, tohle ve výsledku skutečně žádný akční film nebyl. Závěrečné pointa a dovršení sebedestruktivní povahy hlavní postavy, pak díky tomu vyznívá do ztracena (jako film samotný). 44% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých TOP herců v pro něj velice netypickém filmu. Zde se uvádí žánr akční/krimi. Mě to teda přišlo spíše drama, místy i romantické drama. Každopádně ani zde mě Jason výrazně nezklamal a bylo to příjemné oživení jeho filmového repertoáru, ba dokonce jsem po všech jeho akčních filmech rád za tuto změnu. 75% ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Rozpolcenost, jak k této "stathamovce" a "knightovce" přistupovat, je důsledkem formální dvojakosti, kdy se ne zcela funkčně kombinují různé postupy (žánrovka naplňující revenge schéma a potlačující romanci, ambiciózní sociální drama s vyzněním relevantním k žitému světu). Přesto jde o příslib toho, že Steven Knight je nadějným režisérem a že Jason Statham i navzdory omezenému mimickému projevu dokáže být zajímavým hercem, jenž dovede svou šarži nápaditým způsobem variovat. Do kina ale raději vyražte jenom v tom případě, pokud jste příznivci tvorby prvního jmenovaného. Zavádějící kampaní, dvěma různými přístupy k filmu a jeho formálním strategiím se detailněji věnuji v recenzi. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (6)

  • V 39. minúte vyberá Joey (Jason Statham) výpalné od ženy, ktorá telefonuje v slovenskom jazyku. (KN1Fe)
  • Natáčení probíhalo v ulicích Londýna a ve filmovém studiu Three Mill Lane. (Terva)
  • Jason Statham měl před natáčením sezení s psychologem, aby poznal způsob života a chování některých ex-vojáků. (Terva)

Související novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama