Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

...byl jednou jeden dům, stál ve válkou sužovaném Stalingradě a bydlela v něm mladičká Káťa, kterou chránilo pět chrabrých vojáků před německkou armádou vedenou odhodlaným kapitánem...Asi tak by se dalo začít psát o ruském válečném válečném spektáklu, který nabízí velice lidský příběh lidí sužovamých válkou. Asi ale hlavně díky režijním postupům, které jsou navlas stejné jako ve filmech Michaela Baye a digitálnímu marastu, kterým je plýtváno i tam, kde by opravdu nemuselo, film sklouzává de šedivého průměru zapomění. Bohužel ty staré ruské válečné velkofilmy, které jsem opravdu neměl nikdy příliš v lásce, byly alespoň plné skutečných dobových rekvizit kdežto tady jsou všude přítomné "pouze" CGI efekty. ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Stalingrad po dvacáté osmé. Tentokrát s nabušeným vizuálem, ale naprosto prázdný a vlastně strašně hloupý. Je sice jasné, že cílem je ukázat jak jsou Rusové tough a tak vůbec, ale no taaak. Trocha sebekritiky a logiky by soudruhům neuškodila. Všechny postavy až na operetního zpěváka / assassína, mi přímo lezli krkem. A tak mi z toho akorát zbude vzpomínka na skvělý trailer. Nic víc. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Keby vedel tatko Bondarčuk, čo za hroznú kakačku natočil jeho (ne)podarený synáčik, tak chytí mokrý vecheť a toľko ho ním mlátí, až by z neho lietali len zdrapy. Viac nie je čo dodať, hrozná digitálna zlátanina na pomedzí fantasy paródie a s pátosom, že by sa zaň nemuseli hanbiť ani v Holyvúde. 15/100 ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Rusové umí bezpochyby točit velké a vizuálně lahodné filmy. Ukázal to už Timur s jeho Wanted a stejně tak to dokazuje i Fjodor se Stalingradem. Vizuálně, i když z toho cítíte greenscreen v každém záběru, je to fakt parádní a velmi se mi to líbilo. Co je podtatně horší, je způsob vyprávění a některé střihy. Na válečný film je tu velmi málo akčních scén. Je pravda, že když už akce je, nebo je nějaký náznak konfliktu, tak jsou natočeny s gustem, ale jsou tak krátké a rázně ustřihnuty, až je to místy kritické. Jako sonda do dějinné údalosti Ruska to neni vůbec špatné. Jenže stalingrad je zaměřen spíš na příběhovou stránku filmu, než akci. Fjodor se znaší moc mluvit, prohlubovat city v divákovi a přibližovat charaktery hrstky přeživších, kteří brání pobřežní dům. Mentalita Rusů je však úplně jiná, zkratkovitá a myšlenkově velmi prostá, alespoň tak na mě působil vesměs každý dialog. Proto mi nešlo pod kůži to rádoby emotivně a myšlenkově silné vyprávění. Na úkor stopáže je to utahané a nudné. Stalingrad, už kvůli tomu názvu, měl vypadat úplně jinak, mohl to být maximální válečný Epic zážitek. PS: Tady jsou si uvědomil jak moc stejné jsou mapy v Call of Duty a že mám strašnou chuť si trošku zagembit :). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vážný zranění tam nejsou, ale může to kdykoliv spadnout....... Film začíná zemětřesením v Japonsku, příjezdem Ruských záchranářů a zachraňováním Německých občanů zavalených v jednom domě. To je jen začátek, pak se vše přesouvá do Stalingradu roku 1942. CITÁT - Já měl pět otců, zemřeli a taky nebrečím............ Zajímavě vyprávěný příběh o lásce ve válce. Velmi povedená triková stránka, podmanivý hudební doprovod, akční scény střídají romantiku a realitu, kamera povedená, scénář skvělý a herecké obsazení....inu jsou to herci.CITÁT - Budeme se učit střílet......... Scéna "střílení za roh" je krásná a uvěřitelná. Parta Rusů zamilovaných do jedné dívky, kteří se jí snaží chránit před Němci a jeden Německý důstojník, zamilovaný do Ruské dívky, který se jí taky snaží chránit před Nemci - no prostě láska dělá zmatky. CITÁT - Zabijou mě naši nebo vaši?............... Podmanivý film a přiznám, na konci jsem jsi trochu pobrečel, nějak měknu. CITÁT - Máma říkala, že mám štěstí, protože vůbec nevím, co je to válka............ ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Kulisy Stalingradu boli postavené pri Petrohrade, pričom sa dbalo, aby bol verne zobrazený každý detail tohto heroického mesta. Stavba kulís trvala 6 mesiacov, podieľalo sa na nej vyše 400 ľudí a náklady na ňu činili okolo 4 milióny amerických dolárov. (beso74)
  • Stalingrad je prvý ruský film prerobený kompletne v 3D a IMAX formáte. (odmocnina)
  • Přestože se ve filmu objevuje množství obrněné techniky, žádná z ní není původní. Sovětský tank T-34 je pouze dřevěná maketa, německé samohybné dělo StuG III je novostavba postavená na podvozku poválečného obrněného transportéru MT-LB a tanky Panzerkampfwagen IV jsou repliky postavené na podvozcích tanků T-44. (p3tris)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama