Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 2

Recenze (165)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ne, ani po tomto filmu se pro mě přespolní běh (nebo běh na dlouhou vzdálenost obecně) nestane sexy, to ať se Emil Zátopek nezlobí. Sexy v dnešní době je (vedle příjemně stárnoucího Costnera v mentorských rolích) idea úplné rodiny, jejíž členové se milují, respektují a vzájemně podporují. A k té "nečekané syrovosti" filmu od Disneyho: až na tu hozenou botku na začátku se jakékoli násilí samozřejmě odehrává mimo obraz. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Banda mexikánců tam líta jak o život a Kevin Costner do toho pronáší různý patetický bláboly. A jak už to v amerických sportovních dramatech bývá zvykem, nesmí samozřejmě chybět dojemná scéna s americkou hymnou. Že já na tohle vůbec koukám... Jinak mě teda pobavilo, když jsem se na konci dozvěděl, že jeden z těch vzorných mexických hochů to dotáhnul do kriminálu. ()

Reklama

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Přestože si studio jisté maličkosti upravilo k obrazu svému, McFarland USA je milým příběhem o tom, jak velký vliv může mít jeden učitel na své studenty. Ať už jde o animovanou klasiku jako Kráska a zvíře či hrané drama Do posledního dechu, Disney zajisté ví, jak svému publiku poslat tu správnou zprávu. Tentokrát je to však jednodušší, než "nesuď knihu podle obalu", či "hrdinové nežijí jen ve stránkách fantastických knih". Tentokrát se Myšákovo impérium rozhodlo ukázat, že s trochou odhodláním a vytrvalostí, nic nemůže stát v cestě úniku vlastnímu osudu a vzít život do vlastních rukou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sportovní linie slouží spíše jako zastřešující prostředek pro nahlížení na hispánskou sociální část, o které je to především. V důsledku toho tedy až tak nevadí, že se jede dle zajetých kolejí "kterak si rázný necita našel cestu skrze předsudky k problémovým jim a přes počáteční zádrhely i prohry nakonec společně z pozice podceňovaných outsiderů přinesli radost všem". Zároveň však platí, že se celkem obstojně daří vyhýbat se žánrovým klišé a když již na ně přeci jen dojde, tak se s nimi pracuje vkusně. Čili jako sociálně-sportovně-pohádkové drama "poznáváme jiná etnikum a na konci nám srdce jihnou nad tím co dokázali" více než obstojné a nic před čím byste museli brát nohy na ramena. A ještě je tu eso v rukávu; kamera Adama Arkapawa, který opět zas a znovu prokazuje, že je schopen cokoli bez ohledu na formát, kvality či žánr povýšit o úroveň výše. A platí to i zde, protože co on dělá s kalifornskou vyprahlou krajinou, západy slunce, nočními scénami i ladnými siluetami běžců, a to vše aniž by sklouzl ke kýči, to nezbývá než se jen kochat. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Vítej v McFarland, Blanco. Pokud si chceš získat jejich důvěru a pozornost, musíš mít velké srdce jako oni. Kevin Costner v roli, která mu opravdu slušela. Pěkný film a stojí za to přečíst si i pár rozhovorů se skutečným Jimem Whitem. Na společné fotce s Kevinem Costnerem mi připomíná Clinta Eastwooda. :-) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno