Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (165)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sportovní linie slouží spíše jako zastřešující prostředek pro nahlížení na hispánskou sociální část, o které je to především. V důsledku toho tedy až tak nevadí, že se jede dle zajetých kolejí "kterak si rázný necita našel cestu skrze předsudky k problémovým jim a přes počáteční zádrhely i prohry nakonec společně z pozice podceňovaných outsiderů přinesli radost všem". Zároveň však platí, že se celkem obstojně daří vyhýbat se žánrovým klišé a když již na ně přeci jen dojde, tak se s nimi pracuje vkusně. Čili jako sociálně-sportovně-pohádkové drama "poznáváme jiná etnikum a na konci nám srdce jihnou nad tím co dokázali" více než obstojné a nic před čím byste museli brát nohy na ramena. A ještě je tu eso v rukávu; kamera Adama Arkapawa, který opět zas a znovu prokazuje, že je schopen cokoli bez ohledu na formát, kvality či žánr povýšit o úroveň výše. A platí to i zde, protože co on dělá s kalifornskou vyprahlou krajinou, západy slunce, nočními scénami i ladnými siluetami běžců, a to vše aniž by sklouzl ke kýči, to nezbývá než se jen kochat. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Tradiční Disneyho sportovní pohádka v klasicky slušivém kabátku. Costner je pro podobné role jako zrozený a není se co divit, že i další o(b)sazenstvo kolem něj se podařilo zvolit vhodně. Příběh umí upoutat a tak se i přes veliké množství klišé dá hodnotit nadprůměrně. Sice jen mírně, ale nadprůměrně. 60 % Oblíbená část- Joseho školní práce ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sněhurka Kevin a sedm Speedy Gonzalesů.. Chudáka kouče Costnera sice buzeruje kdekdo (manželka v domácnosti, dcery, svěřenci běhající na tacos a vodu z hadice, ředitel školy i mexické matky), ale vy prostě víte, že úspěch se dostaví, i kdyby na teplákovky nebylo. Učebnicová klasika sportovních filmů o vzestupu podceňovaných outsiderů od A až do Z, speciálně vyčnívá písmeno K jako Kotva. Pod Disneyho produkcí zbavena jakéhokoliv explicitního násilí (viz.napadení dcery), místy docela vtipná, mile idealistická a plná nakažlivého optimismu. Mohlo dojít i k tomu že by si Kevin na závěr nechal nastříkat na kapotu svého auta podobiznu manželky mezi okvětními plátky růží, ale Niki Caro naštěstí znala míru, podobně jako Arkapaw při působivém nasnímání kalifornských exteriérů. Tak mě napadá, pokud by se jednalo o střední školu na mexické straně, uvažoval bych při nynějších Donaldových protiimigračních opatřeních o sportovním programu zaměřeném na skok o tyči.. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Každý sportovní snímek vítám a McFarland není výjimka. Snímek z chudého prostředí o přespolním běhu. Latinoameričené, kteří neznají nic jiného než školu a práci na poli. Dřou od rána do večera a nemají čas téměř na nic jiného. Nemají auto, nemají nic a jejich cesta ze školy je během rychle domu, aby mohli pomoc rodině. Kevin Costner v roli učitele a také skvělého kouče chlapců z McFarlendu zahrál roli skvěle. Dobrý děj, neřeší se zhovadilosti, pořád se něco děje a hlavně moc pěkný a dojemný příběh, který fanouška sportovních snímků musí rozhodně bavit. Kousek od plného počtu, možná při druhém zhlédnutí přehodnotím .. 8/10 = 89% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat jeden z tych pozitivnych filmov , i ked existenciu tzv. americkeho sna po financnej krize uz dost spochybnujem. Tu vsak nejde az tak o tzv. americky sen, ale o volu a silu prekonat prekazky a stat sa v niecom dobrym. Tuna konkretne ide o to, ako par latinoamerickych chlapcov naucit behat a a vitazit v kadejakych sutaziach - uz sa ani nepamatam, jaxa to presne volalo. Kazdopadne pozitivny film o tom, ze sa oplati mat sen a ist si za nim : 80 % ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama