Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po malém nedorozumění, které nakrátko narušilo hladký chod velkého hotelu Modrá hvězda, přichází do zchátralého stejnojmenného hotýlku jeho nová mladá majitelka Zuzanka. Odhodlaná postavit upadající dědictví na nohy, začne prohánět tři mládence, kuchaře Zdeňka Junka, básníka Františka Sojku a hudebního skladatele Jirku Tůmu. Navlečeni do číšnického fraku a kuchařské čepice si mají odpracovat svůj dluh za několikaměsíční bydlení v hotelu. Jirka, stejně jako jeho dva kamarádi, podlehne kouzlu nové šéfové a doufá, že bude tím, kdo se stane jejím vyvoleným. V té chvíli ovšem přichází Vladimír Rychta Rohan, který hodlá dostát rodinné tradici a uspořádat v hotelu Modrá hvězda zásnubní hostinu. Bez ohledu na jeho stav. To se ovšem pranic nelíbí jeho svéhlavé snoubence Miladě Landové. Naštěstí je tu sympatická Zuzanka, která okouzlí neobvyklého hosta natolik, že zruší zasnoubení a dá přednost manželství s roztomilou, byť chudou hoteliérkou. Nešťastně zvolený text telegramu, kterým nadšený Vladimír oznámí své rozhodnutí rodině, je příčinou řady komplikací, které vedou nakonec k tomu, že Zuzana skončí v posteli Milady, Vladimír v uniformě recepčního a Milada s Františkem na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (213)

bartias 

všechny recenze uživatele

Půvabný sirotek Zuzanka zdědí hotel. Nejde však o nadnárodní luxusní Modrou hvězdu v Praze 1, ale o polorozpadlou barabiznu Modrá hvězda ve čtvrtém okrese. Jejím jediným nájemníkem je naštěstí elegantní Vladimír a vše dopadne tak, jak má ve správné romantické komedii dopadnout. Oldřich Nový je ”nesmrtelný”, Nataša Gollová roztomilá a milým ”bonusem” je vedlejší role Adiny Mandlové. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

"Tak jako slunečnice každý den otáčí se za sluncem..." Další výborná komedie s Natašou Gollovou a Oldřichem Novým v hlavních rolích. Tentokrát se vše točí okolo dědictví hotelu Modrá Hvězda, který Nataša Gollová zdědila. Jenže háček je v tom, že těch hotelů je několik. Jde o stařičký hotel se třemi nájemníky a ne o moderní superhotel. Svěží a přájemná komedie. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Stává se mi stále častěji, že první polovina filmu je mnohem lepší než ta druhá. Je to dost možná způsobeno mnou samým a neschopností udržet se v pozoru po celou dobu, nebo skutečně takové spoustě snímků zkrátka docházejí baterky. Po vynikající první půlce se v jednu chvíli film stává skoro otrokem písně Slunečnice a poté až do konce to již zdaleka není tak zábavné jako na začátku. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

I když jedna z nejlepších scén (Nataša Gollová vs. personál hotelu a psychiatr) se odehrávala už na začátku filmu, nesmělé oťukávání s Oldřichem Novým je nesmírně dojemné...i to, jak se hlavní ženská hrdinka snaží bý strašně veselá. CO ŽE TO JE? ŘÍMSKÁ ČTYŘKA. NO VIDÍTE. NĚKDO BY TŘEBA ŘEKL: TŘI ZÁPALKY... ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Frič patřil k těm lepším režisérům té doby, a je to vidět. Vtipný film. Komedie té doby mi vůbec nepřipadají trapné, jak se dneska mnohdy stává u nových komedií. Naopak, byla to komedie podaná s grácií. I přestože byly scénáře tehdejších komedií mnohdy s krkolomnými scénami, praštěné, přesto byly fajn a dívalo se na ně krásně. Takové milé filmy, které pohladí na duši. Pro Nového nemám slabost a nezmění to ani tento film. Jeho role milovníků moc nechápu. Ovšem po tomto filmu můžu říct, že konečně rozeznám Gollovou od Mandlové (Ferbasová a Baarová, ty rozeznávám snadno :-)) a říkám, že Gollová je mi mnohem sympatičtější. Takže jsem filmu vděčná nejen za rozšíření mých obzorů, ale zároveň jsem se hodinku a půl příjemně bavila. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Antonín Novotný (František Sojka) se v tomto snímku objevil před kamerou naposledy. Po válce nastoupil kariéru úspěšného chemika. (Kulmon)
  • Film byl poprvé uveden 31. 7. 1941 na Filmových žních ve Zlíně, kde také získal cenu města Zlín. (ČSFD)

Reklama

Reklama