Terry JonesScénář:
Gavin ScottKamera:
Peter HannanHudba:
George FentonHrají:
Simon Pegg, Kate Beckinsale, Robin Williams, Rob Riggle, Eddie Izzard, Joanna Lumley, John Cleese, Terry Gilliam, Terry Jones, Eric Idle, Michael Palin (více)VOD (1)
Mimozemská civilizace nalezne ve vesmíru letící sondu vyslanou z planety Země, která obsahuje informace o lidské rase. Mimozemšťané diskutují o tom, zda Zemi zničit, nebo učinit lidstvo dalším členem mezigalaktické rady. Jako test dají náhodnému mladému muži na deset dnů neomezenou moc dělat absolutně cokoliv. Pokud tento muž využije svou moc k páchání zla, bude Země zničena. Vybraným člověkem je Neil Clarke, učitel, kterého ředitel školy Robinson nesnáší za jeho pozdní příchody. Neil, který si je vědom své nově nabyté síly, si přeje, aby mimozemšťané zničili třídu nenáviděných studentů. A mimozemšťané skutečně zabijí všechny žáky této třídy. Aby napravil smrt svých studentů, přeje si, aby všichni, kteří zemřeli, zase obživli. Jenže tím způsobí, že obživnou úplně všichni mrtví na celém světě, včetně mrtvých na pitevnách i v hrobech, proto si Neil rychle přeje, aby k výbuchu, který způsobil smrt studentů, nikdy nedošlo, čímž vrátí zpět všechna předchozí přání… (TV Nova)
Hravá pohodovka. Nenadělá z vás ani lepšího, ani horšího člověka, nevyškolí ani nezblbne, nepřivede vás k vytržení, jako některé vyvolené Turýnský komoň. Prošumí, pobaví, zmizí v paměťovém propadle. Ale! Kejt, Kejt dozrála do dokonalého výzoru, a jen zarytý pedofil, který neví co je dobré a žere všechno zelenkavě nezralé, by si neposlintal kravatu. Pod čtyři nemožno. Jo, a v titulcích se zvuky kopulujícího Šarika navždy loučí Robin. Poměrně zábavný epitaf. ()
Ten nápad sám o sobě až tak originální není, ale pojetí, jakým je podán, to je skvělé. Simon Pegg je prostě skvělý komik a tady to předvádí naplno. Byl mu dán super příběh a on ho využil, jak jen mohl. Kate Beckinsale mi zase jednou přišla fajn a trikově je to taky povedené. Krásně banální film, u něhož jsem se skvěle bavil. ()
Pegg musí být workholik, protože v roce 2015 natočil hned čtyři filmy. A záběr má fakt široký. Od parádního špionážního filmu, přes romantickou komedii, po tuto blboučkost. Samozřejmě je potřeba brát tento film s nadhledem....velkým, velkým nadhledem. Protože jde o divokou pohádku pro dospělé....kteří vlastně nikdy nedospěli. Ale to je ok. Jednou za čas je to fajn...navíc Britové ztřeštěnosti umí prodat. Jako dětinská odpověď na Božského Bruce a Evana, to funguje dobře. Zábavná ptákovina. PS: poslední "role" Robina Williamse, který zde namluvil psa Denise. ()
Od Pythonů bych sice čekal trošku víc břitkosti, ale i tak jsem si tuhle komedii o všemocném učiteli užil. Simon Pegg je v rámci žánru jistota, Kate Beckinsale vypadá pořád úžasně a navíc jsem si odnesl ponaučení, že kdyby se mi jednoho dne dostalo podobného daru, musím si dát pozor na formulaci přání. Třeba "chytit autobus" se dá vyložit všelijak. 75% ()
Skvělá, byť praštěná, sci-fi komedie.... Čerpá to trošku z Božský Bruce, nebo mi přišlo, že i z Umění lhát, ale srandy jsem si užil opravdu dost - štáb se musel asi hodně držet,a by nevybuchl smíchy. Ale kromě humoru, který je mnohdy doslovný, to zas takové terno není a možná to chtělo trošku víc, než romantickou komedii, klidně to mohlo být o dvacet minut delší, ale s trošku promyšlenější zápletkou, i tak se mi to ale moc líbilo...80% P.S. a kolik, že bylo Kate? 42? tak to je masakr, to byl asi jeden z triků... P.P.S. A mimochodem bohužel poslední role Robina Williamse :-( ()
Photo © LIonsgate UK

- Douglas Adams, autor Stopárovho sprievodcu, stihol ešte pred smrťou preštudovať scenár tohto filmu a povedal, že je hravý a vtipný. (zemon)
- Cameo má vo filme režisér Terry Jones. Hrá vodiča dodávky, ktorý zrazí Neila (Simon Pegg) na bicykli. (megajalec)
- Aby sa pes Denis pozeral Simonovi Peggovi do očí, nosil herec na hlave klobásu. (megajalec)