Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

oLí 

všechny recenze uživatele

Nó ... co k tomuhle říct. Hodnocení má film dost rozporuplný, můj dojem z tohohle thrilleru je však výbornej, po delší době jsem nadšenej z filmu, od kterého jsem víceméně nic nečekal. Vypadá to celé tak, že byl Pact pořízen za nevelkej peníz, ale o to víc na mě působí velmi neobvykle zručně a s jistotou natočenej, žádnej lacinej rutinní brak. Pár minut před titulky jsem si říkal, že bych sem za trochu údernější finále mrsknul za pět hvězd, že by byla škoda celý film mírně pokazit nějakým nenápaditým koncem, což se naštěstí nestalo. Takže určitě veliká zvědavost a těšení se, s čím jako scénárista a režisér příjde Nicholas McCarthy příště, s větším rozpočtem bychom se možná mohli dočkat sakra dobrejch věcí. 9/10 ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Při letmém pohledu na zdejší hodnocení jsem se vnitřně smířil s tím, že jsem asi dvanáctiletá kravka, kterou vyděsí každé zakašlání a cvaknutí kliky. Já jsem se totiž během těch devadesáti minut opět párkrát celkem vydatně posral a jestli o mém tvrzení pochybujete, můžu vám to klidně přinést ukázat. Děsivý fakt, že Casper není v tom domě jediné strašidlo, bylo hotovým pohlazením po bypassu a potěšilo i to, že ani závěrečné rozuzlení tentokrát nevymýšlely největší scénáristické hvězdy z pavilonu C. Teď o půlnoci bych přísahal, že z dutiny za zdí obýváku, o které jsem si vždycky myslel, že je to komín, slyším podivné chrčení a nářek. No nic, nebudu si toho všímat. Můžu být rád, že ta krev, co vytéká z praskliny v omítce není moje a budu věřit, že do rána nezmizím za záhadných okolností. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Velice nudný horor s jednoduchoučkým dějem (nebyl by problém vykecat podstatu filmu v 1 větě, kompletní děj tak ve 4 větách), který nemá v podstatě co nabídnout. Maximálně 3-4 lekačky a zcela nezajímavé postavy v čele s hlavní hrdinkou, jež zrovna příliš hereckého umu nenabrala (80% filmu má na obličeji jakýsi přiblblý škleb, ve kterém se asi měl mísit strach a odhodlání), tak aspoň nosí co nejhlubší dekolty a nejkratší kraťásky. Dvě hvězdy dávám za většinu lekaček, které se povedly, a výchozí nápad (kombinace metafyzického démona a fyzického démona), i když je zpracován tak tristně. (4/10) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se pustil do krapet neznámých vod a nakonec se z tohohle snímku vyklubala vcelku dobrá duchařina. Samozřejmě dle očekávání neoplývá originalitou ani kdovíjak děsivými scénami, ale pár velmi dobrých lekaček tu je a celkově ve snímku funguje slušné napětí a atmosféra. Zpočátku se sice děj trochu táhne a hlavní dějový zvrat je částečně předvídatelný, ale mimoto je The Pact napínavou a slušně zahranou duchařinou, mně mírně připomínající Zemeckisovo Pod Povrchem. Je to snímek těsně na pomezí tří a čtyř hvězd, takže nemám pochyb, že si své zastánce najde. Já byl relativně spokojen. PS. Doporučuji předem nekoukat na trailer, oni vám ti bubáci neutečou a nebudete si pak stěžovat, že jste všechny lekačky viděli předem. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si Bloody nechá líbit. Doslova odnikud se vyloupnul tenhle nečekaně kvalitní počin a postaral se mi o pár krušných chvil. The Pact je těžké zaškatulkovat do jednoho určitého subžánru (nejblíž má k duchařině a psycho-thrilleru), o to víc nevyzpytatelně působí. Hlavně jeho první polovina je úžasně děsivá. Na minimálním prostoru stísněného bytu si film dokáže vydupat opravdu parádní atmosféru, a v podstatě nepoleví do konce, kdy příběh uhne trochu jiným směrem. Lekačky sevřou vaše zadky drtivou silou, jedna je skoro infarktová. A pozor, Casper Van Dien tentokrát vůbec nevadil! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní postavě Annie (Caity Lotz) se během filmu několikrát změní délka vlasů. (Stanley619)
  • Keď si Annie (Caity Lotz) v kostole pozerá staré fotky, na fotke z roku 1989 má jeden chlapec šiltovku od značky DC, no táto značka bola založená až v roku 1994. (ČSFD)
  • Annie (Caity Lotz) byla zraněna na levé straně hrudi, ale když potom píše do zápisníku, má zranění přelepeno na pravé straně. Hned v další záběru je opět na straně levé. (in4mator)

Reklama

Reklama