Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Podle prvních pár minut jsem čekal, že to bude prostě navíc další "haunted house", ale pak se to rozjelo trochu jiným směrem a já si po celou dobu říkal, že takovýhle horor jsem už hodně dlouho neviděl. Skvělá atmosféra, skvělý nápad se zakomponování sériové vraha, prostě paráda. Navíc v hlavní roli Caity Lotz aka Sara Lance z Arrow a Legends of Tomorrow, což byl příjemný bonus. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Už jsem se dlouho nebála a tak jsem se tuto sobotní noc rozhodla vstřebat zase pár hrůzných zážitků (myslím kromě výsledků voleb). Rozsvítila jsem si lampičku, zkontrolovala, že jsou otevřené veškeré dveře vedoucí k hajzlíku a na podlaze neleží nic, o co bych se mohla přerazit při úprku s povolujícími střevy či močákem. Pro případ, že by mě v průběhu sledování napadl nějaký duch nebo zabiják, vyzbrojila jsem se pěti kilogramy ostrých drápků, co zároveň na klíně sloužily jako příjemně plyšový, vrnivý termofor. Nakonec jsem nebyla nucena vrhat kočkou na cíl, ba ani tu únikovou cestu na záchod jsem nevyužila. "The Pact" byl pouze příjemně nepříjemnou podívanou, která mi přivodila vcelku časté mrazení a jedno škubnutí, jinak jsem trávila čas poznámkami ve stylu "Rozsviť si, kozo!" "Nelez tam!" "Já jsem ti to říkala!" "Bóže, proč jsi tak gramlavá?!" A tak všelijak podobně. Zápletka filmu se docela povedla, akorát mi chybělo rozvedení tématu s týráním sester a několik posledních vteřin bylo tak předvídatelných, až to tahalo za bradavky. Jinak dobrý a světe div se, obstojný horůrek - dřevnatému Kašparovi navzdory! 74% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vydarená ducharina , ktorá zbytočne nenaťahuje. Má to svižné tempo, minutáž 85 minút hovorí za všetko. Kto má horory napozerané, tak veľmi prekvapený nebude, ale i tak to celkom funguje. V menšej ale dobrej roli sa objaví Casper Van Dien, ktorý mal kedysi sľubne nabehnuté na hviezdnu kariéru, ale buhužiaľ niekde zapadol...70%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ne každého matka zasypává polibky a stará se o to, aby měl v dětství pocit bezpečí. Někdo má prostě matku svini. Ta právě zemřela a po letech se mají na jejím pohřbu potkat i dvě sestry, které na její přítomnost s upřímnou radostí zrovna nevzpomínají. Když zmizí jedna z nich a vzápětí v nenáviděném domě i jejich sestřenice, na horor s jakousi tajemnou silou je zaděláno. Pomůže jeden polda, internet, holka, co komunikuje s druhou stranou a hlavně kuráž hlavní hrdinky. Poměrně zdařilý debut několikrát solidně pocuchá nervy slabším povahám, a to nejen v závěru. Takže dobré, dokonce místy i víc než dobré!! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď to nemá na vizionárske horory ako The Witch či It Follows, The Pact je dozaista jeden z najlepších hororov za posledných 10 rokov. Pre ujasnenie, vo filme sa objaví aj ouija, takže sa nachádzame v riadne priamočiarej žánrovke. Film síce originalitu veľmi nepobral, je tu pomerne dosť účelovostí a osobne mám oveľa radšej horory, ktoré tlačia na atmosféru, no The Pact je dokonalé žánrové remeslo s asi najlepšou sériou ľakačiek, akú som kedy videl. Čo divák čaká od filmu o strašidelnom dome, to dostane. Kto by si myslel, že v roku 2012 sa dá nakrútiť skutočne mrazivý horor o dome, v ktorom straší? Mal som zimomriavky a užíval som si to. PS: Vidíš, Wan, takto sa to robí! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Caity Lotz sa musela kvôli filmu naučiť jazdiť na motorke. (ČSFD)
  • Když Annie (Caity Lotz) hledá na internetu informace o Judasovi, můžeme si všimnout, že hledá na přesné kopii vyhledávače Google, ve filmu je to však vyhledávač "Global", u něhož se s vyhledáváčem Google shodují i barevná zpracování jednotlivých písmen. To samé můžeme zahlédnout i u internetové encyklopedie Wikipedia, která je ve filmu jako "KnowiPedia". (Zavy)
  • Seznam obětí na „wikipedické“ stránce Jidáše (Mark Steger) pochází ve skutečnosti z reálné wikipedické stránky amerického sériového vraha Zodiaca. Ve filmy bylo z celého textu pouze odstraněno jméno Zodiac. (gamemaCZ)

Reklama

Reklama