Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (355)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sympatický útok na můj klíčový svěrač. Několik popotahovaček za chloupky okolo věnce, jeden až dva průniky palečkem a byl i pěkný nástřik klystýru. Sice jsem nevymaloval stěnu za gaučem do hněda, ale i těch pár skvrn v bombarďácích se počítá! Je zajímavým faktem, že ticho v tomto veledíle působí podstatně děsivěji, než skřípomjůzik a bubuhudba v horrorech jiných. Na závěr se ještě k něčemu přiznám - já zrovna dvakrát nepochopil zápletku. O to více jsem tiskl mezi zuby lem maminčiny šukýnky. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Zhruba do půlky se u toho dalo docela v klidu večeřet. Zajímavá, z počátku nenápadná a pozvolna se rozvíjející duchařina, sem tam nějaká ta nepříjemná entita na fotce, sestra pátrající po osudu té zmizelé, podivné okolnosti a dost děsivej barák. Každopádně nic, co s trochou tréninku nezvládnete. No a pak to začalo. Nebýt mých vypilovaných záchranných technik pro sledování nesnesitelně strašidelných hororů, tak to nedokoukám! Musela jsem použít všechny tři techniky a to místy dokonce najednou!! Za a) rozostřování zraku přivíráním očí a mrkáním..za b) koukání se na obrazovku z co největší vzdálenosti, abych zvýšila šanci, že ty šílenosti neuvidím zblízka. Za c) úpěnlivé tisknutí polštáře, s kterým jsem někdy v třetí třetině na tuty otěhotněla, jak jsem ho vydatně svírala a mačkala. Na drobné alogičnosti tentokrát kašlu, když se bojíte, není co řešit. Pro mě absolutní nášleh s vytuněnou finální pointou . Tleskám a jdu si v očekávání kvalitních nočních můr zobnout lexaurin. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vynikající horrorový thriller se správně hutnou a temnou atmosférou, pomalým tempem, klidnou (většinou) kamerou, několika dobrými lekačkami, zajímavou heterochromickou hlavní hrdinkou a výbornou hudbou (tedy až na ten nepochopitelný závěrečný titulkový cajdák, který doznívající silný dojem z filmu rázem spolehlivě zařízne). Další příklad dobrého filmu natočeného za málo prachů a většinou jen v několika málo pokojích. Hadovitý strýček Judas je sympaťák, ovšem nejzajímavější postavy filmu jsou slepá senzibilka a její maniakální přítel - tyhle dvě comicsové figury by zasloužily svůj vlastní celovečerák. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

V rámci žánrů se nejedná o nijak vyčnívající kousek. Je zde vše, co se dá najít všude jinde. Za největší plus považuji ve filmu atmosféru, která je temná, zlomyslná a pěkné roztahaná do celé stopáže. Jednou jsem se sebou i cuknul. Vše ostatní zapadá do klasického standartu, jako příběh či pointa. Škoda finále, které mohlo být malinko lepší, ale jinak se jedna o průměrný kousek, který Vám určitě neuškodí. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Velice nudný horor s jednoduchoučkým dějem (nebyl by problém vykecat podstatu filmu v 1 větě, kompletní děj tak ve 4 větách), který nemá v podstatě co nabídnout. Maximálně 3-4 lekačky a zcela nezajímavé postavy v čele s hlavní hrdinkou, jež zrovna příliš hereckého umu nenabrala (80% filmu má na obličeji jakýsi přiblblý škleb, ve kterém se asi měl mísit strach a odhodlání), tak aspoň nosí co nejhlubší dekolty a nejkratší kraťásky. Dvě hvězdy dávám za většinu lekaček, které se povedly, a výchozí nápad (kombinace metafyzického démona a fyzického démona), i když je zpracován tak tristně. (4/10) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Motocykel, na ktorom jazdí Annie (Caity Lotz), je 1970 Honda CB350 a fotoaparát, ktorý používa policajný dôstojník Creek (Casper Van Dien) na nafotenie jej domu, je Canon model 7D. (misterz)
  • Když Annie (Caity Lotz) hledá na internetu informace o Judasovi, můžeme si všimnout, že hledá na přesné kopii vyhledávače Google, ve filmu je to však vyhledávač "Global", u něhož se s vyhledáváčem Google shodují i barevná zpracování jednotlivých písmen. To samé můžeme zahlédnout i u internetové encyklopedie Wikipedia, která je ve filmu jako "KnowiPedia". (Zavy)
  • Annie (Caity Lotz) byla zraněna na levé straně hrudi, ale když potom píše do zápisníku, má zranění přelepeno na pravé straně. Hned v další záběru je opět na straně levé. (in4mator)

Reklama

Reklama