Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (354)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Tá prísna matka ležiaca v rakve vyzerala hrozivo a vyčítavo, zjavne zostalo niečo nedopovedané. Jej dve dcéry sa podobali, spočiatku som si myslel, že je to herečka v dvojrole. Divák má skrátka od začiatku viacero podozrení a tajomstvo sa darí udržať, prostredníctvom znepokojujúcich falošným motívov, prakticky až do konca. To, čo sa spočiatku javí ako nadprirodzená hrôza je celkom reálne. Ťaživá atmosféra naozaj funguje, tak ako aj ľakačky. Film pôsobí ako celok, napriek tomu, že je kombináciou rôznych žánrov (ghost, serial killer, mystery, chiller). Z nasadeného svižného tempa v úvode sa vôbec nepoľavuje, napätie postupne graduje v spletitom, no zrozumiteľnom deji, v ktorom nie je núdza o prekvapenia. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kvalitní duchařský horor s přesahem do krimi/thrilleru. Hned na začátku jsem se tak lekl, že mi vyletěla ředkvička z ruky. SPOILUJÍCÍ PASÁŽ: Sympatická rebelka hledá svou starší sestru a brzy na to i sestřenici a na policii jí nevěří, že byly zabité duchy. Což ostatně i chápu. Začne tedy pátrat na vlastní pěst a pozve si kamarádku ze střední, která je docela dobré medium. Zní to pitomě, ale dá se to zbaštit. Vlastně vám celý film připomene pohádku Červená Karkulka. Kde vlkem je dům a babičkou pěkná sestra a Karkulkou ještě hezčí sestra. Myslivcem je švarný policista, který jediný na duchy uvěří. Bohužel, konec není s pohádkou identický, dojde na menší promíchání figur, ale i tak je to v principu stejné, ale je pěkné a děsivé a dovede do poslední chvíle zaujmout. Pátrání po dávném serial killerovi je tu napínavější, než ve věhlasném filmu Zodiak a to je co říct. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sympatický útok na můj klíčový svěrač. Několik popotahovaček za chloupky okolo věnce, jeden až dva průniky palečkem a byl i pěkný nástřik klystýru. Sice jsem nevymaloval stěnu za gaučem do hněda, ale i těch pár skvrn v bombarďácích se počítá! Je zajímavým faktem, že ticho v tomto veledíle působí podstatně děsivěji, než skřípomjůzik a bubuhudba v horrorech jiných. Na závěr se ještě k něčemu přiznám - já zrovna dvakrát nepochopil zápletku. O to více jsem tiskl mezi zuby lem maminčiny šukýnky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ne každého matka zasypává polibky a stará se o to, aby měl v dětství pocit bezpečí. Někdo má prostě matku svini. Ta právě zemřela a po letech se mají na jejím pohřbu potkat i dvě sestry, které na její přítomnost s upřímnou radostí zrovna nevzpomínají. Když zmizí jedna z nich a vzápětí v nenáviděném domě i jejich sestřenice, na horor s jakousi tajemnou silou je zaděláno. Pomůže jeden polda, internet, holka, co komunikuje s druhou stranou a hlavně kuráž hlavní hrdinky. Poměrně zdařilý debut několikrát solidně pocuchá nervy slabším povahám, a to nejen v závěru. Takže dobré, dokonce místy i víc než dobré!! ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Protože se mají slipy měnit nejen o Vánocích, ale průběžně a celoročně, pak i já, karakter od pánaboha, musím plkout něco o Pactu, abych učinil povinnosti zadost. Takže má milá Lil, v mém případě jsem trenky měnit nemusel, neb scény k posrání byly asi dvě a má vrozená extrémně hrdinná povaha mi nedovolila vykonat něco tak ponižujícího, při pohledu na sympatického vrahouna (chvíli jsem myslel, že čumím do zrcadla, opravdu fešák) a bezva pihatou kočku, která si dokonce uměla správně namontovat !!! i demontovat !!! ochranu lebky před smrtícím asfaltem, to je naprostý filmový unikát. Celkem ucházející dílko v rámci žánru, který není u mě v preferencích na špičce, nicméně občas rád potrénuji svěrače.Takže u mě dobrý...zatím. Dal bych skoro čtyři, protože pihatka mě fakt dostala, ale protože nejsem žádná slečinka ni Mylady, prásknu tři a nechám si nespravedlivě nadávat. Jo, konečnou pointu prosím do pošty :). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v San Pedro a Los Angeles. (SONY_)
  • Když poprvé mluví policista Creek (Casper Van Dien) s Annie (Caity Lotz), podá jí zabalenou zmrzlinu. Po střihu a záběru z opačné strany - za zády Annie je vidět, že Annie již jí zmrzlinu, aniž by ji otevřela a rozbalila si dřevěnou lžičku. (dandislav1991)
  • Seznam obětí na „wikipedické“ stránce Jidáše (Mark Steger) pochází ve skutečnosti z reálné wikipedické stránky amerického sériového vraha Zodiaca. Ve filmy bylo z celého textu pouze odstraněno jméno Zodiac. (gamemaCZ)

Reklama

Reklama