Reklama

Reklama

Adoration

Trailer 1

Drama, které režírovala Anne Fontaine, je o příběhu dvou žen. Dvěma nerozlučným kamarádkám z dětství se stane něco, co ani jedna z nich nečekala. Zamilují se navzájem do svých synů. Po mnoha letech se o všem dozvědí jejich nastávající snachy. Obě mají co vysvětlovat. (rreal13)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (82)

Thomick 

všechny recenze uživatele

No, fakt si teda nedovedu představit, že by mou nejvýraznější reakcí na fakt, že mi moje 20 let vdaná máma šuká s nejlepšim kamarádem ... byla prostá oplátka. To je pro mě naprosto neakceptovatelný východisko; který zřejmě půjde na vrub v první řadě knižní předloze. V čem už ale, hádám, selhal zejména (oscarovej) scénárista Hampton, to je značná uspěchanost, nezvládnutý zobrazení motivu spirálovitý nevěry a mizerná postava Toma (mimo jiné i špatně zahraná). Za plusy považuju akorát tahounku Naomi (se svym svůdně-vtipnym tanečkem), perfektně hmatatelný sexuální napětí při milostných scénách a sem tam i hudbu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hrozně se mě líbil námět, ale to zpracování je takový povrchní, chybělo mě více dialogů, více scén abych mohl poznat hlavní postavy a chování jednoho z mladých pánů mě přišlo v klíčový okamžik zbytečně hysterické nebo vy si snad vemete někoho stranou "mezi čtyři oči" a pak řvete tak, aby to rušilo i E.T. pří volání domů . Uznávám atmosférku a herečky. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Proč dávat filmu, který má tak pomalé tempo a banální příběh pět hvězdiček? Za Robin Wright a Naomi Watts. Tady to nejsou krásné mladé blondýnky z předních stran magazínů, ale stárnoucí odkvétající ženy, které ještě naposledy dostaly možnost něco vášnivě prožít. A jdou do toho i přesto, že je to nevhodné, drobínek komické a trochu bizarní. Té zápletce se dá v podstatě zvysoka vysmát, ale ty dvě ženské to hrají tak skvěle, že mě to prostě dostalo. 85% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Čakal som že Austrália je predsa len trocha viac puritánska ako Európa. Ale čo už, príbeh trocha mytologický Oidipovský, kedy si matky kamošky vymenia synov . Trocha nepravdepodobné nevierohodné, a tak sa mi na filme páčilo len to pekné pobrežie, more, pláž, dve blonďaté herečky (diváčky si prídu určite na svoje pri pohľade na vymakané telá dvoch chalanov surfistov) . ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

ADORE na mě působí hodně nezávisle, a i to mu dává výhodu před podobnými milostně psychologickými snímky. Nerad bych ublížil filmu, který není vyloženě špatný, ale co je tady nového a neokoukaného? Nijak nevím, ničím mě až tolik nepřekvapil. Absolutně čekená/nečekaná zápletka, kde dvě dlouholeté přítelkyně začnou postelovou jízdu se syny té druhé, mě nijak nedojala ani nepohoršila. Snad je to tím, že problém nebo spíš nezvyklý propletenec si dle mého zasloužil víc pošťourání do rány. Takhle, jak to Anne Fontaine natočila, mi to celé přišlo hodně povrchní a málo provokativní. Vždyť podobný milostný čtverec by měl být více emotivní, více provokativní, více sexuální. Výkony obou chlapců se mi pak moc nezdáli, ale to bude asi tím, že jsem chlap. Proto spíš oceňuju dvě hlavní ženské postavy, na kterých bylo vidět aspoň trápení a zároveň nadšení z lásky a milování se s mladými muži. Film také evokuje ke spoustě předsudků k něčemu co není zakázané, nezákonné, ani proti přírodě, ale přesto vytváří pocit něčeho „špatného“....Film evokuje mozek a názor nechává na každém z vás, zda vám přijde taková situace nechutná nebo přirozená, vše je věcí názoru a osobního vnímání. V tomhle má u mě film jedno větší + a dávám mu proto průměrné 3 hvězdy :-) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Sophie Lowe hraje Hannah a Jessica Tovey hraje Mary. V závěrečných titulcích byly ale jejich role prohozeny. (Nathanielmon)
  • Film se měl původně jmenovat Grandmothers. (R´Hell)

Reklama

Reklama