Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Severský filmy jsou dobrý, protože jsou drsný, tam se prostě nikdo s ničím nemaže (aneb neusínejte s nožem v ruce, když máte výcvik speciálních bojových jednotek). Nicméně i přes všemožný reálno, který se v tomhle filmu objeví, i přes obstojný herecký výkony a zajímavou tématiku prostě tu 4. hvězdu nedám. A to z toho důvodu, že ten příběh je trochu přitaženej za vlasy, má prostě mezery a taky proto, že v tom má člověk tendenci hledat Bourna (takže nijak zásadní originalita). Vlastně by to mohlo mít škatulku "bourneovka", ten holt nastavil laťku vysoko. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Je skutocne pravda, ze tento film moze pripominat Bournovsku predlohu. Avsak napriek tomu je v mnohom originalny a vdaka nepretrzitej akcii, neopozeranym vybornym hercom a absencii vyslovenych nelogicnosti, ci hluposti, som sa vyborne bavil. Technickej stranke taktiez nemam co vytknut a casta zmena lokacii tiez tesi. ()

Reklama

bloodline 

všechny recenze uživatele

O zlomenú ruku prepracovanejší scenár, o vykrútený krk sofistikovanejšia réžia, o vypichnuté oči uveriteľnejšie herecké výkony (mimo hlavného predstaviteľa) a Jason Bourne by aj bez Freddieho začal spoznávať nočné mory. Každopádne sa severania pochlapili a uštedrili riadny kopanec na solar americkým predraženým sladkostiam. 3 a 1/2* ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ani v hyperakční bourneovce si Švédi neodpustili depresivní atmosféru a citově rozervaného hrdinu stíhaného těžkým osudem. Hamilton si od svého vzoru vzal téměř vše, a přesto nevznikla jen laciná sterilní kopie, ale zůstal typicky skandinávský. Proto jsem mu rád odpustil občasná hluchá místa, nejspíš poplatné snaze příliš nešponovat rozpočet, a skvěle se bavil. Kathrine Windfeld akci točit umí, a i když bylo bitek na můj vkus málo, tak jsou přehledné a hlavně pořádně efektní. Kinematografie Tre kronor zase překvapila, a ukázala mi že zdaleka není omezená jen na filmy o silných tématech, ale dokáže nasávat moderní trendy a točit snímky podle vzoru Hollywoodu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Souhlasím tady s jedním uživatelem, že agent Hamilton je něco mezi Bournem a Bondem. Pro mě docela šok v podobě Mikaela Persbrandta, protože co jsem ho naposledy viděla hrát zoufalce končícího se životem, kde hrál skvělě, tak tady v úplně charakterově jiné roli hraje taky bezvadně. Osobně si ještě počkám na druhý díl a uvidíme, tady se mě líbila akčnost, svižné tempo a spád.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)
  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama