Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (120)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technicka stranka je super a samurajske suboje viacmenej tiez. Ale problem som mal s postavami. Je ich tolko, ze som sa prvu polhodinu v nich stracal. No a potom, ked som pochopil kto s kym a za co bojuje, tak som zistil, ze mi v lepsom pripade boli postavy ukradnute (hlavny hrdina a jeho milá) a v tom horsom ma totalne srali (intrigansky zaporak s debilnym ucesom). No a hlavnemu hrdinovi som vôbec neveril toho ultimativneho frajera jak herecky, tak ani v subojoch. Proste mlade ucho bez charizmy vhodne maximalne do nejakej telenovely. Mam rad oldschool samurajske filmy, ale tento pôsobi prilis moderne a komixovo. Takze som film od polovice uz len preklikal, aby som vedel, kto to prezije. Dalsie diely urcite vynecham. Radsej si znova pustim Korejsky Kundo, ktory ma viac japonskej atmosfery ako tento film. 4/10. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený samurajský fantasy filmek, ve kterém jsou skvělé souboje, kdy dva bojovníci čelí desítkám protivníkům. Choreograficky je to parádní. Příběh o samurajovi, který se zapřísáhne po velké bitvě, že už nikoho nezajije, je pěkný. Postavy jak kladné, tak i záporné se mi líbili. Jediný, co bych filmu vytknul byla hudební stránka. Radši bych slyšel něco víc klasickýho a melodičtějšího, než ve filmu je. Předlohu filmu jsem sice neviděl, ale filmek se mi líbil hodně. Za mě 80% :) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Moderná verzia samurajských príbehov zasadená do doby Meidži pojednáva o tulákovi Kenšinovi, kedysi slávnom zabijákovi, teraz pútnikovi snažiacom očistiť svoje dávne skutky tým, že bude ľuďom pomáhať. V zásade jednoduchá prízma kedy cesta o pomste je dláždená dobrými úmyslami hlavného hrdinu je podaná epicky a využíva prostredie historického obdobia pomerne dosť a s gráciou. Príbeh nie je podaný pomalým štýlom ako je u samurajských príbehoch jedným zo základných pilierov. Čo ale nie je na škodu. Je to nový príbeh, pre novú generáciu divákov. Ale možno práve preto tomu chýba vyspelosť žánru Džidaigeki. Myšlienky a motivácie celkom pokulhávajú . pretože nie sú uzatvorené. Vzhľadom na to, že existujú ešte 2 pokračovania môže sa celý stav a pocit z filmu zmeniť. Takto je to dobrá jednohubka na jedno pozretie, ktorá ale nechytí za srdce. Nahodnocujem za súboje a za Jú Aoi. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne absolutní PECKA!!!! Samurajský žánr patří k mým zcela nejoblíbenějším, takže tady bylo rozhodnuto o zábavě již předem. Ovšem dostal jsem mnohem více, než jsem čekal. Na jednu stranu mírně nadlehčená a tím nezvyklá atmosféra, mírně "comixově" laděný styl podání, ovšem výsledek absolutně dokonalý. Například již vizual filmu je úžasný. Špičková kamera, prostředí, úžasné kamerové záběry, ... Hlavní postava je takovej holčičí klouček, žádnej těžkotonážní samuraj co rube nepřátele silou jak polínka na dřevo. Právě naopak neuvěřitelně svižný a rychlý chlapeček, proti kterému nemá absolutně nikdo vůbec šanci. Děj je sice naprosto tuctový a je spíš zhmotněním anime seriálu a mangy do filmové podoby (a daří se ...). Hlavní je akce a té je opravdu hodně a od začátku je porcovaná divákovi v pravidelných dávkách. To mne však stejně nepřipravilo na "samurajské akční INFERNO", které trvá bezmála 30 minut závěru filmu a skládá se z poražení 250ti nepřátel u vily záporáka. EXCELENTNÍ souboj "katana vs dýka" (nejlepší souboj ve filmu) a závěrečný souboj s ultimátním samurajským hovadem, který trvá neuvěřitelně dlouho a je to totální adrenalinová jízda!!! Jo!!!! Tohle sakra jo!!!! Lepší než všechny USA-akčňáky co jsem viděl za poslední měsíc, Asie je prostě moje, Asie vládne!!! Obrovské překvapení ... Doporučuju zejména příznivcům mangy,seriálu a samurajského žánru. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Sympatický hlavný hrdina s jasným posolstvom, pekné zábery, ani príbeh by nemusel byť zlý, keby okolo neho nebolo veľké množstvo zbytočných dialógov, vaty a podivností, ktoré asi vyplývajú z anime predlohy, no v hranom filme nudili a nepôsobili veľmi premyslene. Výnimočne by filmu trochu viacej "Ameriky" neuškodilo podľa mňa. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)

Reklama

Reklama