Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (120)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Tento film je pre mna sklamanim. Dufal som, ze bude aspon takym milym prekvapenim, akym bol Azumi v 2003-tom. Postradam tu nejaky pocit pribehu, ci poslania hlavneho hrdinu, v tomto pripade mladeho sermiara. Opat typicky japonske, mladucke deticky v peknych farbickovych kostymoch, ktore maju dostatok casu popri teatralnych pozach v "zapale" boja a strojenej dolezitosti zastavit sa a a vyslovit nejaku heroicku hlasku, ci vystruhavat nejaky podareny ksichtik. Taktiez vedlajsi zaporaci su smiesny. Pribeh samotny je taktiez odsunuty niekam "do prec". Z traileru som dufal v nejaku fakt vypiplanu choreografiu bojov, avsak okrem toho zaverecneho ma nicim nezaujali. Vzdy slo o machanie kusom plechu v postojoch, ktore so sermom nemaju nic spolocne. Zasluzenu hviezdu za hlavneho zaporaka a jeho par pouzitych vychytaviek v zaverecnom suboji. Skoda, ze to cele nebolo ponate vo vaznejsom duchu, bez smiesnych postav a naivnych dialogov s dorazom na kvalitu subojov (aspon na urovni toho na konci). Mam dat slabe dojhviezdie, tak to radsej silnu hviezdu za zaverecny suboj a charakter bojovnika s konktaktnymi sosovkami. Pouzitie hypnozy sice udajne patrilo do umenia "hasisinov" avsak jej naivne pouzitie v tomto filme to zabilo. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Sympatický hlavný hrdina s jasným posolstvom, pekné zábery, ani príbeh by nemusel byť zlý, keby okolo neho nebolo veľké množstvo zbytočných dialógov, vaty a podivností, ktoré asi vyplývajú z anime predlohy, no v hranom filme nudili a nepôsobili veľmi premyslene. Výnimočne by filmu trochu viacej "Ameriky" neuškodilo podľa mňa. ()

Reklama

Spike23 

všechny recenze uživatele

Anime předloha je jedna z mých nejoblíbenějších, možná i ze všech nejoblíbenější, film bohužel moje očekávání nesplnil. Není se ale čemu divit, nemůže být jednoduché 40 dílů shrnout do 2 hodin, chybí tu tak zásadní věci, na kterých to celé bylo postavené a kromě Kenshina a Kaoru tu není ani možnost poznat ostatní hlavní charaktery, kteří tady nejsou ani zdaleka tak zajímaví a spíš tu překážejí. Pro mě, jako fanouška, nostalgie se dostavila už ze začátku a byl skvělý pocit si to po tolika letech znovu připomenout, v předloze to je ale všechno mnohokrát lépe zpracované a kdybych jí neviděl, tenhle film by mě zřejmě nikdy nepřinutil se na ní podívat. Nicméně pro fanoušky povinnost. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Moderná verzia samurajských príbehov zasadená do doby Meidži pojednáva o tulákovi Kenšinovi, kedysi slávnom zabijákovi, teraz pútnikovi snažiacom očistiť svoje dávne skutky tým, že bude ľuďom pomáhať. V zásade jednoduchá prízma kedy cesta o pomste je dláždená dobrými úmyslami hlavného hrdinu je podaná epicky a využíva prostredie historického obdobia pomerne dosť a s gráciou. Príbeh nie je podaný pomalým štýlom ako je u samurajských príbehoch jedným zo základných pilierov. Čo ale nie je na škodu. Je to nový príbeh, pre novú generáciu divákov. Ale možno práve preto tomu chýba vyspelosť žánru Džidaigeki. Myšlienky a motivácie celkom pokulhávajú . pretože nie sú uzatvorené. Vzhľadom na to, že existujú ešte 2 pokračovania môže sa celý stav a pocit z filmu zmeniť. Takto je to dobrá jednohubka na jedno pozretie, ktorá ale nechytí za srdce. Nahodnocujem za súboje a za Jú Aoi. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ NĚKDO ZABIJE, ZPLODÍ TO JEN NENÁVIST. A NENÁVIST ZPŮSOBUJE JEN DALŠÍ SMRT. AŽ DO TÉ DOBY, NEŽ SE OD TOHO NĚKDO OPROSTÍ. TO JE SMYSL MÉHO MEČE....“ /// Příběh zasazenej (tipnul bych) někam do období Edo, kdy se časy změnily. Pravda, těch jmen (nekecej, že tam je i Masemenonasaku?!) je víc, než jsem byl původně připravenej vstřebat, ale teď, když vím, kdo je Kenshin Himura … (teda aspoň myslím…)…. no to už je jedno. Tenhle spravedlivej poutník, cucák (pískle), totiž svejma finesama fakt baví. Jasan, je to přitažený za pačes, ale (jestli nekecám…) to asi příběhy podle manga komiksů …. kurva, jde vo akci. Lacinej příběh, ve kterým jde vo nakopání japonskejch prdelí (s katanou v pazouře). Šikmovokáče tohle baví, tak proč si to neužít taky. Zvlášť, když se nejedná o gore píčovinu. Už dlouho sem si tak nezamečoval, ale bacha: jsem osoba, která flákla 5hvězd Djangovi. Snad proto nemůžu mít se 4ma* problém. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Manga komiksy a Nobuhiro Watsuki jdou mimo mě. 2.) Hiten Mitsurugi Ryu, Ryu Tsui Sen…. víc nepotřebuju! 3.) Thx za titule ,,lyraell“ a ,,isaydie23“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)
  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)

Reklama

Reklama