Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 3

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (120)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Superhrdinské historické fantasy mě fakt okouzlilo na (líbivě barvitý) pohled, bohužel ale pramálo zaujalo přízemním příběhem či stylizovanými postavami, přestože si s jeho vyprávěním a jejich patáliemi dalo poctivě (a pomalu) na čas. Až mi bylo líto, jak mě emočně minulo, ovšem může si za to i samo žánrovou rozháraností (z romantizované nostalgie přes srdceryvné drama šup do grotesky (zloduch)). Ani dynamické komiksové bitky krev nerozproudily (i když digitální tekutinou jinak nešetřily), nebylo jich mnoho a byly krátké, nijak epické, často přehnaně zběsile sestříhané. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Další filmová brána otevřena...tentokrát ta japonská (že jsem ale s tou japonštinou bojoval..... zněla mě taaak divně, brrr to bude ještě boj). No a jak jinak než stylově, neskutečnou samurajskou jízdou. V těch vrcholových fázích, naštěstí mluvily jen meče a to teda hustě! Zvláště závěrečná půlhodinka nabídla doslova samurajskou nirvánu lemovanou mnohonásobným akčním orgasmem :-) ale nejen akcí živ je člověk a tady se povedl i děj a myšlenka. "Žít mečem a zemřít mečem. Pro nás není jiné cesty" to zní krásně samurajsky.....ale přesto hlavní hrdina ukázal, že to může jít i jinak..... ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Z anime série jsem neviděl ani minutu, z mangy jsem nečetl ani stránku, ale po tomto slušném hraném akčním náhulu se záporáky, kteří by neudělali ostudu ani v Mortal Kombatu, si je dovedu představit. Pěkný vizuál a solidní výprava mě na zadek neposadí, leč akce mě choreografií, kinetikou a dravostí hodně překvapila a potěšila. Neříkám tím, že by nešla ještě vypilovat - na úrovni Tygra a draka vskutku není -, ale mezi japonskými filmy typu Shinobi či Azumi patří k tomu nejlepšímu. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Snímků o udatném muži s obráceným ostřím vzniklo v průběhu let několik a každý má něco do sebe. Nehledě na neuvěřitelný atletický výkon hlavních protagonistů hrají roli nádherné exteriéry, vychytané kostýmy a půvabně zachycené vztahy mezi jednotlivými postavami, zejména pak mezi Kenšinem a jeho vyvolenou. A kdo má rád akční nářez a trochu té extravagance, ten bude chrochtat blahem. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

A pak prej, že manga nebo anime nejde převést do hrané podoby... Tohle je přesně to, co bych chtěl od akčního filmu, hodně akce, která není hloupá, ale naopak velmi promyšlená. Navíc i po hudební stránce nemám filmu, co vytknout... Z postav mě zaujali především Kenshin (Takeru Sató), Kaoru (Emi Takei) a Megumi (Yu Aoi). Výborný samurajský film z velmi převratného období japonských dějin, který si nezaslouží nic než chválu. - 100 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)

Reklama

Reklama