Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 3

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (120)

strikeman 

všechny recenze uživatele

Trošku nevyvážený film. Celou dobu se tváří ukrutně vážně a před koncem přiletí šutr jak z komedie s Jackie Chanem. Hromadné souboje v prvních dvou třetinách jsou takové nijaké, nepřehledné, finálové bitky jeden na jednoho jsou však famózní. V momentě, kdy už čekáte konec filmu, přijde asi 10 minut zbytečně nastavované kaše. Jinak jsem se ale docela solidně bavil ... 69% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle nemá Chybu !! Tenchu Power sakra! Hlavní hrdina vypadá jako nevinná holčička z Final Fantasy, ale vše co provádí s katanou si zaslouží oscarové ocenění, neskutečná řezba, potoky krve, stovky padlých nepřátel do toho závěrečný fight,který trvá asi půl hodiny a střetne se tam s největším samurajským hovadem všech dob.. Je to super, doporučuji všem ! ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený samurajský fantasy filmek, ve kterém jsou skvělé souboje, kdy dva bojovníci čelí desítkám protivníkům. Choreograficky je to parádní. Příběh o samurajovi, který se zapřísáhne po velké bitvě, že už nikoho nezajije, je pěkný. Postavy jak kladné, tak i záporné se mi líbili. Jediný, co bych filmu vytknul byla hudební stránka. Radši bych slyšel něco víc klasickýho a melodičtějšího, než ve filmu je. Předlohu filmu jsem sice neviděl, ale filmek se mi líbil hodně. Za mě 80% :) ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Rurouni Kenshin jako anime je super. Tenhle film nebyl nějak špatně zpracován, to ne, ale tak nějak mi to vadilo. Nelíbily se mi scény, kde herci lítají vzduchem jako ve filmu Ang Lee Tyge a Drak :( V dnešní moderní době už to není taková parádička jako před 14ti lety. Hlavní zloun filmu se mi nelíbil vůbec, měla bych pro něj několik hanlivých označení. Hudební doprovod se mi zdál taky poněkud mimo mísu a Takeru Sató mi prostě na Rurouni Kenshina nesedí. Jinak by to i šlo, slušný akčňák se samuraji a tak, ale já jsem prostě přespříliš ovlivněná původním anime. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Další filmová brána otevřena...tentokrát ta japonská (že jsem ale s tou japonštinou bojoval..... zněla mě taaak divně, brrr to bude ještě boj). No a jak jinak než stylově, neskutečnou samurajskou jízdou. V těch vrcholových fázích, naštěstí mluvily jen meče a to teda hustě! Zvláště závěrečná půlhodinka nabídla doslova samurajskou nirvánu lemovanou mnohonásobným akčním orgasmem :-) ale nejen akcí živ je člověk a tady se povedl i děj a myšlenka. "Žít mečem a zemřít mečem. Pro nás není jiné cesty" to zní krásně samurajsky.....ale přesto hlavní hrdina ukázal, že to může jít i jinak..... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)

Reklama

Reklama