Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 3

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (120)

ainny 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na film těšila, protože Sato Takeru je... malý velký muž, který má před sebou hvězdnou kariéru. A v téhle roli se snad narodil. Sice mě trochu mátlo ono "po deseti letech", ale budiž. Muži přece nestárnou. Výprava byla parádní a děj, který nenudil. Jen víc takových příběhů, které jsou sice krvavými, ale přesto pohádkami a dokážou našince vytrhnout z všedních dnů. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle nemá Chybu !! Tenchu Power sakra! Hlavní hrdina vypadá jako nevinná holčička z Final Fantasy, ale vše co provádí s katanou si zaslouží oscarové ocenění, neskutečná řezba, potoky krve, stovky padlých nepřátel do toho závěrečný fight,který trvá asi půl hodiny a střetne se tam s největším samurajským hovadem všech dob.. Je to super, doporučuji všem ! ()

Reklama

kubka4 

všechny recenze uživatele

A pak prej, že manga nebo anime nejde převést do hrané podoby... Tohle je přesně to, co bych chtěl od akčního filmu, hodně akce, která není hloupá, ale naopak velmi promyšlená. Navíc i po hudební stránce nemám filmu, co vytknout... Z postav mě zaujali především Kenshin (Takeru Sató), Kaoru (Emi Takei) a Megumi (Yu Aoi). Výborný samurajský film z velmi převratného období japonských dějin, který si nezaslouží nic než chválu. - 100 % ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Snímků o udatném muži s obráceným ostřím vzniklo v průběhu let několik a každý má něco do sebe. Nehledě na neuvěřitelný atletický výkon hlavních protagonistů hrají roli nádherné exteriéry, vychytané kostýmy a půvabně zachycené vztahy mezi jednotlivými postavami, zejména pak mezi Kenšinem a jeho vyvolenou. A kdo má rád akční nářez a trochu té extravagance, ten bude chrochtat blahem. ()

Doldus 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu na vážkách. Kdyby se více upustilo od anime stylizace (jedna postava tam tahá dvoumetrový meč ála Berserk, bojovníci na sebe pokřikují svoje techniky jak v Pokémonech, atd. atd.) a víc se přidalo na estetice samurajských filmů, je to na dost dobré čtyři. Jednoduše na mě tenhle mix nefungoval, a to jsem schopen i ochoten sledovat obé "žánry". Co tomu nemohu odepřít je doopravdy špičková choreografie, kvalitní kulisy, či některé skvělé postavy (mafiánský kápo). I navzdory příběhovému vysvětlení, potažmo věrnosti předloze, jsem byl trochu zaskočen vzhledem hlavního borce, který je prostě až moc velký a uhlazený hezoun, a spíš by se vyjímal v romantické komedii (i když akci dává s přehledem). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)

Reklama

Reklama