Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 3

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (120)

predators 

všechny recenze uživatele

Opět nic složitého pod sluncem. Dejte 15-ti letému japonci katanu s obráceným ostřím a dobré srdce, proti postavte několik pomatených, opět japonských bytostí s největším gzichtem včele, pořádně tomu naložte stopáží, srdce ryvnými výlevy a slušným audiovizuálem a dostanete průměrnou samurajskou vyvražďovačku, kterých je minimálně v poslední době jako šafránu. 60% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Japonské omalovánky až na pár výjimek vcelku ignoruju, ale po zhlédnutí celé téhle samurajské ságy z nich pošlé, možná svůj předsudek někdy reviduji a do nějaké echt omalovánky se pustím.  Prvních víc než dvě hodiny s Kenšinem jsem si totiž náramně užíval. Stylizované japonské vše, od formy, postav, emocí až po souboje ( i na počasí s mými milovanými provazci deště samozřejmě dojde) mi tu prostě ladilo  s receptory podobně jako italské giallo. Příběh bývalého zabijáka, který přísahal, že už život nikomu nevezme a při té příležitosti používá i zvláštní katanu s obrácenou čepelí a proti němu gang grázlů v nelehké době úsvitu moderních dějin Japonska, mezi nimi  pak jeden, který vyniká svým zlem nade všemi. Chlapecká až dívčí tvářička hlavního hrdiny ostře kontrastuje (nebo souzní?) s jeho mistrovskou technikou a ač souboje působí silně fantastickým dojmem, pro realističnost si odskočte k sérii o Zatoichim.,tak jsou dechberoucí ukázkou výborné akční choreografie.  Výborný začátek! ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Tento film je pre mna sklamanim. Dufal som, ze bude aspon takym milym prekvapenim, akym bol Azumi v 2003-tom. Postradam tu nejaky pocit pribehu, ci poslania hlavneho hrdinu, v tomto pripade mladeho sermiara. Opat typicky japonske, mladucke deticky v peknych farbickovych kostymoch, ktore maju dostatok casu popri teatralnych pozach v "zapale" boja a strojenej dolezitosti zastavit sa a a vyslovit nejaku heroicku hlasku, ci vystruhavat nejaky podareny ksichtik. Taktiez vedlajsi zaporaci su smiesny. Pribeh samotny je taktiez odsunuty niekam "do prec". Z traileru som dufal v nejaku fakt vypiplanu choreografiu bojov, avsak okrem toho zaverecneho ma nicim nezaujali. Vzdy slo o machanie kusom plechu v postojoch, ktore so sermom nemaju nic spolocne. Zasluzenu hviezdu za hlavneho zaporaka a jeho par pouzitych vychytaviek v zaverecnom suboji. Skoda, ze to cele nebolo ponate vo vaznejsom duchu, bez smiesnych postav a naivnych dialogov s dorazom na kvalitu subojov (aspon na urovni toho na konci). Mam dat slabe dojhviezdie, tak to radsej silnu hviezdu za zaverecny suboj a charakter bojovnika s konktaktnymi sosovkami. Pouzitie hypnozy sice udajne patrilo do umenia "hasisinov" avsak jej naivne pouzitie v tomto filme to zabilo. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

A pak prej, že manga nebo anime nejde převést do hrané podoby... Tohle je přesně to, co bych chtěl od akčního filmu, hodně akce, která není hloupá, ale naopak velmi promyšlená. Navíc i po hudební stránce nemám filmu, co vytknout... Z postav mě zaujali především Kenshin (Takeru Sató), Kaoru (Emi Takei) a Megumi (Yu Aoi). Výborný samurajský film z velmi převratného období japonských dějin, který si nezaslouží nic než chválu. - 100 % ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Všetky diely filmového spracovania Rurouni Kenshin boli pre mňa strhujúce a veľmi ma bavili. Ako po obsahovej, tak po vizuálnej stránke. Hlavný hrdina Takeru Satoh, bol pre rolu Kenshina fantastická voľba.  Bezpochyby ma bavili najviac „záporáci“ a to bez výnimky! Pri niektorých naskakovala husia koža, pri druhých sa vyčaril úprimný úsmev na tvári a vzbudil obdiv nad ich rozmanitosťou, bizarnosťou a sugestívnosťou. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)
  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)

Reklama

Reklama