Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 3

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (120)

Dont 

všechny recenze uživatele

Dosti nekonzistentní, skvělé momenty se střídaly s pasážemi o dvě třídy horšími. Chápu, že se tvůrci drželi předlohy, ale toho sadistického „Okamuru“ bych z toho vystříhal. Nic proti podnikání, ani proti nástupu éry Meidži a japonské průmyslové revoluci, ale mě prostě tahle linie kazila dojem z jinak zajímavě zpracovaného samurajského příběhu. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Koľko dať hviezd? Tri? Štyri? Dám tri, Ale silné tri. Film sa točil bez pomoci CGI a kaskadérov (údajne). Navyše herci neboli nejaký martial art borci. Takže keď zvážim toto súboje sú parádne. Na druhej strane. Keď to vezmem objektívne. Tak často vidno absenciu skillu. Film má kpec zaujímavých postáv. Típek s obrovským mečom, čo sa musí uprostred bitky najesť? Ten ma dostal. Neveril som vlastným očiam. Alebo típek s maskou. Predviedol výborný súboj. Ale čo z toho keď Japoncom neverím ani emócie, ani motivácie. A už vôbec sa im tradične nedarí humor (okrem borca s veľkým mečom), ktorý vyznie trápne. A hrdina si ma nezískal. Nech ide s tupým mečom do riti. Ale zas hudba a vizuál sú super. Komix som nevidel a je mi u prdele. Takže mierny nadpriemer, nič viac. Šlo to spraviť aj lepšie. ()

Reklama

Spike23 

všechny recenze uživatele

Anime předloha je jedna z mých nejoblíbenějších, možná i ze všech nejoblíbenější, film bohužel moje očekávání nesplnil. Není se ale čemu divit, nemůže být jednoduché 40 dílů shrnout do 2 hodin, chybí tu tak zásadní věci, na kterých to celé bylo postavené a kromě Kenshina a Kaoru tu není ani možnost poznat ostatní hlavní charaktery, kteří tady nejsou ani zdaleka tak zajímaví a spíš tu překážejí. Pro mě, jako fanouška, nostalgie se dostavila už ze začátku a byl skvělý pocit si to po tolika letech znovu připomenout, v předloze to je ale všechno mnohokrát lépe zpracované a kdybych jí neviděl, tenhle film by mě zřejmě nikdy nepřinutil se na ní podívat. Nicméně pro fanoušky povinnost. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Dávám 5*, ale je to jen tak tak. Vlastně to hodnotím tak vysoko, protože je to nejlepší live action anime předělávka, kterou jsem kdy viděl. Casting postav i choreografie akcí překonaly moje očekávání. Zvlášť u akce potěší, že si sice zachovává Kenshinovský ráz, ale zároveň je upravená pro live action a nevyznívá nějak křečovitě. Problém ale nastává u příběhu. Drobné změny byly pro film nutné, tvůrci také chtěli zakomponovat co nejvíc postav, to je ok a pochopitelné. Saito Hajime dostal novou roli, protože film sází na sequely, kde už by měl být divákům známý. To mi přišlo taky ok, i když scény s ním díky tomu byly uspěchané a víceméně bez náboje. Proč ale zakomponovávat tolik různých příběhů a záporáků do jednoho filmu? Jinei nebo Kanryu by stačil sám a ten druhý byl prostě v příběhu úplně navíc. Takhle to skoro připomínalo komiksové faily typu Batman a Robin. Pro diváka se děj stával překombinovaným a pochybuju, že by si takhle mohl získat někoho, kdo nezná předlohu. Já ji ale znám a proto jsem si film celkem užil. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se! Extrémně! Strašně moc! Úvod máme za sebou. Teda, šlo z toho poznat, že se mi film vážně moc líbil? Pokud jo, budu pokračovat. Pokud ne...tak taky. Postavy, děj, akční scény, všechno jsem si strašně moc užila. Jak to bylo střídavě vtipný a vážný, napínavý a odlehčený, ale zároveň to mělo i co říct. Na pokračování půjdu ráda a brzo  :) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)
  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno