Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (120)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se! Extrémně! Strašně moc! Úvod máme za sebou. Teda, šlo z toho poznat, že se mi film vážně moc líbil? Pokud jo, budu pokračovat. Pokud ne...tak taky. Postavy, děj, akční scény, všechno jsem si strašně moc užila. Jak to bylo střídavě vtipný a vážný, napínavý a odlehčený, ale zároveň to mělo i co říct. Na pokračování půjdu ráda a brzo  :) ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Dávám 5*, ale je to jen tak tak. Vlastně to hodnotím tak vysoko, protože je to nejlepší live action anime předělávka, kterou jsem kdy viděl. Casting postav i choreografie akcí překonaly moje očekávání. Zvlášť u akce potěší, že si sice zachovává Kenshinovský ráz, ale zároveň je upravená pro live action a nevyznívá nějak křečovitě. Problém ale nastává u příběhu. Drobné změny byly pro film nutné, tvůrci také chtěli zakomponovat co nejvíc postav, to je ok a pochopitelné. Saito Hajime dostal novou roli, protože film sází na sequely, kde už by měl být divákům známý. To mi přišlo taky ok, i když scény s ním díky tomu byly uspěchané a víceméně bez náboje. Proč ale zakomponovávat tolik různých příběhů a záporáků do jednoho filmu? Jinei nebo Kanryu by stačil sám a ten druhý byl prostě v příběhu úplně navíc. Takhle to skoro připomínalo komiksové faily typu Batman a Robin. Pro diváka se děj stával překombinovaným a pochybuju, že by si takhle mohl získat někoho, kdo nezná předlohu. Já ji ale znám a proto jsem si film celkem užil. ()

Reklama

Merkin 

všechny recenze uživatele

Snímků o udatném muži s obráceným ostřím vzniklo v průběhu let několik a každý má něco do sebe. Nehledě na neuvěřitelný atletický výkon hlavních protagonistů hrají roli nádherné exteriéry, vychytané kostýmy a půvabně zachycené vztahy mezi jednotlivými postavami, zejména pak mezi Kenšinem a jeho vyvolenou. A kdo má rád akční nářez a trochu té extravagance, ten bude chrochtat blahem. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Tento film je pre mna sklamanim. Dufal som, ze bude aspon takym milym prekvapenim, akym bol Azumi v 2003-tom. Postradam tu nejaky pocit pribehu, ci poslania hlavneho hrdinu, v tomto pripade mladeho sermiara. Opat typicky japonske, mladucke deticky v peknych farbickovych kostymoch, ktore maju dostatok casu popri teatralnych pozach v "zapale" boja a strojenej dolezitosti zastavit sa a a vyslovit nejaku heroicku hlasku, ci vystruhavat nejaky podareny ksichtik. Taktiez vedlajsi zaporaci su smiesny. Pribeh samotny je taktiez odsunuty niekam "do prec". Z traileru som dufal v nejaku fakt vypiplanu choreografiu bojov, avsak okrem toho zaverecneho ma nicim nezaujali. Vzdy slo o machanie kusom plechu v postojoch, ktore so sermom nemaju nic spolocne. Zasluzenu hviezdu za hlavneho zaporaka a jeho par pouzitych vychytaviek v zaverecnom suboji. Skoda, ze to cele nebolo ponate vo vaznejsom duchu, bez smiesnych postav a naivnych dialogov s dorazom na kvalitu subojov (aspon na urovni toho na konci). Mam dat slabe dojhviezdie, tak to radsej silnu hviezdu za zaverecny suboj a charakter bojovnika s konktaktnymi sosovkami. Pouzitie hypnozy sice udajne patrilo do umenia "hasisinov" avsak jej naivne pouzitie v tomto filme to zabilo. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Další filmová brána otevřena...tentokrát ta japonská (že jsem ale s tou japonštinou bojoval..... zněla mě taaak divně, brrr to bude ještě boj). No a jak jinak než stylově, neskutečnou samurajskou jízdou. V těch vrcholových fázích, naštěstí mluvily jen meče a to teda hustě! Zvláště závěrečná půlhodinka nabídla doslova samurajskou nirvánu lemovanou mnohonásobným akčním orgasmem :-) ale nejen akcí živ je člověk a tady se povedl i děj a myšlenka. "Žít mečem a zemřít mečem. Pro nás není jiné cesty" to zní krásně samurajsky.....ale přesto hlavní hrdina ukázal, že to může jít i jinak..... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)

Reklama

Reklama