Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 3

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (120)

Doldus 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu na vážkách. Kdyby se více upustilo od anime stylizace (jedna postava tam tahá dvoumetrový meč ála Berserk, bojovníci na sebe pokřikují svoje techniky jak v Pokémonech, atd. atd.) a víc se přidalo na estetice samurajských filmů, je to na dost dobré čtyři. Jednoduše na mě tenhle mix nefungoval, a to jsem schopen i ochoten sledovat obé "žánry". Co tomu nemohu odepřít je doopravdy špičková choreografie, kvalitní kulisy, či některé skvělé postavy (mafiánský kápo). I navzdory příběhovému vysvětlení, potažmo věrnosti předloze, jsem byl trochu zaskočen vzhledem hlavního borce, který je prostě až moc velký a uhlazený hezoun, a spíš by se vyjímal v romantické komedii (i když akci dává s přehledem). ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Ani ve snu bych nevěřil, že se povede udělat hraný remake Kenshina. Čekal jsem tragické herce, wu-sia létání a béčkové kulisy. Přitom prostředí je fantastické, bojové scény jsou přesně ve stylu původního seriálu a většina herců předvádí na jejich schopnosti životní výkony. Jen je škoda, že se tam toho snažili nacpat tolik. Obzvlášť prostřihy do minulosti byly zbytečné a matoucí. Díval jsem se na film se dvěma nezna-kenshinovcema a velkou část filmu jsem musel vysvětlovat, proč se co děje a tak, takže nevím, jak to bude fungovat, pokud jste neviděli seriál nebo nečetli mangu. V každém případě to bude více stravitelné, jak 90% hraných akčních historických filmů, takže dobrá volba na zabití večera. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený samurajský fantasy filmek, ve kterém jsou skvělé souboje, kdy dva bojovníci čelí desítkám protivníkům. Choreograficky je to parádní. Příběh o samurajovi, který se zapřísáhne po velké bitvě, že už nikoho nezajije, je pěkný. Postavy jak kladné, tak i záporné se mi líbili. Jediný, co bych filmu vytknul byla hudební stránka. Radši bych slyšel něco víc klasickýho a melodičtějšího, než ve filmu je. Předlohu filmu jsem sice neviděl, ale filmek se mi líbil hodně. Za mě 80% :) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Z anime série jsem neviděl ani minutu, z mangy jsem nečetl ani stránku, ale po tomto slušném hraném akčním náhulu se záporáky, kteří by neudělali ostudu ani v Mortal Kombatu, si je dovedu představit. Pěkný vizuál a solidní výprava mě na zadek neposadí, leč akce mě choreografií, kinetikou a dravostí hodně překvapila a potěšila. Neříkám tím, že by nešla ještě vypilovat - na úrovni Tygra a draka vskutku není -, ale mezi japonskými filmy typu Shinobi či Azumi patří k tomu nejlepšímu. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Sympatický hlavný hrdina s jasným posolstvom, pekné zábery, ani príbeh by nemusel byť zlý, keby okolo neho nebolo veľké množstvo zbytočných dialógov, vaty a podivností, ktoré asi vyplývajú z anime predlohy, no v hranom filme nudili a nepôsobili veľmi premyslene. Výnimočne by filmu trochu viacej "Ameriky" neuškodilo podľa mňa. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)

Reklama

Reklama