Reklama

Reklama

Frankensteinova armáda

(festivalový název)
  • Nizozemsko Frankenstein's Army
Trailer

Obsahy(1)

Ruští vojáci objeví tajnou nacistickou laboratoř, kde doktor Viktor experimentoval s výrobou supervojáků - Frankensteinů. Poslední Hitlerův zoufalý trik, jak uniknout porážce. (Tasartir)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda byla řádně ujetá chujovina bez výraznější dějové linky. Nic víc než přehlídka celkem cool cyborgů ( Tady teda někdo popustil uzdu fantazii ) sestrojených Kájou Rodenem. Mě to teda moc nebralo. Né že by to bylo zase až tak špatný, ale zase tak dobrý abych se k tomu popřípadě někdy vrátil to taky nebylo. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Já tu jen krmím zvěř! '' ---- Ufff! Už je to déle co jsem u nějakého filmu s Karlem Rodenem napsal, že hraje skvěle, ale bojím se aby mu nezůstaly ty role rozervaných mužů.. Želary, Habermannův mlýn, Hlídač č.47 atd... Dnes úplně náhodou jsem narazil na toto dílo pro nějž ještě stále hledám svoji žánrovou škatulku a mé náhodné setkání s Karlem (netušil sem, že tam účinkuje) mé dřívější obavy zcela vyvrátilo !!! :-). Jako, Karel Roden je fakt mazák, fakt mně dostal, je to prostě borec. Celkem by mně zajímal když za ním přišli se scénářem ten výjev... Celkem by mně zajímalo, zda ho museli dlouho přemlouvat, nebo rovnou řekl, oukej, jdu do toho ! :-). Souhlasím s ostatními, že tenhle film má dost zamřený potenciál. S tou továrnou na übersoldaty si tvůrci dali dost práci, ale chtělo to ještě trochu poštelovat jak co se týče scénáře, tak hlavně některých herců. Dost mrzelo, že Rusové mluvili anglicky, zatímco se Němci snažili alespoň trochu mluvit německy. Mohlo to tomu dát další punc uvěřitelnosti. Válečný začátek celkem ušel, ale ta roztřesená kamera dnes už spíše otravuje než cokoliv jiného. Ta lepší část začíná ve fabrice. Nepolíben ničím, obsahem ani hereckým obsazením jsem tak byl zcela bez varování konfrontován s příběhem a chvilkami jsem opravdu v němém úžasu jen vrtěl hlavou s úšklebkem na tváři. Dnes mne tedy zase něco naplno překvapilo a samozřejmě nejnadšenější jsem z Karla Rodena u kterého si nejsem úplně jist, kdy hrál a kdy už ne :-). Normálně bych dal za 3 , ale díky naší stár v hlavní roli, která se své postavy ujala se ctí pravého nacistického šíleného vědce dávám za 4 střihoruké Sigfriedy ! * * * * ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za mutanty a Rodena v hlavní záporné roli, který v nizozemském sci-fi hororu skutečně působí jako neskutečné zjevení, ale jinak je ten film přesně tím vším, co u akčních hororů bytostně nesnáším. Nezajímavé postavy, u kterých ani nezáleží na tom, jestli k nim má mít divák nějaké sympatie, hromada otravné a nepřehledné akce, na které to celé má stát, ale mě to díky ní spíš strašně nudilo a děj tupější něž u nějaké akční střílečky. Navíc found footage odehrávající se za druhé světové války s barevnou kamerou, která má dobrou kvalitu (!!), to si prostě říká o zparodování. Kdyby to byla komedie, tak neřeknu, ale tohle se bohužel bere hrozně vážně a to ten film pro mě shazuje nejvíc. Prostě to není vůbec pro mě. 1* ()

T2 

všechny recenze uživatele

hlavne dobrý nápad, aj kamera újde na to ako to teda pojali a masky tých oblúd fakt vydarené rôznorodé až dokonca neskutočne uletené ako ten z tou vrtuľou ako že lietadlový frankie, len potenciál utopený v úplnej béčkovitosti, je to celé také hrrr a tak o bodovaní napätie či atmosféry nemôže byť skoro reč, bazírovanie na nechutnostia troška prestreli v závere a hlavne z tými mozgami, postavy nulové otravné, je to ako na bežiacom páse /40%/ ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Frankensteinova armáda je především hrozivým způsobem promarněná příležitost. Lákavý námět (mám pro tyto WW2 nazi experimenty slabost), skvěle nadesignovaná monstra (!!!), atmosférické prostory zchátralé továrny ... a nuda, špatní herci (až na Rodenovo ... v podstatě větší cameo - ten si to užívá), nezajímavé postavy a velice nepřesvědčivě zrealizovaná found footage forma. Třetí hvězda je v podstatě jen kvůli sympatiím, které k celému projektu cítím. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Viktor (Karel Roden) v poslední třetině filmu zdůrazňuje, že každý z jeho výtvorů musí jíst. Jen těžko by ale mohl jíst muž-vrtulník, chodící sud, nebo třeba monstrum se čtyřma očima bez pusy. (ROASTER)
  • Přibližně ve 20. minutě, kdy jdou hrdinové na první příšeru, je možné všimnout si, že jeden z vojáků - přímo proti kameře - má v ruce pušku Dragunov. Ta však v době, do které je snímek situován, neexistovala. (grovik.net)
  • Scéna na konci filmu s visícími mrtvolami se natáčela v hornickém muzeu Landek Park v Ostravě. Ve skutečnosti se jedná o řetízkovou šatnu pro horníky. (Fight_back)

Reklama

Reklama