Reklama

Reklama

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (Cinemart)

(více)

Videa (31)

Trailer 1

Recenze (1 318)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Fell-good film roku. Je až k nevíře s jakou lehkostí a grácií nám Richard Curtis servíruje další romanci plnou svižných dialogů a vtipně švihlých postav. Rejpalové by sice možná nějaký ten časový paradox najít mohli a mohou namítat, že příběh je vlastně strašně jednoduchý. Na to ale Curtis nikdy moc nehrál, obzvláště když umí tradiční přísady zkombinovat jako málokdo a ještě k tomu přidat originální nápady díky cestování v čase. Mladý Gleeson navíc hodně překvapil, Bill Nighy si svou roli totálně užívá a do Rachel McAdams se zde musí zamilovat snad každý. Prostě výtečná romance, která možná není úplně dokonalá, ale díky své nezaměnitelné atmosféře a opět výbornému soundtracku budete mít po většinu stopáže obrovský úsměv od ucha k uchu. A o kterém romantickém filmu z poslední doby tohle můžete napsat, že? Ale kapesníky si vemte každopádně taky. 90% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o cestovaní v čase a donedávna som netušil, že táto romantická komédia s tým má niečo spoločné. Romantická linka vo filme funguje dobre, nesmelý mladík Tim je taký večný smoliar, ale šťastie sa na neho nakoniec usmeje. Nepochybujte, je to romantická komédia. Ok, romantika a takmer všetko ostatné podľa šablóny, tak v čom je táto romantická komédia iná? Nepochybne tou kombináciou s cestovaním v čase, ale hlavne pre skvele vykreslený vzťah otec a syn. To sa už bežne nevidí, aby tak dokonale zafungovala chémia medzi hercami, jednoducho to vyšlo. Bill Nighy u mňa nikdy nebodoval, ale toto mu sadlo dokonale a v tejto roli si ho budem navždy pamätať. určite aj kvôli krásnej piesni, ktorú som doteraz nepoznal Jimmy Fontana -Il Mondo , nádhera. Veľmi príjemný oddychový film, s dojímavým záverom. Dojímavý určite pre nás, ktorí tajne snívame, že sa aspoň na krátku chvíľu stretneme s nebohým otcom a prehodíme pár slov... 80%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Curtisův zval ku lásce hlas, kde cukrový zaváněl háj… Starý dobrý větrný Cornwall, rodinná soudržnost, zpustlý dramatik T.Hollandera, na playlistu Arvo Pärt, ale nemůžu si pomoct, Curtis umí s vtipem i oparem sentimentu pracovat nezištněji. Verze zcela oproštěná o cestování v čase, plná slepých ulic a dlouhých dálnic, by mě zajímala mnohem víc, už jen proto, že motto Carpe diem je v podobně laděných filmech sice pravdivou, ale notně obehranou deskou. Ony jsou totiž nejlepším strojem času vzpomínky. Není to technicky náročné, nepotřebujete skříň a mnohdy je efekt větší než u motýlích křídel.. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně je to zvláštní, ale snad nikdy jsem nezažila chvíli, kdy bych chtěla zalézt do šatníku, zatnout pěsti a vrátit se zpátky v čase, abych něco napravila. Přitom chyby jsem v životě určitě nasekala.. narozdíl od hlavního hrdiny Tima beru ale život takový jaký je a jsem víceméně zastáncem pokusů a omylů, chybami se člověk přece učí :) Nebylo mi tedy úplně sympatické, jakým způsobem Tim řešil všechny trable. Někdy opravdu úplně zbytečně. Na druhou stranu z hlediska příběhu se ono cestování v čase mohlo využít lépe;čekala jsem, že příběh postupně vygraduje podobně jako u Time traveler's wife, ale ono šlo spíše o film, ze kterého se máte poučit a mít ke konci příjemný pocit, takže Timova schopnost nesehrála takovou dramatickou roli, jak mohla. Mimochodem jen po přečtení námětu jsem měla pocit, že si ze mě někdo střílí - Cestování v čase, Rachel McAdams? Neskutečně to zavánělo již zmíněným TTW a po shlédnutí musím říct, že jsem si téměř jistá, že se autor inspiroval. Příběh sice nehrál na tak dramatickou notu, ale kromě jiného zachycuje podobně delší časový úsek. Někdy jsem měla až dejavu. I tak se mi ale film líbil, Bill Nighy měl zase jednou výbornou roli, nenudila jsem se ani minutu a naučila jsem se, že si musím užívat každé chvilky a ocenit každou maličkost. :) Pět hvězdiček nedám, protože je mi přeci jen trnem v oku ta podobnost se Zakletým v čase. (A taky tak trochu protestuju proti rozdílu v procentech, proč mám pocit, že je to jen proto, že About time je britská záležitost?) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná a originální RomCom o cestování v čase, čímž je film rozhodně zajímavý. Rachel McAdams zde nehraje svou typickou roli sexy milfky, je načančená tak, aby se hodila k hlavnímu hrdinovi. Trochu jsem doufal, že svou schopnost vracet se v čase zneužije vícekrát i lépe, ale šlo to. Určitě v rámci žánru nadprůměrná věc. Dobře zahraná, hezky natočená s pár překvapením a smutnějším koncem. 7/10. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (21)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama