Reklama

Reklama

Transformers: Zánik

  • USA Transformers: Age of Extinction (více)
Trailer 4

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (26)

Trailer 4

Recenze (1 142)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Absolutně šílený film a patrně jedno z finálních evolučních stádií současného blockbusteru. A taky ta nejdražší hovadina, jakou jsem v životě viděl. Michael Bay je tentokrát už zcela nepříčetný a atrakcemi válcuje všechno ostatní (a na rozdíl od podobně nastavené dvojky to funguje), na druhou stranu šikovně využívá malicherné lidské postavičky k posunování (samozřejmě úplně dementního) příběhu vpřed, aniž by se jim více věnoval. Občasné zastávky na teenagerovské téma "já, ty a můj táta" jsou posléze udupány ve zběsilém závěrečném sprintu (schálně počítejte, kolikrát některá z hlavních postav řekne něco jako "dělej!" nebo "honem!"), film každopádně zůstává za všech okolností přehledný, zkušeně udržuje na absurdně dlouhé trati tempo a v cílové rovince exploduje se vší myslitelnou hysterií - na plátně jsou najednou desítky transformerů, lidští hrdinové skáčou po střechách, obří kosmická loď devastuje Hongkong a do toho všeho místem pobíhají/poletují obří transformeří draci a dinosauři (!!!). Dá se říct, že i vztahová klišé a primitivní humory všech na plátně svým způsobem reflektují a završují současný trikový velkofilm. Co se na to dá říct? Asi jen jedno - Michael Bay je magor, megaloman a filmařský psychopat. Bez něj by tu ale byla nuda... P.S. Český dabing je na pokraji snesitelnosti, 3D výborné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi uz jsem na tohle starej. U predchozich dilu jsem se skvele bavil, ale tohle je naprosto zbytecnej dil. Za prvy pribeh. Hodinu trva, nez se vubec zacne neco dit, i kdyz ani potom to neni zadnej zazrak, misty to je lehce zmateny a celkove to pusobi jako nastavovana kase, kdy se tvurci proste jeste snazi z transformeri znacky neco vyzdimat. Aspon, ze s pribejvajicim casem ubejva otravnejch kecu a pribyva akce, takze ocekavane se to posledni hodinu vicemene jen rube. Bay predstavi spoustu novejch, zajimavejch nejen robotu, a i kdyz se to fakt masakruje ve velkym a baraky v mestech padaj jeden za druhym, proste uz ta akce tak nejak nedokaze strhnout, neni tu ani jedna vylozene zapamatovani hodna scena. Hrebickem do rakve jsou pak misty fakt silne stupidni nebo nelogicky sceny, jejich vrchol je asi scena ve vytahu na panelaku, kdy ctyri lidi neuveze vytah s nosnosti 630kg. Co se tyce hercu, jak nemusim Shiu, tak byl oproti Wahlbergovi zlatej. Kdyz pominu fakt, ze jeho postava sama o sobe (Nehorazne namakanej bouchac, kterej je zaroven vynalezce, pravdepodobne skvelej hrac americkyho fotbalu a zaroven milujici tatka, jako vazne?) je dost neverohodna, nema vlastne co hrat a co si budeme povidat, je tu vlastne zbytecnej. Ostatni herci snad ani nestoji za zminku a co to tu proboha bylo za hlavni rostenku, kde to vyhrabali? No a tohle vsechno je rozplizly do silne natahovany stopaze atakujici tri hodiny, proc proboha? Na tohle by 100 minut bohate stacilo, aspon by to pak mozna byla akcni jizda. Nerikam, ze jsem se u nejakejch akci nebavil, ale celkove jsem se az prilis casto dival na hodiny. Abych ale jen nekritizoval, triky jsou naprosto spickovy a jak uz jsem psal, ta destrukce je fakt ve velkym. Jednoznacne nejslabsi dil. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už som Transformerov nadobro pochoval, nemienil som sa k nim vracať a už vôbec nie utrácať nejaké peniaze. Vážne ľutujem všetkých, ktorí na túto trojhodinovú digitálnu nudu boli v kine. Tento "superblockbuster" som mal od môjho brata na usb asi 3-4 mesiace. Áno, tak dlho som váhal, či tomu vôbec venovať čas. Našiel som iný spôsob a sledovanie som spojil ešte s inou činnosťou a preto som sa obetoval, ale aby som neklamal aj kvôli deťom. Očakávania sa potvrdili a ono je to vážne tak stupídne, naivné a detsky hravé, že je to vyslovene pre deti. M. Bay ten film určite nerobí pre deti, ale ja by som ich inej vekovej kategórii ani nedoporučil. Marky Mark je lepšia voľba než splašený Shia, ale ani on filmu nepomohol. A čo nového? Nič...Opäť modelka v čistej košeli, ktorá nevie hrať, opäť roboti s nudnými hláškami, opäť nudné súboje, znova nikto ani škrabanec a znova a znova zachraňujeme svet...Kurva veď už buďte normálny a aspoň trocha originálny! Peniaze na filme vidno, ale čím viac trikov, tým väčšia nuda. Bay zastav to a venuj sa niečomu inému, toto už nemá význam. 40%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Transformers mě nebrali nikdy, i když ten první díl byl aspoň v něčem novej - vystajlovaná robo-akce, nějaký to bouření hormonů, "sexy" hudba...I tak to stálo za prd, ale pár kladů by se našlo. No ale jednou a dost. Pak jsem se nešťastnou náhodou dostala k tomuhle pokračování. Upřímně nechápu, že někoho baví furt čumět dokola na tyhle srajdy o bandě obživlejch postaviček z tyčinek Mars - a je tam Čoko, Koko, Agent Nugát, no všichni! Dyť obvyklou rovnicí pokračování - násobnej efekt - vychází na každej díl další ohromně nesnesitelná porce digitálního chaosu, až to strašně rychle ztratí jakejkoliv pozitivní efekt. Co bude v příštím díle, co jsme ještě neměli, gigantickej autobot Béďa Trávníček demolující New York? Tady navíc ještě přistál největší neherec planety Mark Wahlberg se svým výrazem "vůbec nechápu, kde jsem a co mám dělat, to je jako nějakej film todleto?" Zdatně mu sekundují další paznechti jako jakejsi nagelovanec, jeho vosková figurína a šáhlej strejda. Jediný herci jsou tam Sophia Myles, ta má ale minimum prostoru a Stanley Tucci, za jeho scény s Bingbing Li taky jde většina mýho honoráře. Postupem filmu Markovi dojde, že asi hraje nějaký fotra ("jsem tvůj táta! jako tvůj táta... protože jsem tvůj táta... jako tvůj táta říkám... vždycky jsem přísahal, že jako táta... takhle se k tátovi teda chovat...."), celej film se bolestivě hrne do strašlivě překombinovanýho a neuvěřitelné protahovanýho konce, to mělo snad 4 hodiny a bylo to čím dál nudnější, že kdyby se tam objevil autobot Alan Grant, smekl robo klobouk a řekl: "Víš, Billy, to bylo takhle..." nebylo by na tom nic divnýho. Snad už k dalšímu dílu nepřičuchnu, už teď to pěkně smrdí. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jak je to v rámci přihouřených očí v prvních 30 minutách celkem svěží (trochu ve stylu uprchlickejch thrillerů, kdy umíraj roboti i lidi a vy cítíte emocionální dopad), tak je to v následujících 2 hodinách neředěný a pro člověka s alespoň nějakým diváckým vkusem nesnesitelný zlo. Člověk má doslova tendenci vytahat si mozek prstama a na posezení ho sežrat dřív, než dostane z Bayova nesmyslnýho záběrování, naprosto neukotvenýho, nekoncepčního a epilepsy-not-friendly pracování se změnama poměrů stran obrazu (ano, viděl jsem IMAX verzi), potažmo bezbřehý demence scénáře a faaakt prapodivnýho střihu (původně měl ten film tak 5 hodin, ne?) rakovinu. Nejhorší na tom všem ale je onen příslib vcelku atmosférickýho úvodu, protože naláká, aby zbaběle ucuknul zpátky do starejch kolejí a vytrestal vás dvojnásob další dávkou nonsensuální mytologie, tentokrát čerpající z artušovskejch legend (WTF?) a Promethea (WTF!). Jedinými opravdu velkými plusy jsou dobře udělaný rozlišení robotů (samuraj, kovboj, John Millius!) a vcelku bavící Wahlberg. Jablonsky hudebně definitivně umřel. ()

Galerie (216)

Zajímavosti (61)

  • Mezi hudebníky, kteří nahráli původní filmovou hudbu Steva Jablonského, usedl za bicí nástroje i skladatelův syn John Jablonsky. (=woody=)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj "Trans4mers", "Transformers: Lost Age", "Transformers: Apocalypse", "Transformers: Last Stand" alebo "Transformers: Future Cast". (MikaelSVK)
  • Bumbelbee je v tomto filmu nejnovější model Chevrolet Camaro 2014. (GreatestFan)

Související novinky

Transformers nabírají scenáristy

Transformers nabírají scenáristy

23.05.2015

Čtvrtý díl Transformers utržil 1,1 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem minulého roku. Není tedy divu, že bude série pokračovat, a nejen to. Po vzoru úspěšného Marvelu ji čeká rozvětvení… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Transformeři se rozvětví

Transformeři se rozvětví

28.03.2015

Stará písnička, jiná značka. Když se v Marvelu rozhodli naplánovat několik filmových sérií, které se měly protínat ve velkých týmovkách, byl to velice riskantní plán. Protože ale vedl k Avengers,… (více)

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama