Reklama

Reklama

Budoucnost nejistá

  • Velká Británie How I Live Now
Trailer 1

Patnáctiletá Daisy (Saoirse Ronan) žije celkem běžně komplikovaný život - má deprese, vztek na všechny a trpí sebepoškozováním. Rodiče ji proto pošlou z New Yorku k tetě Penn na anglický venkov. Po prvním odmítání všech a všeho si Daisy uvědomí, že se jí tam vlastně líbí a navíc se jí líbí i bratranec Edmund (George MacKay). K svému překvapení nakonec úplně zapadne do místní mládežnické party a jejich radovánek. Vše zdánlivě směřuje k letní romanci, kdyby se zároveň nad touto venkovskou idylou nevznášela všudypřítomná hrozba Třetí světové války. Ta nečekaně vtrhne do jejich životů a pro Daisy, které se před nepřátelskými vojáky podaří uniknout, začíná boj o přežití. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (150)

Nach 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá hvězda utekla jen o chlup. Budoucnost nejistá je atmosférický, komorní, velice osobní dramatický snímek v němž skrze patnáctiletou Daisy dospějeme ze světa strachu do světa hrůzy, který změní každou živou duši. Británie a zřejmě i celá Evropa padla do dalšího válečného běsnění. Jeho hrůzy tentokrát neuvidíte pohledem válčicích armád, ale právě pohledem této hlavní hrdiny. Ta z počátku velice nesympatické osoby jíž bych tu první válečnou kulku do hlavy s chutí přál, se změnila v osobu, jenž měla mé sympatie, v některých situacích jsem jí fandil a tedy i rozuměl jejím myšlenkovým pochodům. Tento film je o proměně charakterů v krizových situacích, nikoli jen o střílení a zabíjení. Dalším malým mínusem je pro mě nevysvětlení některých událostí s nimiž se Saoirse Ronan setká. Nicméně, pokud vezmeme v potaz, že jde o jakési nahlédnutí do světa beznaděje a jeho následné opuštění na konci filmu, tento fakt s ohledem na reálný život respektuji. Rozhodně dle mého příběh, jenž se vyplatí minimálně jednou zhlédnout. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,EXISTUJE ŽIVOT NA DRUHÉ STRANĚ? POKUD TOMU TAK SKUTEČNĚ JE, CHCI TU BÝT S TEBOU. TOTO JE ZPŮSOB JAKÝM CHCI ŽÍT. POKUD NEPŘEŽIJEŠ, TAK V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NECHCI ŽÍT ANI JÁ. …“ /// To jsem si takhle sedl a optimisticky čekal, co že z toho mixu 3tí světový, hlasů v palici mladý holky, anglickýho venkova a atomový bomby vyleze. LÁSKA! Kolik jim je? 15? 16? Ty vole, to tady nemůžete napsat, že jde vo píchání ve filmu pro holky? Londýn v píči a děcka jsou v poho. Optimistická hudba, zelená je tráva (ne vole, Rooney tady neběhá!) vobčas leták a tak něco na připomnění světa ve sračkách, a pak drama, aby LÁSKA měla větší význam. Abych nevypadal jako čurák – nemám nic proti LÁSCE! Daisy sní o Edmondovi, přichází další drámo – který mě tentokrát rozesměje a zjišťuju, že na TOHLE kurva nemám! Válku simulujou ohýnky a hromady shnilý zeleniny – budiž. Ale co se děje vokolo - včetně zrození nevohrožený hrdinky… Dětem přeju šťastnej konec a sobě konec (filmu vole!). Jejich osudy mi jsou u řiti. Putování za láskou s pobíháním po lese (který přinese pár (tedy dvě) napínavý scény) určený pro holky, kterejch stáří si neodvážím tipovat (ne vole, my nemůžem ani naznačovat…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román, kterej napsala v roce 2004 Meg Rosoff číst nebudu. 2.) Jsem holka, která tak nějak vočekává, že rodinnou idylku přeruší atomovej hřib. 3.) Thx za titule ,,Shirley99“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nepije kravské mléko, nerybaří, neplave, často si myje ruce a je pěkně nerudná. Protože se z New Yorku musela na čas přesídlit na anglický venkov. Britské sociální drama se však záhy mění v boj o holý život v nehostinných kulisách á la Potomci lidí. Jenže mu výrazně chybí intenzita, vztahově je to vyloženě odbyté a tvůrci nedokáží na diváka přenést pocity hlavní hrdinky. A vlastně se tu nic moc nestane. Úvodní desítky minut přitom vůbec nenaznačují, že člověk bude v závěru tak trochu sledovat hodinky. Ostatně rozluštit, co tím chtěl Skot Kevin Macdonald přesně říct, je celkem obtížné. Je sice fajn, že poskytuje velkorysý prostor hlavní hrdince (pobledlá Saoirse Ronan je znovu velmi solidní), která svým přístupem kryje svou zranitelnost, nemůžu ale předstírat, že je tahle neukotvená látka něčím, bez čeho bychom se neobešli. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Třetí světová válka ve velmi komorním podání, s působivou atmosférou, dvěma hereckými výkony (rebelující Saoirse Ronan a správňácký - byť pohříchu nevyužitý - Tom Holland), které jsou skvělé, a dalšími, které jsou "jen" dobré. Film sice cílí spíš na mladší publikum, ale to neznamená, že by nemohl zaujout také ostatní. Hlavní je nečekat rozmáchlý příběh plný postav, akce a speciálních efektů. Já věřím, že kdyby dospívající dívka za války zažila to, co zažila hlavní hrdinka tohoto snímku, a kdyby si vedla deník, vypadaly by zápisky v něm přesně takhle. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, ktorý zaujme zrejme malé množstvo divákov. Film plynie pomaly, ale zaujme témou tretej svetovej vojny. Zaujímavý pohľad na tému je predovšetkým preto, že sa dívame očami malej skupinky nedospelých. Filmu mierne ubližuje romantická zápletka medzi bratrancom a sesternicou. Kto čaká armádu alebo niečo akčné, tak bude veľmi sklamaný. Film udržal moju pozornosť počas celej svojej dĺžky, preto žmúrim očkom a pridávam hviezdičku. 70% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama