Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej tejto romantickej komédie sa sústreďuje na dvoch stredoškolákov. Prvým z nich je Dave, ktorý túži po dievčati, ktoré nemôže mať, a druhým Aubrey, kreatívne dievča, ktoré chodí s chlapcom, ktorý ju nechápe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Příjemná, nebojím se říci až netypická teen komedie. Možná by filmu prospělo, kdyby se odehrával v nějakém delším časovém rozmezí, protože díky tomu, že děj filmu zahrnuje události pouhých několika dní, na mě vztah hlavních postav a jeho vývoj působil trošičku neuvěřitelně (respektive velmi urychleně). Ale oceňuji, že se film odlišuje od většiny ostatních teen pohádek, ať už svými dialogy, nebo právě nepohádkově-pohádkovým vztahem hlavních postav. Sladké, ale hezky. ()

korok 

všechny recenze uživatele

Oceňuji sympatické herce Dylana O´Briena a nádhernou Britt Robertson, kteří zahráli sympatickou ústřední dvojci. I neméně půvabná zpěvačka Victoria Justice, ve vedlejší roli dívky, na kterou si taktéž mohl hlavní hrdina příběhu pomýšlet byla sympatická (většinou jsou konkurentky hlavních hrdinek, u podobných typů filmů, zobrazovány jako namyšlené mrchy). Taktéž hlavní hrdina nebyl žádný moula, který udělá na každém kroku nějaký trapas, jak to většinou bývá. Výborný romantický film, u nějž jsem si zavzpomínal na týnejdžrovská léta. :-) ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Projížděl jsem si mnou hodnocené filmy podobného ražení a přemýšlel, zda-li jsem vůbec někdy viděl lepší teen romanci. Došel jsem k závěru, že zřejmě ne (leda bych do této kategorie počítal Titanic, což nepočítám). Ano, tohle je pravděpodobně nejlepší středoškolská romantika, kterou jsem kdy viděl. Paradoxně se to stalo v době, kdy už je to nějaký ten pátek, co do téhle věkové skupiny nepatřím. Řekl bych, že výjimečnost tohoto filmu spočívá především v tom, jak se mu povedlo skloubit realitu a romantiku. The First Time je totiž v mnoha ohledech ohromně pravdivý a cynicky trefný, i přesto si však dokáže zachovat jistou žánrovou naivitu, která zde funguje jako málokde, protože chemie mezi ústřední dvojicí je mimořádná. Když jsem se po shlédnutí filmu dočetl, že Britt Robertson a Dylan O'Brien se během natáčení filmu dali skutečně dohromady, tak mě to vůbec nepřekvapilo, protože ta tenze mezi nimi byla z filmu cítit už od první scény v uličce. Když ke všem ostatním superlativům připočtu nevtíravý humor a dobře zvolenou hudbu, vychází mi z toho velmi inteligentní a precizně natočená romantická komedie. A takových moc není ani s dospělými postavami. ()

bobrux 

všechny recenze uživatele

Představte si film pro dorost, kde se nechlastá, neroztírají se tělesné tekutiny po stěnách a více méně ani neklátí vyvinuté spolužačky. No tak teď máte přibližnou představu o The First Time. Problém pouze nastává v tom, že zdejší hezounek je strašná cíťa a jeho vyvolená obrovská naivka a kolem celého aktu toho víc nakecají, než vykonají. Jinak je ale film natočen s citem pro přechody z legračních do emotivnějších fází a v době seznamování přes kompjůtry, kde bez patřičných lajků si ani neškrtnete jde o poměrně dobře vyváženou romantickou komedii. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mě to tak dostane. Nejdřív jsem tomu dal 4* ale za chvíli jsem zjistil, že na tu píčovinu furt musím myslet, takže jsem to celé přehodnotil. Teda fakt je, že jsem si neucvrnknul do kalhotek jako někdo :) viď holka :) ale náramně mě to bavilo až na tu milostnou scénu, nechápu, proč udělali střih....jinak Britt Robertson je fakt úžasná, asi jsem se zamiloval... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Auto, na ktorom jazdí Dave (Dylan O´Brien), je Chevrolet Aveo, model z roku 2011. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornských mestách Los Angeles a Northridge. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama