Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka cestovateľov uviazla v Chile po veľkom zemetrasení v podzemnom nočnom klube. Cestovatelia si postupne uvedomujú, že ak sa im podarí dostať sa von, bude to iba začiatok hrôzy, ktorú nemusia prežiť. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo-čistá a napinavá žánrovka. Eli Rothovi viacmenej fándim v každom počine a toto je presne toto, čo určite nezrobí dieru do sveta, ale pozerá sa na to fakt dobre. Prvá polhodina je fakt heterosexuálny ráj. Zadky, kozy, párty, chľast. Posobilo to pekne, ale radšej by som to videl v inom žánri. No a potom sa to zmení na fakt špinavý survive. Samozrejme v mnohých momentoch, teraz nehovorím len o záveri, to posobí fakt gýčovo. Herci sa chovajú dakedy neskutočne impotentne, ale zachrania to tie lepšie segmenty. Gore efektov tu nieje veľa, ale keď to príde na rad je to fakt kvalitne-no proste 10mega a čistá tvorčia sloboda. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Homo homini lupus. Eli Roth stále čeká na nějakou ultimátní pecku, která by mu zajistila všeobecnější uznání (v československém prostředí je jím kvůli Hostelům vyloženě nespravedlivě opovrhováno). Aftershock jí nebude, ale přesto se jedná o příjemnou žánrovou jednohubku, která je mi sympatická podobně jako celé Rothovo hororové snažení. Aftershock má sympatické a zábavné postavy, díky čemuž je velmi snesitelná i úvodní seznamovací třetina. Filmem vůbec prostupuje koňská dávka nadhledu, takže v jednu chvíli umí být napínavý, brutální a vtipný současně (ruka, uklízečka v klubu). Jako třetí věc, která mě potěšila, bych uvedl skutečnost, že jednotlivé postavy kolikrát umírají vcelku nečekaně - a dokonce i v jiném pořadí, než bych na začátku tipoval. Chvíli jsem uvažoval i o čtvrté hvězdě - od ní mě nakonec odradilo nenápadité finále v katakombách a především vyloženě divně působící final fight. Za poslední záběr si pak film ale zase naopak připočítává malé, bezvýznamné plus. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to horor. Myslel som si, že to bude o skupinke Američanov, ktorá v Chile bojuje o holý život. A aj to o tom naozaj bolo. Nešlo však o zombie epidémiu, ani nič podobné, ale o prírodnú katastrofu. Zo stropov padajú veci, ktoré postavám amputujú rôzne časti rôznych končatín, sem-tam niekomu hlavu na kašu rozmašíruje auto, prípadne ho znásilnia väzni. Ale nejde o horor. Nejde však ani o „klasický“ katastrofický film, nakoľko vidíme „len“ dôsledky katastrofy a nie samotného pôvodcu (raz za čas v diaľke padne budova, ale to je asi tak všetko). Okrem hrajúceho Eliho Rotha snímka ponúka nechutné gore brutality v čele s upálením zaživa, pekný twist ohľadom postavy hrdinského požiarnika, šialený posledný záber a nekompromisnosť ohľadom (ne)prežitia istých postáv. Logiku neponúka, sympatické postavy tiež nie. Film vnímam ako Eliho prípravu na projekty The Green Inferno a Knock Knock. Pritiahol do nich polovicu kastingu Afterhocku (Lorenza Izzo, Nicolás Martínez, Ariel Levy), Nicolás López napísal scenár ku Knock Knock a Guillermo Amoedo (spolu-scenárista Aftershocku) k The Green Inferno. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Fungujúce spojenie katastrofického filmu s hororovým, ktoré nenudilo. Nechýbajú dejové zvraty, zaujímavé postavy, efektívne gore a keď sa k tomu pripočíta exotické prostredie juhoamerického Chile, do ktorého je dej situovaný a skrivená držka Eliho Rotha, zmietajúceho sa v smrteľnej agónii, tak je výsledok vcelku uspokojivý. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $58,510Tržby Celosvetovo $292,000▐ strašná povrchná bykovina ktorá nemá hlavu ani pätu a topí sa v zbytočne trápnych situáciach, Eli Roth len potvrdzuje že je otrasný herec, scenárista aj režisér aj keď tento krát réžiu nechal na inom individue /15%/ ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Celý film bol natočený na digitálnu zrkadlovku (fotoaparát) Canon EOS 7D. (ash99)
  • Eli Roth snímek produkoval, zahrál si jednu z hlavních rolí a také se podílel na scénáři. (gogos)
  • Ve filmu se objevil i Matías López, mladší bratr režiséra filmu Nicoláse Lópeze. (gogos)

Reklama

Reklama