Reklama

Reklama

V jižní Africe sužované apartheidem se dva detektivové (Orlando Bloom a Forest Whitaker) vydávají po stopách vraha, který zabil mladou dívku. Během vyšetřování případu je v botanické zahradě Kapského města nalezeno zohavené tělo dcery slavného hráče ragby. Příčinou smrti se zdá být neznámá chemická látka... (HBO Europe)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (331)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na dovolenou do Jižní Afriky určitě ne. Ponurý, brutální thriller. Výborně zahraný, skvěle zrežírovaný. Klasická vyšetřovačka mrtvého bílého děvčete se zvrhne v jatka kombinující obchod s drogami s etnickým vyhlazováním. Dějí se tu hodně nepříjemné věci ke sledování (sekání končetin, kastrace psem), ale ještě děsivější je, jak vyrovnaně to ty postavy přijímají. P.S: Bloom by už měl brát jenom tyhle role. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak máte radi temné atmosferické kriminálky, Zulu je presne pre vás. Téma genocídy je do príbehu votkaná bravúrne nenásilne, postavy sú skvelo prepracované. Vzhľadom na rišenie väčšieho problému než sú "len" vraždy, pôsobí film miestami komerčnejšie (triler o boji proti korporácii) - než SEDEM alebo INSOMNIA, ale ako celok dopĺňa Zulu túto dvojicu dokonalo... ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Už úvodní sekvence filmu naznačují,že to bude strhující.Neuměl jsem si představit herecké obsazení dvou hlavních rolí Whitakerem a Bloomem,ale oba se výborně doplňovali.Více se mi asi líbila role Whitakera.I ostatní herci zahráli dobře,i když je neznám.Film vám také názorně ukáže,jak to chodí v JAR,kde se film po celou dobu odehrává(až na konec v Namibii).Režie se ujmul Francouz a bylo to docela vidět.Odehrálo se zde mnoho zvratů,přestřelky jsou skvěle natočeny a konec byl prostě famózní,ale smutný taktéž.Velice kvalitní detektivka z námi neokoukaného prostředí JAR.Za mě dávám 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Názov tohto filmu znie ako ďalších sto žánrových filmov a plagát vyzeral dosť bežne. Ale film? Film bol niekde úplne inde. Film, aké Hollywood len zriedka vyprodukuje. Vynikajúco rozohraná dráma, plná zla a ťažkých rozhodnutí, ktorá nepozná kompromisy. Za pár scén by si dokonca film zaslúžil aj viac ako päť hviezdičiek. Celkový dojem z filmu je však takisto výborný a nebyť pár dier v scenári a keby mal režisér za sebou ostrieľanú minulosť, určite by to dopadlo lepšie. Sklamanie však predčilo nadšenie. Režisér môže byť hrdý na prácu, ktorú tu odviedol, štýl použitia kamery v akčných scénach mi pripomenula majstrovské kúsky žánru. Videl som niekoľko filmov s Orlandom Bloomom a Forestom Whitakerom, ale tento film podnietil ich talent a ich vynikajúce herecké zručnosti naozaj rozkvitli. Nevidel som dobrý film celkom dlhú dobu, takže to bol pre mňa veľmi osviežujúci moment. Odporúčam všetkými desiatimi! 85%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemné francouzské překvapení z poměrně atraktivního a ne právě okoukaného prostředí, ale zato s ostřílenými herci v hlavních rolích, kterým jejich postavy dobře sedly na tělo, zejména Orlando Bloom je v roli na pohled vyžilého a drsného policajta dosti přesvědčivý a brzy si získal mé sympatie. Příběh Zulu je drsný, syrový a krvavý, což dodává na působivosti. S blížícím se koncem je snímek zajímavější a napínavější každým svým coulem a i úplně poslední scény patřičně potěší, tudíž neváhám a dávám 5*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Výraz ZULU predstavuje Bantu ,etnickú skupinu v južnej časti Afriky. Zároveň sa jedná o najväčšiu etnickú skupinu v Juhoafrickej republike s počtom príslušníkov 10 – 11 miliónov, z ktorých väčšina žije prevažne v provincii KwaZulu-Natal. Menšie skupiny žijú aj v okolitých štátoch, ako Tanzánia, Mozambik, Zambia či Zimbabwe. Bantu etnické skupiny je všeobecné označenie pre 300 – 600 etnických skupín žijúcich v Afrike, ktorých spoločným znakom je, že používajú niektorý z jazykov, patriacich do jazykovej skupiny Bantu (Niger-Kongo jazyky). Provincia KwaZulu (Kwa v preklade znamená "miesto pre") bola pre Zulu-ov vytvorená v roku 1970 počas apertheidu, kedy boli stovky tisíc Zulu-ov, žijúcich vo vlastných príbytkoch v Juhoafrickej republike, týchto majetkov zbavení a násilne presunutí do "bantustanov", území vyhradených pre obyvateľov čiernej pleti, v KwaZulu. (Bobek15)
  • Všade vo svete bol film uvedený pod názvom Zulu, okrem Juhoafrickej republiky. Tam bol uvedený pod názvom A Most Violent City (Veľmi násilné mesto). (Laslo)

Reklama

Reklama