Reklama

Reklama

V jižní Africe sužované apartheidem se dva detektivové (Orlando Bloom a Forest Whitaker) vydávají po stopách vraha, který zabil mladou dívku. Během vyšetřování případu je v botanické zahradě Kapského města nalezeno zohavené tělo dcery slavného hráče ragby. Příčinou smrti se zdá být neznámá chemická látka... (HBO Europe)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (331)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $2,497,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Filmové témy z oblasti Afriky alebo ako v tomto prípade priamo z Juhoafrickej republiky takmer vždy zapôsobia, nechajú diváka zamyslieť sa nad tým aký rázny zásah nad tamojším obyvateľstvom tam zanechala ruka belocha, samozrejme väčšinou sú filmy ohľadne republiky JAR tématický nasmerované smerom okolo Mandelu, tu to je iné, ide o čistokrvnú detektívku, poctivo dravú a ukrutne drsnú, z gradáciou až do konca vyšperkovanú, herecky výborne zahranú a dokonca ani taký poväčšinou kariéry neviditeľný Orlando Bloom sa tu nestratí a podáva možno svoj najlepší herecký výkon, akosi moc dobre mú daná úloha ochlastaného policajta sadla. /90%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem neměl žádná očekávání, netušil jsem do čeho jdu, tak jsem mile překvapen. Orlando Bloom a Forest Whitaker je zde sakra povedená dvojka, oba dva zde odvedli slušné herecké výkony, prostředí ve kterém se film odehrává je správně znepokojivé, drsné a realisticky natočené, potěší i slušná akce a poměrně vysoká brutalita. Nenudil jsem se ani minutku. Doporučuji. 75% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby to nebyl takovej masakr, tak v kulisách JARu a její přírodě by se mi to moc líbilo. Kdyby se o hrůzách mluvilo, kdyby se zaobaleně ukazovaly, pořád by to šlo. Ale sekat někomu ruku, to se přeci jenom do tohoto typu filmů moc nehodí. Shodou okolností jsem včera reprízoval Město Bohů, které šlo v tomhle ještě dál. Šokovat ano, ale ne násilím. Whitaker ve skvělé roli, Bloom moc ne. Policajt co zevluje a chlastá, asi nebude mít takovej abdominal. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Navzdory prosluněnosti hutná kriminálka na pomezí noiru a moderní severské školy, která těží a zároveň i trochu dojíždí na nastavování zrcadel důsledkům a pohrobkům apartheidu. Těží ve smyslu, že to díky tomu není jen další tuctová syrová žánrovka "o nějakých hrůzách". Dojíždí ve smyslu, že tvůrci v závěrečné třetině tlačí na pilu "přesahovitosti" přes míru toho, co ještě klasické žánrové mantinely snesou. Nebyl by to problém u Města bohů, Elitní jednotky či Metro Manily; to ovšem nejsou hlavně a především temné kriminálky držící se zuby nehty všech (ne)psaných žánrových pravidel. PS: Kdo by to byl řekl, že zrovna Bloomovi tak sedne role vagabundí macho policejní trosky? ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemné francouzské překvapení z poměrně atraktivního a ne právě okoukaného prostředí, ale zato s ostřílenými herci v hlavních rolích, kterým jejich postavy dobře sedly na tělo, zejména Orlando Bloom je v roli na pohled vyžilého a drsného policajta dosti přesvědčivý a brzy si získal mé sympatie. Příběh Zulu je drsný, syrový a krvavý, což dodává na působivosti. S blížícím se koncem je snímek zajímavější a napínavější každým svým coulem a i úplně poslední scény patřičně potěší, tudíž neváhám a dávám 5*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo koncem září 2012 v Kapském Městě v Jižní Africe. (bianci)
  • Výraz ZULU predstavuje Bantu ,etnickú skupinu v južnej časti Afriky. Zároveň sa jedná o najväčšiu etnickú skupinu v Juhoafrickej republike s počtom príslušníkov 10 – 11 miliónov, z ktorých väčšina žije prevažne v provincii KwaZulu-Natal. Menšie skupiny žijú aj v okolitých štátoch, ako Tanzánia, Mozambik, Zambia či Zimbabwe. Bantu etnické skupiny je všeobecné označenie pre 300 – 600 etnických skupín žijúcich v Afrike, ktorých spoločným znakom je, že používajú niektorý z jazykov, patriacich do jazykovej skupiny Bantu (Niger-Kongo jazyky). Provincia KwaZulu (Kwa v preklade znamená "miesto pre") bola pre Zulu-ov vytvorená v roku 1970 počas apertheidu, kedy boli stovky tisíc Zulu-ov, žijúcich vo vlastných príbytkoch v Juhoafrickej republike, týchto majetkov zbavení a násilne presunutí do "bantustanov", území vyhradených pre obyvateľov čiernej pleti, v KwaZulu. (Bobek15)

Reklama

Reklama