Reklama

Reklama

V jižní Africe sužované apartheidem se dva detektivové (Orlando Bloom a Forest Whitaker) vydávají po stopách vraha, který zabil mladou dívku. Během vyšetřování případu je v botanické zahradě Kapského města nalezeno zohavené tělo dcery slavného hráče ragby. Příčinou smrti se zdá být neznámá chemická látka... (HBO Europe)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (331)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase konečně solidní francouzská kriminálka, která ale pro změnu s Francií má hodně málo společného. A to především proto, že se celá odehrává v Jižní Africe a jejich okolních zemích. Drsná každopádně je, což je dobře. Škoda jenom, že je drsná hlavně ze začátku a postupně hodně výrazně zvolňuje. To zvolňování nicméně pořád vyrovnává fakt, že Orlando Bloom je zde opravdovým hercem, co předvádí naprosto bezprizorní výkon, který byste do něj nikdy předtím neřekli. Zulu je tak pro mě absolutně specifickým filmem s originálním názvem, na který jen tak nezapomenu hned z několika důvodů. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Odvážný počin Frantíků, kteří si drží své typické trademarky tvrdé, syrové a přímé kriminálky a nebojí se občas i trochu experimentovat (exotická JAR). Místy velmi tvrdý a explicitní blood fest, který je ale bohužel zábavný především svojí formou a stylem, potažmo pak hereckými výkony. Scénář je příliš jednoduchý a obyčejný. Potěší překvapivě sehraná dvojice Whitaker/Bloom. Specielně druhý jmenovaný vytváří svojí postavou věčně nalitého a ucamraného poldy pravý opak své dosavadní herecké kariéře a mám pocit, že si to docela užíval. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Když se šnekojedi a hamburgři snaží předstírat, že vidí do duší potomků kalvinistických migrošů a týpků, co během jednoho století skokově postoupili z doby železné do doby silikonové, vznikají trapné momenty. Ovšem ve zbytku filmu se pěkně mísí násilí s fatalismem, to se pak povrchní plky o Komisi pro pravdu a usmíření dají překonat. Blum nesere a vůbec nepůsobí jako Blum - kdybych nebyl ze všech stran atakován upozorněními, že v tom hraje, nepoznám ho a byl bych ještě spokojenější. No a Vajtekr je vynikající, ostatně jako vždy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný thriller, který se s tím moc nemaže. Zasazení děje do Kapského města je velice atraktivní. Divná angličtina v kombinaci s afrikánštinou působí cizokrajně a neotřele. Děj je zajímavý, jen mi to chvílemi přišlo tak nějak urychlené, nebo možná nešikovně sestříhané. Forest Whitaker i Orlando Bloom podávají fakt dobrý herecký výkony. Hlavně Orlando obsazenej proti typu mi utkvěl. Furt tam chlastá, kouří a fuckuje, že by se za to nestyděl ani Joe Hallenbeck. Akorát mi přišlo úsměvné, že s takovou životosprávou ukazuje vysekané tělo antického boha. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Kriminální atmosferická pecka! Detektivka z Kapského města, jež je velice drsným místem pro pohodový život (není to zrovna snímek, který Vás naláká na příští dovolenou). Filmu dominuje především skvělý scénář, který míchá etnické problémy, politiku, historii státu, osobní problémy hlavních postav atd. Herecky nejvíce překvapil Orlando Bloom (jedna z jeho nejlepších rolí)! Režisér Salle mě mile překvapil! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Výraz ZULU predstavuje Bantu ,etnickú skupinu v južnej časti Afriky. Zároveň sa jedná o najväčšiu etnickú skupinu v Juhoafrickej republike s počtom príslušníkov 10 – 11 miliónov, z ktorých väčšina žije prevažne v provincii KwaZulu-Natal. Menšie skupiny žijú aj v okolitých štátoch, ako Tanzánia, Mozambik, Zambia či Zimbabwe. Bantu etnické skupiny je všeobecné označenie pre 300 – 600 etnických skupín žijúcich v Afrike, ktorých spoločným znakom je, že používajú niektorý z jazykov, patriacich do jazykovej skupiny Bantu (Niger-Kongo jazyky). Provincia KwaZulu (Kwa v preklade znamená "miesto pre") bola pre Zulu-ov vytvorená v roku 1970 počas apertheidu, kedy boli stovky tisíc Zulu-ov, žijúcich vo vlastných príbytkoch v Juhoafrickej republike, týchto majetkov zbavení a násilne presunutí do "bantustanov", území vyhradených pre obyvateľov čiernej pleti, v KwaZulu. (Bobek15)

Reklama

Reklama