Reklama

Reklama

Malá dívenka Hotaru se ztratí v lese, o němž se vypráví, že se v něm vyskytují zvláštní bytosti. Jedna taková bytost se před ní objeví a z lesa ji vyvede. Laskavý zachránce se jmenuje Gin a kromě masky na něm nic zvláštního není. Nebo vlastně je: dotkne-li se ho nějaký člověk, tak nadobro zmizí. I přes tento nedostatek se mezi Hotaru a Ginem vytvoří pouto, které časem sílí i bez fyzického kontaktu. (Ne4um)

(více)

Recenze (58)

balone 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, když se nechce nad něčím přemýšlet, akce by byla moc rušná a drama moc smutné. Ukazuje se zde již zdařilé téma duchů, kteří jsou na lidi hodní a spíše jim pomáhají. Začátek je i celkem zábavný a konec krásný. Asi není co vytknout. Kdyby to mělo delší stopáž, tak by to chtělo nějaký rozvernější příběh a to by už nesplnilo tu oddychovku, kterou zde dostaneme. 80% ()

Warlukyn 

všechny recenze uživatele

pedofilní láska (hotaru pojd konecne se te mohu dotknout už si vyrostla už ti nejsou 4, ale je ti 15 wtf!) s totálně nudnou hudbou až umírající a usínající.....podle hodnocení sem čekal něco víc, animace taky nic moc a příběhově to mohlo být uděláno víc dokonale, hlavně ten konec..PS: pedofilní anime už tu nechci vidět v červenejch procentech! ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Je to obstojný kraťas, velmi, velmi minimalistický, přesně dávkovaný... ale popravdě, už někdy přestávám mít chuť přistupovat na tu nekonečnou hru na city. A za těch posledních pár let, co jsem podobných filmů viděl, mě tenhle nakonec až tolik nevzal. Možná je to jednoduše mým rozpoložením - tím, v jakém stavu se sami nacházíte, při sledování. A že pokud bych tohle viděl ve správný den, několik let zpátky, nebo několik let později, možná by mě to střelilo a zamiloval bych si to. Ale taky už něco, okolo čeho jsem kroužil dlouho a chtěl jsem to vidět. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Magické...a tím nemyslím jen křehké pouto mezi Hotaru a Ginem, ale i samotný les, který je krásnou animací doveden málem k dokonalosti, tak živoucí, že jsem téměř cítila každý lísteček na stromech, každý závan větru. A i když tento citlivý snímek musel skončit, tak jak skončil, můj smutek má takovou poetickou příchuť. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Keď mala Hotaru 10 rokov, stratila sa v lese, v ktorom podľa legiend žijú démoni. Hotaru na takéto veci neverí, až do doby, keď stretne jedneho z nich Gina a vytvorí si s ním silné púto. Od tej doby les návštivuje každé letné prázdniny, pretože sa Gina nemôže dočkať. Avšak má to jeden háčik - keď sa ho dotkne človek, navždy zmizne z povrchu zemského. A tak sa musí Hotaru zmieriť s tým, že s milovanou osobou nemôže naviazať fyzický kontakt. To sa však ale začína pomaly meniť a Hotaru má stále väčšiu chuť sa ho dotknúť. Celkový dojem: Priznám sa, že tomuto krátkemu filmu som sa veľmi dlhú dobu vyhýbal aj napriek tomu, že mi o ňom povedalo už veľké množstvo ľudí. Je to z dôvodu toho, že obecne nemusím filmy, knihy ani nič podľa legiend, v ktorých ešte dokonca vystupujú prehnane mladé postavy, ktoré sa zamilujú do nejakých nenormálnych čarovních ľudí, ktorí sú ešte dokonca o niekoľko rokov starší. Toho však veľmi ľutujem, keďže som dostal naozaj krásny príbeh plný lásky a priateľstva medzi dvoma postavami, ktoré sú však veľmi smutné kvôli tomu, že sa nemôžu dotknúť toho druhého. Ja som si hneď obľubil obe postavy, ich púto a vlastne všetko z celého filmu z čoho vedie hlavne nádherný vizuál a hudba k tomu. Jediná vec, ktorá trochu skazila môj dojem z filmu a prečo som vlastne nedal 100% keď na to naozaj malo, bola tá, že mi koniec prišiel taký bezduchý a rýchly. Proste mi to prišlo, ako keby s tým tvorcovia nechceli ďalej štvať a tak to jednoducho všetko natlačili do pár minút, aby to už mali za sebou. Aj keď som dal ,,len" slabých 5 hviezd, nedokážem dať menej, pretože ten film je naozaj krásny a myslím, že by som ho mohol kľudne pustiť aj každému. Moje hodnotenie: 90% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Lesní svatyně zobrazená v anime i v původním manze doopravdy existuje. Jmenuje se Kamishikimi Kumanoimasu Shrine a leží v prefektuře Kumamoto na ostrově Kjúšú. (Jirka_Šč)
  • Jedná se o druhé dílo autorky předlohy, které režisér Takahiro Ōmori adaptoval. Prvním byl seriál Natsume yūjinchō (od r. 2008). (Hromino)
  • Snímek je adaptací stejnojmenné mangy od Yuki Midorikawy. (Hromino)

Reklama

Reklama