Reklama

Reklama

Malá dívenka Hotaru se ztratí v lese, o němž se vypráví, že se v něm vyskytují zvláštní bytosti. Jedna taková bytost se před ní objeví a z lesa ji vyvede. Laskavý zachránce se jmenuje Gin a kromě masky na něm nic zvláštního není. Nebo vlastně je: dotkne-li se ho nějaký člověk, tak nadobro zmizí. I přes tento nedostatek se mezi Hotaru a Ginem vytvoří pouto, které časem sílí i bez fyzického kontaktu. (Ne4um)

(více)

Recenze (58)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekala, že mě tento krátký film tak okouzlí. Začalo to překrásnou animací, přidala se nádherná hudba, poutavý svět různých bůžků a svěží humor, který mě mnohokrát rozesmál, k tomu se přidružil zajímavý příběh a nakonec byl film zakončen dojemným koncem, jenž vezme za srdce. Zkrátka moc příjemná necelá hodina a smutek, že takových filmů není více... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Lehké, jednoduché, okouzlující... Jsem velmi rád, že byla zachována délka jen lehce přesahující 40 minut, která je má oblíbená, nic se zbytečně nenatahuje a příběh si může plynout lehoučkým tempem aniž by začal nudit. Tohle se jednoduše povedlo, skoro až lyrický příběh dokáže navodit krásnou atmosféru (čemuž dosti pomáhá překrásná animace) a když ne příběh, tak závěrečná píseň doufám nenechá chladným i toho největšího cynika. Snad jen trošku víc zcela skvostných duchů bych přidal. A teď si jdu znovu pustit závěrečnou písničku. ()

Reklama

yenn 

všechny recenze uživatele

Dívka, o níž se mnoho nedozvíme, si během letních prázdnin u strýčka najde v lese prázdninovou lásku, strašidlo (jókai), jež má podobu člověka a také se diváku nepřiblíží. Každý rok se scházejí, procházejí se lesem a jednou zavítají na slavnosti strašidel, které vypadají stejně jako ty lidské. A pak se stane něco, co by mělo být dojemné. Motiv jókai je tu tedy téměř zbytečný a romance se jím jen snaží zakrýt svou tuctovost. Navíc tak činí po dobu dvojnásobně dlouhou, než by bylo vhodné. 3/10 ()

Warlukyn 

všechny recenze uživatele

pedofilní láska (hotaru pojd konecne se te mohu dotknout už si vyrostla už ti nejsou 4, ale je ti 15 wtf!) s totálně nudnou hudbou až umírající a usínající.....podle hodnocení sem čekal něco víc, animace taky nic moc a příběhově to mohlo být uděláno víc dokonale, hlavně ten konec..PS: pedofilní anime už tu nechci vidět v červenejch procentech! ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Magické...a tím nemyslím jen křehké pouto mezi Hotaru a Ginem, ale i samotný les, který je krásnou animací doveden málem k dokonalosti, tak živoucí, že jsem téměř cítila každý lísteček na stromech, každý závan větru. A i když tento citlivý snímek musel skončit, tak jak skončil, můj smutek má takovou poetickou příchuť. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je adaptací stejnojmenné mangy od Yuki Midorikawy. (Hromino)
  • Lesní svatyně zobrazená v anime i v původním manze doopravdy existuje. Jmenuje se Kamishikimi Kumanoimasu Shrine a leží v prefektuře Kumamoto na ostrově Kjúšú. (Jirka_Šč)
  • Jedná se o druhé dílo autorky předlohy, které režisér Takahiro Ōmori adaptoval. Prvním byl seriál Natsume yūjinchō (od r. 2008). (Hromino)

Reklama

Reklama