Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (230)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Britská akční pecka, které dnešní americké produkce nesahají ani po kotníky. Stará škola se tu míchá s novým přístupem, krásně přirozeně v slušném příběhu jedné speciální jednotky. Ray Winstone má panděro, ale charizma ultimátního borce z něj přímo sálá. Hayley Atwell je dokonalá. Fandy HOMELANDU potěší v několika scénách Damian Lewis. Konec nebrání vzniknutí dvojky, tak doufám, že se dočkáme. P.S: Lepší než PUNCH. You're nicked. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Britové tahle syrová krimi prostě umí. A tenhle film si úplně říká o post pilotního dílu nějaké delší ságy, protože je jasné, že ačkoliv je Sweeney zpět ve hře, Haskinse to stálo dost úsilí a Reganovi bude odteď za každý přehmat šlapat jeden vdovec na krk. A tohle je Sweeney, důvodů ke šlapání bude dost. ~ Mělo to příběh, byť místy dost odhadnutelný, ale také zdravou porci akce, skvělou atmosféru a syrovost, čpící z kamerového filtru i samotného dění. Tohle se povedlo. ~~~ Celkem dobrá byla i hudba, bohužel na facku bylo "to" hned na začátku závěrečných titulků, moderní elektronický magvlajz, který si mohli autoři odpustit a nebo ho udělat alespoň poslouchatelný. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nudná táhlá kriminálka s houslema co jeli nonstop jako doprovod, nadhera. Postavy mi byli ukradený, nějaký zábavný či aspon zajímavý dialog jsem ani nezaznamenal (pobavil mě jen salát s vlašskými ořechy), celý to působilo jak nějakej seriál co běží každej den v TV před televizníma novinama a vůbec nudil sem se neskutečně. Táhlo se to jak celej den v práci. Tu jednu dávám za aspon nějaký pokus o akci, kterou už sem viděl asi tak tisickrát v jiných filmech (např: Heat a Město bylo totálně vykradený timhle skvostem). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Běžnej den v Engelandu: to si takhle jdete nakoupit pár diamantů do jednoho zapadlýho klenotnictví, ale protože asi vybíráte moc dlouho, naběhnou tam jakýsi Jugoši a střelej vás do krku, hm, smůla no. A přesně v tenhle moment vyjíždí hákovat do další šichty tady chlapci a děvčata z jakési jednotky jménem The Sweeney (o které jaktěživ nikdo neslyšel), aby vás už nikdy žádnej Jugoš do krku nestřelil... teda podle toho filmu je větší pravděpodobnost, že vás do něj střelí někdo z těch povedených detektivů, ale to je teď vedlejší, nezačínejte s tím zase, ti lidi na Trafalgar Square tam neměli co dělat, nějaký Trafalgar Square, pff, když už chci kurva střílet jak dement, tak si budu střílet, i když jsou kolem mě stovky lidí. Jo a ten polda si na tu kulku naběhl sám... dvakrát. Takže cože co? Jo, ten film je děsná pruda, pozérskej jak fanoušci Chelsea a logika tu dostává na prdel víc než otrok v SM salónu... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kriminálka bez rukavic, ostrá jak břitva a soundtrack úderný jako pádné argumenty policejní brutality a já nadšením nadskakuju nad vizí traileru, který by běžel po každých krimi zprávách na Primě tak dlouho, až by se taková šikovná jednotka zformovala i v našich končinách. Potřebovala jsem sice notnou dávku tolerance k akceptování hlavní mužské postavy (přes pupkózní erotiku jsem se bohužel nepřenesla), o to víc mě uspokojoval každičký záběr na Bena Drewa a jeho neřehlédnutelné charisma. I když se snímek řídil v podstatě všemi směrnicemi žánru, včetně odevzdání odznaku, pátrání na vlastní pěst a umístění do vazby, plné nevítaných známostí, a už dopředu dal tušit směr, kterým se bude ubírat, přesto držel a nepustil, a to ani v případě automobilových honiček, které byly jedny z nejlepších, co jsem viděla, a že je nemusím. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v metropole Veľkej Británie - Londýne. (MikaelSVK)
  • George Carter (Ben Drew) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Navy UTC. (dyfur)

Reklama

Reklama