Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (198)

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Jako mladík jsem byl v kině na velmi povedeném snímku http://www.csfd.cz/film/88479-inspektor-sweeney/filmoteka/ , který se v kino distribuci ČSSR nejmenoval ani Inspektor Sweeny, ani Spiknutí, ale prostě "Sweeny". Kde se zde k těm názvům přišlo by mne zajímalo. Jak říká Felix Holzman ve scénce z mizerné restaurace, když mluví o zpracování zbytků - "My to podáváme pěkně propečené." - tak ten původní film, scénář, jak tak dnes nikdo nic moc nového nevymyslí, přemleli a trochu propekli současnou kamerou, kulisami a efekty a vytvořili z toho "ohřívanou pochoutku" - http://www.csfd.cz/film/314364-inspektor-regan/prehled/ . Pak ale ještě přišli Frantíci, asi si řekli, že mají fajnovější mlýnek na křehčené, staré maso, umí to lépe osmahnout a uděli "remake-remake". No a ani to se moc nepovedlo, to snad může oslovit jen ty, co opravdu původní film neznají. Je to ještě slabší, než ta britská ohřívačka. Možná jsem starý, možná konzervativní, ale origoš byl origoš, na svou dobu výborný a oprašování starých dobrých scénářů jen hovoří o nedostatku invence a originality a ani jedna současná napodobenina mne nikterak neuchvátila. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Český název Nemilosrdní to totálně zabil. Alespon tak to cítím já, poněvadž původní britský film Sweeney se mi líbil o dost víc a ne toto obyčejné remake, které vůbec nebylo drsné. Hlavní hrdina Jean Reno byl dost nevýrazný a k tomu vypadal fakt už staře a trochu obtloustle – nic proti němu. Tohle přece mělo být drsné krimi a já z toho moc necítil. Jako není to vyloženě zlé, přestřelky byly fajn, hlavní parták Rena mi dost sednul, ale abych se z toho posadil na zadek, to se říci nedá. Sweeney mělo skvělého a drsného hlavního hrdinu, stejně jako bylo pojetí celého snímku, zato tohle bylo o dost slabší. Finále bylo takové divné, bez nápadu. Nepohoršilo mě to, výrazné chyby to nemělo, ale i tak se jedná o celkem zbytečný film. Tu třetí hvězdu dávám s odř.ušima. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený kriminální drama, kde má Jean Reno roli, jež mu sedne a kam se hodí možná ještě o něco více než do komedií. Jde o to, že je zastáncem staré školy, drsný chlap, který se nebojí jít do akce, ale jeho nový nadřízený nechce kovboje, chce detektivy, vyšetřovatele. Jenže okolnosti tomu chtějí jinak a tvrďák má pořád svoje místo. Fajn film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kovbojové nemají u policie co pohledávat." Tak to je velká mýlka. Proti opravdovým zmetkům se s trestním řádem v ruce bojuje mizerně. Ale s baseballovou pálkou, držením padouchů za nohy ze střech a pořádným zbrojním arzenálem to jde líp. Já jsem Sergeovu týmu fandil stejně tak, jako před pár lety Jackovi Reganovi, ale přesto mi pořád nedochází, proč Francouzi kopírují anglický film. No, to je jedno. Bylo to drsné, přiměřeně napínavé a díky Sergeově pravé ruce Nielsovi i docela vtipné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,593,000▐ keď sa to neberie moc vážne dá sa to užiť, hlavne v niektorých úsekoch, keď ide o kvázi akčnú prestrelku či bitku, mixnutú zo všeličím, či už ako keď niekto poslúži ako boxovací pytel, či mech na cukríky ktorý sa musí roztrieskať bejzbolkou a tak ďalej, príde aj na prestrelku a lá Heat (Horlivosť-Neľútostní súboj) ale ako celok tento film nie je príliš funkční /55%/ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Zásahová jednotka má na zádech nápis GIPN, což znamená Groupes d´intervention de la Police Nationale. Jedná se o regionální zásahovou jednotku. První GIPN byla založena v roce 1972 v Marseille a to po atentátu na Olympijských hrách v Mnichově 1972. (JohnSmith)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)
  • Při přepadení banky jsou tři lupiči vyzbrojeni puškami FN Scar a čtvrtý HK MP5K. Policie má většinou pistole Sig Sauer SP2022. Serge Buren (Jean Reno) většinou používá pušku HK 416 a v rukou jedné z policistek se objeví i puška SG 550. (JohnSmith)

Reklama

Reklama