Reklama

Reklama

VOD (1)

Před deseti lety byli nejslavnějšími scannery Cameron Vale a Kim. Jejich syn David je už od té doby vysokoškolák. Neví ještě o svých schopnostech, protože žije na venkově u nevlastních rodičů. Policista Wayne Forrester, toužící po moci, však mladíkovi otevře oči a snaží se jeho schopnosti využít pro vlastní cíle. V zájmu svých plánů - vytvořit svět bez kriminality - zavraždí prostřednictvím Davida jednoho gangstera a manipuluje i s primátorkou města. Nakonec však sám David přijde na to, že s ním Forrester hraje falešnou hru. Společně se sestrou Julií se obrátí proti zkorumpovanému policistovi... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokračování Scanners je velmi volné, s Cronenbergovým filmem má v podstatě společné jen téma telepatů - pátračů. Rovněž ustoupila psychologie a uvolnila místo akci, což není vůbec na škodu. Divák si užije i explodující hlavy a různých znetvořenin způsobených telepatickou silou. Zde je asi nejhezčí hromadný souboj s Drakem. Efekty jsou na slušné úrovni, film má spád a souboj dobra a zla nemůže dopadnout jinak. V druhé linii příběhu je poukaz na korupci, na snahu o nastolení pořádku prostředky, které dláždí cestu do pekla, i sílu médií. Po letech bych hodnotil spíše mezi 3 a 4*, ale hodnocení ponechám, jelikož závěr je opravdu napínavý a celkově jsem zklamán nebyl, byť kdysi jsem byl spokojenější. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Velitel policie Forester "loví" scannery, telepaty, kteří žijí na okraji společnosti, a zneužívá je k dosažení svých mocenských ambicí. Sice nastoluje ve městě nový řád a kriminalita rapidně klesá, avšak neváhá scannery použít k likvidaci svých konkurentů. U některých scannerů využívá drog, aby je mohl ovládnout, na jiné stačí trochu diplomacie a zobou mu z ruky. A právě na příběhu dvou nových scannerů v jeho "stáji" se odvíjí celý děj. Jedním z nich je naivní student David, syn Camerona Valea z předchozího dílu a druhým je psychopatický maniak Peter. Oproti předcházejícímu dílu ubylo psychologie a přibylo akce. Gore efektů je celkem dost, jsou povedené a dojde i na legendární výbuchy hlav. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je úžasné, ako sa videobiznis v 90. rokoch snažil skomercializovať populárne filmové značky. Nie inak dopadli aj Cronenbergoví kultoví SCANNERS. So všetkými svojimi kladmi aj zápormi, predstavujú SCANNERS II typický direct-to-video spektákel, ktorý nemožno nemilovať, aj keď len z fanúšikovského pohľadu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Scanner je výnimočný jedinec s vrodenou schopnosťou telepatie, prostredníctvom ktorej je schopný ovládať ľudské myslenie a konanie. Pomocou telekinézy dokáže tiež pohybovať predmetmi vo svojom okolí. S týmto pomerne jednoduchým, ale zaujímavý, horrorovým námetom prišiel v roku 1981 kanadský režisér David Cronenberg. O desať rokov neskôr sa ku tejto téme vrátil ďalší Kanaďan. Režisér Christian Duguay natočil podarené pokračovanie "Scanners 2: The New Order". *** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nad mé očekávání překvapivě dobré. Původní Scanners je hodně slušnej film i když ne Cronenbergův nejlepší. Od tohohle jsem moc nečekal ale nakonec jsem byl mile překvapen. Film solidně odsýpá není tu moc hluchých míst a gore je tu moc pěkné, jako třeba klasická vybuchující hlava jednoho zloděje. Hewlett je fajn a ostatní herci taky, teda kromě toho druhýho Scannera kterej byl děsně iritující. Nicméně se jedné o dobré béčko které rychle uteče. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Montrealu. (Terva)

Reklama

Reklama