Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (165)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Trochu americký "Sherlock (2009)", trochu britský "Whitechapel (2008)". Předpokládáte-li však, že musí kombinací těchto dvou skvělých (filmových / seriálových) počinů vzniknout něco mimořádného, budete nejspíš zklamáni. "Ripper Street" není špatný seriál - dobový nádech mu sluší, ústřední trio je solidní, příběhy nenudí. Nic z toho však nedokáže zaujmout tak, jak by mohlo, a to se zkrátka přehlédnout nedá... 1. série: 60%. 2. série: X%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

. Série první: Hm, Rozparovačova štráse má výborné obsazení do výborných rolí, nejen u hlavního trojúhelníku postav policistů (konečně po dlouhé, dlouhé době funkční, originální a zábavná postava patologa), ale i u vedlejších. Charaktery jsou všeobecně v Ripper street fajn a dobře jsou zpracované i postavy ženské, které bývají velmi často v látkách z konce či přelomu devatenáctého století zpracovány dosti pitomě, zde fungují a působí silně, aniž by se k tomu museli uměle dostrkávat a využívat klišé (tedy pokud pominu zaměstnání bordelmamá). Jednotlivé případy jsou zábavné a nadepisodní linka v závěru pěkně graduje, jen by o ní mohlo být v prvních epizodách naznačeno více, neboť pronést dvě "tajuplné" věty o čemsi nepůsobí zrovna dobře a hlavně divák pochňápe okolnosti daleko dřív, než se vyjeví v ději seriálu. Bronn, Hodor a Mormont... Jejich přítomnost mě hodně potěšila (sakra, měl bych přestat tolik žrát Hru o Trůny). Série druhá: nářez od začátku do konce, který je silný v jednotlivých případech, hlavní linii i v osobních osudech jednotlivých postav. Edmund Reid hraný Matthewem Macfadyenem je sice stále občas křečovitý a jeho dušínovské a vizionářské promluvy působí občas nechtěně směšně, ale i jemu bude konečně dopřána v závěru kapka temných stránek. Pátá hvězdička zcela jasně přidána, neb to dobré v první řadě je ještě lepší a to co v ní dobré nebylo zcela pominulo, jeden z nejlepších televizních zážitků a nechápu, že BBC zatrhlo další díly. ()

Reklama

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Na místo detektiva ve viktoriánské Anglii měl nějakých 130 let monopol Sherlock Holmes (než jej BBC resuscitovalo v tom přeexponovaném, přeceňovaném, neodpovídajícím a zbytečném zpracování z moderní doby), takže je skvělé vidět, že se konečně k vyšetřovacímu korýtku dostal i někdo jiný. Atmosféra skvělá, formát co díl nový případ taky plus, snad jen snaha zahrnout všechny dobové problémy, otázky a technologické změny trochu hapruje tím, jak občas působí čistě vzdělávacím účelem. Hlavním a momentálně asi neřešitelným problémem je fakt, že hlavní hrdinové sice žijí v roce 1889, ale přitom přemýšlí jako výjimečně tolerantní člověk 21. století. Mentalita téhle doby přitom spočívala v xeno-homo-všechno jiné fobii. I ti nejlepší byli takoví, ač třeba jen minimálně a odpustitelně, není důvod na to zapomínat. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: 90%. Jako blesk z čistého nebe se objevila tahle dobová kriminálka, o které jsem vůbec neměl tušení, že se chystá. Sice to chtělo se trochu najít na úvod, ale pak už si člověk vychutnává nejen kriminální případy a velmi povedenou výpravu, kde jsou peníze do ní investované opravdu vidět, ale hlavně postavy, ke kterým je nutné si právě první dvě epizody trochu hledat cestu. Matthew MacFadyen má prostě charisma a se svým hlasem dokáže podat dialog jako nikdo jiný. Jerome Flynn (Bronn z Game Of Thrones) je sympaťák. Jen Adam Rothernberg z ústřední trojíce trochu strácí. Jinak právě fanoušci Game Of Thrones pak poznájí v epizodních rolích Iana Glena (Jorah Mormont), Iana McElhinneyho (Barristan Selmy) nebo Kristiana Nairna (Hodor). K tomu dobrá hudba a povedené úvodní titulky. Druhá sezóna bya potvrzena, tak se nezbývá těšit. Britové pro mne to opět na seriálovém poli natřeli Američanům. Season 2: 90% Druhá sezóna stejně kvalitní jako první. Bohužel divácká sledovanost nebyla až tak vysoká, aby BBC do celkem nákladného seriálu více investovala, a tak třetí řadu neobjednala. Tvůrci hledají jestli by se seriálu nechytil někdo jiný, což jim přeji alespoň na jednu další sérii, aby mohl děj nějak ukončit, jelikož konec této sezóny toho moc neuzavřel. Season 3: 90% Seriál zachráněn gigantem Amazon a jeho stream službou Amazon Prime a máme tu třetí řadu. Produkčně nelze rozdíl vůbec poznat a kvalitně si to stále drží velmi dobrou úroveň. Skvěle zahrané, vynikající dialogy a doprovodná hudba. Je z toho už celkem srdeční záležitost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Některé díly výborné, některé dobré, jiné slabší, ale žádný není vyloženě špatný. Zdánlivě nesourodá trojice vyšetřovatelů řeší v "porozparovačském" Londýně své případy bravurně i přes své osobní problémy táhnoucí se oběma řadami a ačkoliv i tady jsou z velké části zachována žánrová klišé, atmosféra britské metropole z konce 19. století to celkem snadno zakryla. I když se točilo v Dublinu. Bavila mě různorodost případů, kdy Divize H řešila jak klasické vraždy či loupeže, tak špinonážní i teroristické aféry či náboženské fanatiky. A zásahem do středu terče byl i výběr herců, přičemž prim hrála samozřejmě trojice MacFayden-Flynn-Rothenberg. Ochudit diváky o třetí řadu by byl hřích. 85% ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Policajná stanica a verejný dom "The Brown Bear" sa stále nachádzajú na ulici Leman Street. (Carol Pifková)
  • S postavou Reidovy manželky bylo počítáno i do druhé série se záměrem vytvořit milostný trojúhelník. Takto byla role nabídnuta její představitelce Amandě Hale, které se ale takový vývoj její postavy nelíbil, a proto účast na druhé sérii odmítla. (Masai)
  • Revolver, který používá kapitán Homer Jackson (Adam Rothenberg), je Smith & Wesson Mk.II Hand Ejector v ráži .455 Webley. Zajímavostí je, že revolver byl vyvinut až roku 1915, kdežto seriál se odehrává v roce 1889. (HectorHagman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno