Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (165)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká od této detetivní story setkání s Jackem Rozparovačem, bude zklamán. Řeší se úplně jiné zločiny, které známe i dnes - zločiny spojené s pornografií, obchodování s lidmi, drogy, terorismus, politický skandál, organizovaný zločin, policejní korupce. To vše v reáliích viktoriánské Anglie, která Londýn nabízí nejen z pohledu honosných sídel, ale spíš nás zavede do uliček plných žebráků a prostitutek, do chudinské čtvrti a pochybných hospod. A také na jednu policejní stanici. Tam potkáme trojici postav, které jsou největší silou celého příběhu. Každý z nich si nese trauma z minulosti, které se dozvídáme jen pozvolna. Každopádně, jejich charisma a odlišnost jsou největším "tahákem" seriálu. Chemie mezi hlavními postavami a schopnost vtáhnout diváka do příběhu na mě zapůsobily naprosto dokonale! Po 4. sérii se dostavil velký smutek a po 5. sérii zjišťuju, že může být i hůř. Málokteré seriálové postavy mi tak přirostly k srdci a jen nerada se loučím! ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Ripper Street, stejně jako Whitechapel se odehrává ve Whitechapelu a řeší se tam Jack rozparovač, ale narozdíl od Whitechapelu, který se odehrává v součastnosti je RS zasazen do minulosti. RS mě baví daleko víc než Whitechapel, ale bohužel po dvou sériích byl zrušen. Herecké obsazení pěkné, atmosféra perfektní a prostě se na to dost dobře dívá. Nejvíc mě mrzí, že se nedočkáme třetí série, je škoda takovýchto kriminálek. 80% ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

CSI: Viktoriánský Londýn dochucený skoro vším, co je v současné seriálové tvorbě populární. Osobně z Ripper Street mám zatím takový nemastný, neslaný pocit - nějak nedokážu k postavám přilnout, i když mordpartě šéfuje fešák Matthew Macfadyen, maják zdravého rozumu a správné výslovnosti (jeho angličtina je boží!). Tomuhle serilu chybí osobnost, originalita a drive. Škoda, všechno, co Ripper Streek potřebovala k nadprůměru tu teoreticky bylo. Protože jsem líná vymýšlet jiné důvody, svalím vinu na britskou potřebu podlézat hloupému americkému divákovi (tohle je ostatně koprodukce s BBC America). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Některé díly výborné, některé dobré, jiné slabší, ale žádný není vyloženě špatný. Zdánlivě nesourodá trojice vyšetřovatelů řeší v "porozparovačském" Londýně své případy bravurně i přes své osobní problémy táhnoucí se oběma řadami a ačkoliv i tady jsou z velké části zachována žánrová klišé, atmosféra britské metropole z konce 19. století to celkem snadno zakryla. I když se točilo v Dublinu. Bavila mě různorodost případů, kdy Divize H řešila jak klasické vraždy či loupeže, tak špinonážní i teroristické aféry či náboženské fanatiky. A zásahem do středu terče byl i výběr herců, přičemž prim hrála samozřejmě trojice MacFayden-Flynn-Rothenberg. Ochudit diváky o třetí řadu by byl hřích. 85% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velkým kladem seriálu je to, že v každém dílu jde o jiný příběh. Výborná atmosféra s dobovými kostýmy a všemu skvěle vévodí Matthew MacFadyen. Ten je zatím jediným tahounem a bez něj by to každopádně nebylo to pravé ořechové i když je na něm vidět, že zřejmě současně natáčel i Annu Kareninu, protože to kilko navíc z Oblonskiho je na něm trochu znát. Jsem trochu zklamaná, tak nad průměr tentokrát nepůjdu. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • V 6. časti s názvom “Tournament of shadows“ vytiahne Drake (Jerome Flynn) putá, ktoré sa vo viktoriánskom období ešte nevyrábali. (Carol Pifková)
  • Ve středověku byl ergotismus znám jako „svatý oheň“ nebo „oheň svatého Antonína“, protože mniši Řádu sv. Antonína byli zvláště úspěšní při léčbě této otravy. (Epistemolog)
  • Ačkoliv BBC po druhé sérii zastavila další natáčení, seriál byl zvolen nejlepším pořadem na britských stanicích čtenáři populárního časopisu Radio Times. Hlasování se zúčastnilo více než 7 500 čtenářů, přičemž hlavní snahou bylo především to, aby BBC pokračovala v dalším natáčení. (helianto)

Reklama

Reklama