Reklama

Reklama

Jormungand

(seriál)
  • Japonsko ヨルムンガンド
Japonsko, 2012, 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Keitarô Takahashi (komiks)

Scénář:

Jósuke Kuroda

Kamera:

Kazumasa Someya

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrají:

Šizuka Itó, Mucumi Tamura, Unšó Išizuka, Džúróta Kosugi, Aja Hisakawa, Keidži Fudžiwara, Šóto Kašii, Juka Komacu, Makoto Jasumura, Kan Tanaka, Sajaka Óhara (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Koko Hekmatyar je obchodnice se zbraněmi. Tajně je prodává po celém světě, zatímco se snaží vyhnout tamním vládám. Cestuje s týmem bodyguardů, který většinou tvoří bývalí vojenští veteráni. Nejnovějším členem týmu je dětský voják Jonah. Ironicky však obchodníky se zbraněmi nenávidí. Jeden je totiž odpovědný za smrt jeho rodičů. Ke Koko se připojil proto, aby tohoto člověka našel. (Raest)

(více)

Recenze uživatele daGGos k tomuto seriálu (2)

Jormungand (2012) 

Kdyby byla někdy soutěž o nejvíce politicky nekorektní ústřední dvojici v anime, Jormungand by měl velkou šanci na celkové vítězství. Přeci jenom dvojka překupník se zbraněmi a dětský voják je poměrně těžkým kalibrem a jen těžko by hledala přemožitele. I přes takhle odvážný námět se ale seriál v ostatních ohledech jeví (a že je mi to i trochu líto) velmi krotce a neinovativně, poslušně následuje cestičku vyšlapanou svými předchůdci (Cowboy Bebop, Black Lagoon,..), takže Koko a její bandička hrdlořezů létají ze země A do země B (a to myslím doslova ☻), střílejí, obchodují, občas i intrikují, všechno to moc hezky vypadá, auta efektně vybuchují a sem tam do toho zazní i nějaká atmosférická skladba z kvalitního soundtracku, ale já se stejně po celou dobu nemohl zbavit dojmu, že z takového tématu se dalo vytěžit i více než jen solidní akční béčko. Takhle "jen" za *** ()

Perfect Order (2012) (S02) 

Po velmi dlouhém přemýšlení se nakonec přikláním k vysoce nadprůměrnému hodnocení. Důvodem je bezpochyby hlavní myšlenka, kterou anime prezentuje. Ano, ačkoli to totiž může většinu seriálu vypadat, že se jedná pouze o další nastavovanou kaši a několik nepříliš na sobě souvisejících epizodek s Johanem a Koko v hlavní roli, v samotném závěru tvůrci vytasí svůj trumf a jakkoli je ta myšlenka hodně přitažená za vlasy (což ale koneckonců patří k jedněm z hlavních poznávacích znaků celé série) a v realitě by byla naprosto neuskutečnitelná, už jenom toho faktu, že tady si někdo dal skutečně záležet a přišel s něčím takovým, si velmi cením. Dále to rozebírat nebudu, poněvadž to by se můj komentář neobešel bez spoilerů. Slabší **** ()

Reklama

Reklama