Reklama

Reklama

Cold Skin

Trailer 1

Po dlouhé plavbě přichází mladý meteorolog Friend (David Oakes) na ztracený ostrov v oceánu, aby na meteorologickém stanovišti strávil roční stáž. Na ostrově je pouze vrátný majáku Gruner (Ray Stevenson). Friend si rychle uvědomí, že Gruner něco tají a ostrov se zdá být neobyvatelný jen na první pohled... (LIVINGDEAD)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Indie variace na The Shape of Water. Horor to teda moc není, spíše takové "del Torovské"/ "lovecraftovské" sci-fi drama se super cinematography a fajn temnou atmosférou, kterou dotváří především parádně zvolené prostředí. Je teda škoda, že největší slabinou je poměrně prázdný scénář a ujoudané tempo, kde divák neustále čeká, co z toho vyleze a kdy dojde k nějakému twistu, který tomu všemu dá nějaký smysl nebo rámec. A k tomu bohužel nedojde. Pár myšlenek to má, ale finále je spíše antiklimatické a některé motivy na můj vkus nedořečené. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Sci-fi thriller ze Španělska, těšil jsem se neskutečně. Super tajemnej ostrov, jedna chajda, jeden maják, dva lidi, už jenom odhalovat, jaký tajemství se tam skrývaj. Atmosféra byla skvělá, celkem brzo se tam začaly objevovat chladný tváře a šlapalo to. Ale najednou byl konec a zjistili jsme, že toho vlastně o moc víc nevíme. Obrovskej potenciál se v tom skrýval, ať už na pořádnej zvrat nebo na zodpovězení pár otázek. Přišlo mi to dost nedotažený do konce. Ti, co tomu dali 5 hvězd, v tom asi našli něco, co tam ani nebylo. Za takhle ,,otevřenej" konec tomu přece nikdo nemůže dát plnou palbu. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V roku 1914 je meteorológ Friend (David Oakes) poslaný na opustený ostrov, kde má pôsobiť. Izolované miesto vyzerá ako raj, lenže v skutočnosti sú s ostrovom spojené desivé tajomstvá a ambiciózny muž sa práve stal tým, kto sa ocitol v nebezpečenstve. - Pozoruhodný horor, ale vôbec nechápem, komu má byť určený. Technická stránka v tomto prípade úplne prevláda nad obsahom, pretože kamera a soundtrack sú doslova rozprávkové a vytvárajú nevídaný zážitok. Ostrov poskytuje pre horor výborné podmienky, ale na môj vkus bol málo využitý. Parádne vyzerali použité kulisy a tvorcovia si dali velký pozor na historické detaily, čo sa mi páčilo. Nepáčili sa mi ale masky a herci, u ktorých som mal pocit, ako keby sa silou mocou snažili pôsobiť ako velikáni. Mohlo to byť viac krvavé a brutálnejšie, ale Xavier Gens už sa od New French Extremity dávno odpútal a teraz už tvorí trochu iným spôsobom. Jeho horory sú pre mňa vždy zaujímavé a som zvedavý, s čím príde nabudúce. + herec z The Living and the Dead + herec z Outpost + herec z The ABCs of Death 2, Open Windows a The Crucifixion + herec z REC a Galaxy of Horrors ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jak tak pozoruju,tak tvůrci starších extrémně drsnejch snímečků solidně vyklízej pozice,a stěhujou se někam do nudný filmařiny ..Když sem zjistil,že můj oblíbenec (v topce ho nemám) Gens natočil v roce 2017 dva filmy,zaplesal sem radostí.Aja mě už zklamal,tak sem sázel na tohodle rejžu.No,ale Crucifixon je slabota,a tak zbyl je Cold skin.Už scestný názory některejch břídilů,že je to trochu podobný Descentu mě dostali,protože to je nesmysl.U Descentu jsem ani nedutal,a krve by se ve mě nedořezal,jako bych byl s těma ženskejma v tom jeskynním komplexu.Naopak tenhle výtvor je chvílema romantickej,pak se tam střílí,ale jaksi bez atmosféry a emocí,a k hororu to má dost daleko.Zklamání obří,až by jeden zaplakal.Příště do podobnýho hovna půjdu jen s flaškou rumu.40%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Cold Skin dokazuje, že být filmařsky šikovným řezníkem není to samé jako být všeobecně šikovným režisérem. Respektive režisérem, schopným komplexně odvyprávět například příběh s citlivým rozvojem setkání dvou živočišních druhů. Cold Skin je nefunkční kočkopes, který Xavier Gens postupně přelaďuje ze survival hororu do fantasy pohádky se srdcem. Ale již v polovině filmu v něm něco přestává být v pořádku a výsledek pak vzbuzuje jenom trpký úsměv. Přitom námětovo a prostředím drsného sopečného probřeží měl potenciál a vzhledem k budgetu / možnostem nasazení by mu šlo odpustit i průměrné digitální provedení. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Meteorolog Friend (David Oakes) dal žabí ženě jméno Aneris, ale ve filmu jí nikdy takto neoslovili. (Yoshimitsu)
  • Zbraně použité ve filmu byly pistole Colt 1911, puška Mosin-Nagant a puška Mauser K98. (K98)

Reklama

Reklama