Reklama

Reklama

Páter Thomas

  • Česko Pastor Thomas (více)
Trailer 2

V malém jižanském městě páchá kněz Thomas sebevraždu na hřbitově před zvláštním náhrobním kamenem. V téže chvíli v New Yorku při spiritistické seanci umírá mladá dívka Mary potom, co v tranzu viděla knězovu smrt. To vyvolá značný zájem novináře Bella, který se zúčastní jejího pohřbu. Po ukončení obřadu uslyší z nitra hrobu výkřiky a zachrání Mary, která byla jen zdánlivě mrtvá. Dívka mu pak vypráví, že při seanci viděla nejen knězovu smrt, ale i její pokračování vyvolané starou legendou, která byla vytesána na náhrobním kameni. Krvavý boj se záhrobím začíná... (Q FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (149)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dneska už se tomu směju, řekla by Adina Mandlová a já jsem na tom stejně. Ale když jsem to krátce po s(a)meťáku viděl poprvé jako začínající puberťák, měl jsem z toho oči na vrch hlavy. A co si budem povídat, zvracení vnitřností a jiné chuťovky mají něco do sebe i dnes, v době trikové dokonalosti. Nostalgických 60% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice atmosférický horor. Fulci udělal dokonalou atmosféru,která k hororu patří. Typický italský horor. Červi a zombí a nějaká ta mystifikace. I mě se někdy zdá nějaká ta nelogičnost,ale i v životě není všechno logické a o to je film lepší. Stejně tak i nelogická Trojice smrti od Daria Arganta. Film má docela,klidné zakončení a otevřený konec. Ještě teď jsem nepochopil proč je na konci ten křik. Že by mrtví nebyli úplně tak mrtví? Hm. ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Tenhle horror jsem viděl kdysi dávno v jednom zakouřeném pražském klubu, kde jednou za měsíc mimo jiné promítali kultovní filmy (např. OBCHOĎÁK SMRTI od Wynorskiho nebo Raimiho ARMÁDA TEMNOT) a dostalo se tak i na PÁTERA THOMASE. No a dnes po druhém zkouknutí stále platí, že tohle je poctivá italská horrorová práce. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jestli provází mou pubertu nějaký výrazný filmový zážitek, pak jsou to scény z Pátera Thomase jako ta v níž je hrdinka pohřbena zaživa a potom co si rozedře prsty do krve škrábáním na víko rakve, ji málem prošpikuje krumpáč, kterým se jí pokouší z rakve vysvobodit její zachránce... nebo to vyblití vnitřností... nebo ten vrták... prostě braková italská klasika, ze které jsem ještě dneska posranej strachy... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film disponuje veľmi jednoduchým príbehom, keď to tak aj môžem nazvať , že tento film má nejaký príbeh. Knaz sa obesí a hned potom začnú ožívať mŕtvoly, áno to je bežné, že keď sa niekto obesí, tak sa začnú diať, takéto veci a ani vysvetlenie, prečo sa to vlastne deje, tam nebolo.Začalo to u seansy, kde hovorila jasnovidka, ktorá mala víziu, že sa obesil kňaz a ona vzápätí zomrela a hlavne tá scénka bola ako z nepodareného kabaretného čísla. A tých nelogických scén čo tu bolo, nemá vyznám sa ani nad tým nejako pozastavovať..Tento film je hlavne nechutný a tých nechutností je tam vela. A tie herecké výkony boli veľmi podpriemerné. Ani hudba ma tu nebavila a masky som videl oveľa už aj pôsobivejšie v podobne zameraných filmoch.. Toto je zatial najhorší film od L. Fulciho, ktorý som videl, proste tento ma vobec nebavil. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává v městečku Dunwich - toto místní jméno je narážkou na povídku The Dunwich Horror od jednoho ze zakladatelů horrorového žánru, H. P. Lovecrafta. (gjjm)
  • Všetky nemecké verzie filmu boli zakázané viac ako 20 rokov. (misterz)

Reklama

Reklama