Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 3

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (153)

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak strašně příšernýho, směšnýho a stupidního jsem snad ještě neviděl.Zombie filmů je dobrých asi tolik, co spočítáte na prstech jedný ruky nešikovnýho řezníka a tyhle starý mrdky se skoro nedaj ani dokoukat.Ty Romerovi sračky se sebezapřením a po deseti pivech, ale tenhle špektál pana Fulciho je něco mezi lobotomií a dovolenou v Rumunsku s partou Němců.Nemá smysl mluvit o těch příšerných hereckých výkonech, trapných maskách nebo co nejhůř té kameře, která celý film staticky stojí.I vroce 1979 vznikaly dobrý filmy, ale Zombi k nim rozhodně nepatří.Když se tam ten zombík pošťuchoval s tim žralokem, smíchy sem prosral do Tádžikistánu.0%. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Majster braku Fulci, ktorý sa preslávil týmto hororom najmä v Amerike, mi znovu dokazuje že vie natočiť naozaj kvalitný horor s malým rozpočtom. Scénka pod vodou, kde Zombie bojuje proti žralokovi je úchvatná a samozrejme nesmiem zabudnúť na slavnú scénku vypychnutie oka, a plno dobrých gore záberov, a samozrejme najmä masky zombíkou, ktoré vyzerajú fantasticky 99 percent. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Když hororovému fanouškovi nadhodíte slova jako tříska nebo žralok, téměř jistě bude doma. Fulciho největší trhák v kariéře odstartoval pravou zombie-mánii, kdy nejen ve slunné Itálii, ale po celém světě začaly vznikat levné horory s touto tematikou. Málo z nich byly ale takhle zatuchle béčkové a zábavné, přestože o vtip tu stěží zavadíte. Herci jsou tu prkenatí, s velkou oblibou se dobrovolně nechávají sežrat, ale na to divák hází bobek. Díky Frizziho jednotvárné syntetizátorové hudbě tvoří slušnou atmosféru, hýří zajímavými nápady, a hlavně ty mňamózní gore efekty s maskami. Ohnilé zombies, ve vysokém stupni rozkladu a s červy v očních důlkách, zkrátka neměly v té době žádnou konkurenci. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Fulciho filmy mě nikdy nebavili, Lucio měl absolutní nevkus co se výběru herců týče a každý jeho film zachraňovalo jen extra brutální gore. U tohohle snímku tomu není jinak. Pitomost od hlavy až k patě, gumoví herci, to vše, versus ultra krvavý a žádné servítky si beroucí řezničina. Za gore 5 *, za ostatní odpad. S přihlédnutím na datum vzniku dávám 3*. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Existuje brak, ktorý neponúka nič iné, iba znechutenie nad stratou času. No a potom brak, ktorý napriek viac či menej poľutovaniahodným výkonom v príslušných filmových profesiách je schopný ponúknuť vyšší stupeň intenzity zážitku než ktorékoľvek špičkové štúdiové áčko. Fulci dokáže navodiť tak fascinujúcu atmosféru, že s pokojným svedomím môžete zabudnúť na tzv. "civilizované" hviezdičkovanie. Do newyorského prístavu, kde vo dne i v noci nepretržite húkajú lodné sirény zablúdi opustená loď s nemŕtvym v podpalubí (rád by som vedel, či by to autor rovnako brakového Nosferatu považoval za poctu). Keď sa dej presunie na Antily, sirény sú vystriedané hypnotizujúcim bubnovaním, ktoré akoby vychádzalo z neznáma - žiadneho domorodého bubeníka nevidno a k tejto obrazovej "poéme" to ani nie je potrebné, rovnako ako vysvetľovanie čohosi, čo by nemalo byť vysvetlené (a ani nesmie byť). Žralok a trieska v oku sú síce erbové, na cintorín španielskych conquistadorov však nemajú. Z plytkých hrobov sa po 400 rokoch neznesiteľne pomaly vynárajú kostry oblepené hlinou (konečne sa nejaký autor zombie masiek inšpiroval kapucínskymi katakombami v Palerme). Divák sa môže ich očami znovu pozrieť na Nový svet - zemina a piesok steká po objektíve kamery, prepúšťajúc čoraz viac ostrého svetla. Posledný, najdlhší, majstrovský záber zahŕňa - tak ako klasické maliarstvo - tri priestorové plány. Akcia, ktorá sa v nich odohráva, svojou gradáciou, protipohybom a bizarnosťou ulahodí každému vyznavačovi kultivovanej štylizácie a filmárčiny. Do toho všetkého hrá hudba, ktorej kostra evokuje monotónny disco rytmus, zatiaľ čo celková kompozícia nejaký pochmúrny renesančný madrigal. PS: Scenár k filmu bol hotový ešte predtým, než sa Romerov "Úsvit" stihol presláviť, takže o nejakom príživníctve zo strany autorov sa hovoriť nedá. Zo strany producentov, ktorí z filmu voľbou názvu urobili pseudosequel, áno. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (13)

  • Něteré ze zombie hrály bratrské dvojice. Ve výsledku si byli v maskách tak podobní, že někteří diváci propadali iluzi, že všechny zombie hrál jediný herec. (Divočák)
  • Ačkoliv se v názvu filmu objevuje dvojka, žádný první díl neexistuje. Producenti se rozhodli parazitovat na celosvětovém úspěchu filmu Úsvit mrtvých (1978), který byl v Itálii distribuován právě pod názvem Zombi. (Němi)
  • Film bol zakázaný v Nemecku, Nórsku a Anglicku (1984-1992). (Paldiny)

Reklama

Reklama