Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 1

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Tradičně naservírovaná Fulciho okázalost a smyslovost pro obraz. Neopustil od své gore image a naopak přidal několik geniálních scén. Na pomyslném žebříčku nedostižně vyčnívá podvodní scéna boje zombie s žralokem. Méně obvyklé jsou exteriéry, ve kterých se odehrává převážná většina filmu, ale na kolena ho to nesráží. Horší je to s dějem samotným, který se neskutečně vleče a během hodiny nezaznamenává skoro žádný posun. Zombies je taky pomálu, avšak jejich masky jsou perfektní. Dostačující náplastí je konec, který uzdravuje ztráty předešlých minut. Za zmínku také stojí fantastická hudba Fabia Frizziho, která podtrhuje pesimistickou atmosféru. Fulci s Zombi 2 sice nezklamal, ale ani nenadchnul. Z jeho tvorby u mě navždy jedničkou zůstane L'aldilà. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Neznám Fulciho ani jeho tvorbu. Tohle dývko jsem kdysi dostal tuším jako bonus k časopisu Filmag. A jelikož se občas na nějakej ten filmeček o nemrtvácích rád kouknu, udělal jsem tak i nyní... A mám opravdu problém s hodnocením. Jistě, jde to hodit do odpadu bez mrknutí oka, protože to je opravdu špatné. Ale na stranu druhou si vážím těch co vyšlapávali tehdá cestu pro současné filmy a seroše typu Walking Death ... Je to jako s čímkoliv jiným. Jakkoliv se nám mohou první auta zdát primitivní, pořád to byla ona díky kterým dnes jezdíme v neskutečných pekáčích. Zajímal by mne pohled na film optikou tehdejší doby, zda to na začátku osmdesátek bylo šokující či nikoliv. Dnes lecos působí úsměvně, hlavně ta latexová stvoření. Ale třeba boj se žralokem by v leckerém filmu obstál i dnes. Tohle je prostě praděda zombie žánru a je tak třeba na něj spolu s Romerovou předlohou také tak nahlížet, byť je zpracování značně poplatné své době. Dávám dva španělské náhrobky. * * ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Lucio Fulci je právě jedno z těch hovad, která způsobila, že horor má tak špatnou pověst jako nesmyslná hnusárna bez děje. Tenhle popis přesně sedí (kromě jiných jeho kousků) na Zombi 2. Sice herci nehrají tak šíleně špatně jako v jiných špageťárnách, ale o to debilnější jsou jejich postavy. Když po zabití asi tak osmi kusů metodou pokus/omyl pořád nepřijdou na to, že headshot je jediná možnost likvidace, to mě taky dovede vytočit, ale že celý film je vlastně úplně o ničem, to přivádí k nepříčetnosti. Jedna shnilá hvězda za povedené masky, druhá za Památnou scénu: zombie versus žralok. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

I takové filmy se dají točit s větší grácií. A daly se točit s větší grácií i na konci sedmdesátých let. Fulci mě tedy dosti zklamal. Příšerné dialogy i výstavba děje, chování postav na úrovni paviána (vidím zombie = koukám na ni, dokud mě nezakousne).. na druhou stranu zábavné okamžiky, jako například scéna se žralokem. :) Mno, něco byl možná záběr, ale celková lacinost z toho dělá brak.. brak, který nudí. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Když si tvůrci dovolili vydávat to za sequel k Romerovu Dawn of the Dead, tak jsem od začátku čekal klasickou městskou zombie apokalypsu. Ale tento film se rozjíždí hodně pozvolna, hodí nám sem tam nějakého toho zombíka a spíše sleduje hlavní postavy pátrající po zmizelém otci jedné z nich. S časem, ale zombie count narůstá. Docela originální (např. podmořský boj: zombie vs. žralok), docela dobrá atmosféra tropického ostrova dává vzpomenout na staré černobílí snímky, které zasazovaly první voodoo zombíky do stejných lokací, a hlavně ty masky a efekty se povedly a vytváří často dost nepříjemný zážitek (myšleno samozřejmě jako pochvala :-)) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení započalo 11. června 1979 a skončilo 6. července téhož roku. Točilo se v Dominikánské republice (město Santo Domingo), newyorském Brooklynu (USA) nebo na mexickém ostrově Isla de Mujeres. Dále se natáčelo v ateliérech Mafera a Elios Studios, které se nacházejí v italském Římě. (fiLLthe3DD)
  • Hlavní ženskou roli v tomto filmu hraje Tisa Farrow, sestra známější Mii Farrow. Obě sestry v mládí začínaly v béčkových hororech, z nichž se podařilo Mie vymanit úspěšněji. (Cimr)
  • Film bol zakázaný v Nemecku, Nórsku a Anglicku (1984-1992). (Paldiny)

Reklama

Reklama