Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 3

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (153)

Shit 

všechny recenze uživatele

Fulci udělal ze Zombi 2 vcelku normální zombárnu, kde první hodinka je dost nudná a na to kolik času uplyne se toho stane fakt hodně málo a posun v příběhu je minimální, určitě ta první část chtěla urychlit, jediný co v ní stojí za zmínku je fakt geniální scéna zombáka útočícího na žraloka. V druhý části, která má tak 30 minut se už ale Fulci trochu rozgoreuje a zásluhou několika drsných zombáckých žranic je z toho to, co mělo být celej film a to brutální gore horor postavenej na slušným příběhu a se skvěle namaskovanýma zombákama ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já se rovněž přidávám ke kritikům tohohle filmu. Já zombie žánr moc nemusím a jediné filmy které uznávám jsou ty od Romera a [REC]. Tohle mi přišlo spíš jako nějaká parodie. Ty zombie byly k smíchu a i když v době natočení to musela být bomba, tak dnes to můžou klidně pustit i odpoledne, protože nic strašidelného k vidění není. Ta scénka se žralokem nic moc- nevím co se vám na tom líbí. Ač mám Fulciho rád, tak tenhle film je z kategorie průměrných. Jediné co bych pochválil víc je docela zajímavý konec. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Pomalý, ale atmosferický rozjezd, který je zakončen sympatickým krvavým masakrem v italském podání. Fulci me ještě nikdy dřív tolik nebavil. A to nemluvím o scéně zombie vs. žralok. Nahá a samozřejmě hezky vybavená potapečka je napadená zombíkem (neptejte se mě jak se dostal na dno moře), kterého následně inzultuje žralok. Vpodstatě poetika. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Rychlé, jednoduché, brutální, zábavné. Fulci se přesně trefil do toho, jak má zombie horor vypadat. A navíc s nadhledem a atmosférou tak vášnivě lepkavou jako ovzduší na ostrově kdesi v Antilách. Hudba je stylově výborná, přesně v rámci počínajících osmdesátých let (já vím, je to protimluv, výborná hudba v osmdesátých letech, ale sem to tak nějak sedí), která se střídá s nonstop rytmy bubnů od vúdú rituálů. A ledasjaká scéna je skutečně nezapomenutelná: závěrečný pochod na Manhattan, souboj zombíka se žralokem, vypíchnuté oko... Zatraceně zábavná zombíkovina. Tak to má být. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja tomu Fulcimu asi v zivote nepridem na chut. Videl som uz Cernu Kocku, Dum u hrbitova, no a par rokov dozadu aj toto. Gore nechutnosti, nuda, slaby pribeh, brutalita niekedy az samoucelna...... A to mam taliansku kinematografiu rad /hlavne spencerovky, Felliniho, a Daria Argenta/. Kvalitou spracovania sa to priblizuje Deodatovmu Cannibal Holocaust. 11 % ledva ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Něteré ze zombie hrály bratrské dvojice. Ve výsledku si byli v maskách tak podobní, že někteří diváci propadali iluzi, že všechny zombie hrál jediný herec. (Divočák)
  • Natáčení započalo 11. června 1979 a skončilo 6. července téhož roku. Točilo se v Dominikánské republice (město Santo Domingo), newyorském Brooklynu (USA) nebo na mexickém ostrově Isla de Mujeres. Dále se natáčelo v ateliérech Mafera a Elios Studios, které se nacházejí v italském Římě. (fiLLthe3DD)
  • Hlavní ženskou roli v tomto filmu hraje Tisa Farrow, sestra známější Mii Farrow. Obě sestry v mládí začínaly v béčkových hororech, z nichž se podařilo Mie vymanit úspěšněji. (Cimr)

Reklama

Reklama