Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenze (115)

Maq 

všechny recenze uživatele

Větší část filmu lezou zablácení vojáci do kopce, střílejí a je po nich stříleno. Něco se ale nepovedlo, protože to na mě neudělalo žádný dojem, nudilo to. Víc na mě zapůsobilo několik zmínek v tom smyslu, že za tuhle smrtelně nebezpečnou dřinu jsou řadoví vojáci doma v nenávisti a opovržení. Odmítat vietnamskou válku je legitimní názor, ale plivat na tyhle kluky, to opravdu nebylo fér. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Žádný klenot mezi válečnými filmy (zvlášť v těžké konkurenci Vietnamu), ale i tak to byl zajímavý příběh uvnitř téhle nesmyslné války, kde dobytí jednoho zbytečného bodu na mapě bylo vykoupeno stovkami mrtvol. Atmosféra byla sice průměrná, ale samotné bojové scény se mi hodně líbily a cením si jich. 70% ()

Reklama

aquiver 

všechny recenze uživatele

Řemeslně je snímek velmi zdatný, stejně tak diváka zaujme syrovost a válečné naturalistické pojetí. Vojenská technika, vrtulníky, za to palec nahoru, to je divácky vděčné. Nedostatkem je řídký scénář, kromě střílení si totiž divák nezapamatuje vůbec nic... v rámci válečných filmů z Vietnamu je to jen mírný nadprůměr. 65 % ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Ne příliš přesvědčivý film o válce ve Vietnamu, který se může "pochlubit" zmatenou režií (neustálé a křečovité přepínání mezi válečnými scénami a dialogy), podprůměrnou technickou stránkou (u rozstřelené hlavy jsem vybuchl smíchy, jak to bylo nepovedené), příšernou hudbou (místy už to působilo jako parodie) a jedním černošským uplakánkem, který si pořád stěžuje, jak ho, chudáčka, ti bílí parchanti poslali válčit. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti klasikám jako "Apokalypsa" nebo "Četa" méně známý a bohužel také méně povedený válečný film zabývající se válkou ve Vietnamu. Nudné rasistické a protiválečné kecy pronášené topornými herci se střídají s nudnými, krátkými, namastnými a neslanými akčními scénami, kde ty vykecaný topořáci hrdině umírají. Po právu opomíjený film. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Film sa natáčal na Filipínach, podobne ako aj Četa. (Smok)
  • Parašutisti slávnej 101. výsadkovej divízie, známi ako "Screaming Eagles" kvôli ich rozlišovaciemu znaku na ramene (bielohlavý orol s červeným jazykom na čiernom podklade), boli Viet Congom považovaní za obávaných a rešpektovaných protivníkov. Vietnamskí komunisti kvôli tomuto znaku nazvali vojakov 101. divízie "Chicken Men" (Kurací muži) a varovali pred nimi svoje obyvateľstvo. (Smok)

Reklama

Reklama